Η Porsche, προχωρά με εντατικούς ρυθμούς την εξέλιξη των eFuels της

  Η Porsche και η Siemens Energy, σε συνεργασια με καποιες ακομη εταιρειες, εχουν ξεκινησει στη Χιλη, ενα εργοστασιο που στοχευει στη δημιουργια καυσιμου, μηδενικων ρυπων. Στη πιλοτικη φαση των δοκιμων, το εργοστασιο αυτο, στοχευει στο να εχει παραγαγει 130.000 λιτρα αυτου του βιοκαυσιμου μεχρι το τελος του 2022, ενω οι αριθμοι ανερχονται στα 55 εκατομμυρια λιτρα και 550 εκατομμυρια λιτρα, μεχρι το τελος του 2024 και 2026, αντιστοιχα.


  Το project, λαμβανει χωρα στη περιφερεια Magallanes της Χιλης, λογω των καιρικων συνθηκων της, πιο συγκεκριμενα, της υπαρξης διαρκους ανεμου. Αυτο ειναι απαραιτητο, καθως το εργοστασιο \”Haru Oni\” (που ειναι και το ονομα του project), αξιοποιει την ενεργεια που παραγουν οι ανεμογεννητριες που βρισκονται στο προαυλιο χωρο του, προκειμενου να παρεχεται η απαραιτητη ενεργεια για τη παραγωγη του βιοκαυσιμου.

  Ο βασικος συνεργατης της Porsche σε αυτο το project, ειναι η Siemens Energy. H Siemens, παρεχει τις ανεμογεννητριες, τα μηχανηματα που παραγουν το οικολογικο (μιας και χρησιμοποιειται αποκλειστικα καθαρη ενεργεια) υδρογονο, το οποιο στη συνεχεια μετατρεπεται στο τελικο προϊον, το βιοκαυσιμο eFuel.


  Πως προκυπτει ομως αυτο το καυσιμο. Σε πρωτο σταδιο, λαμβανεται καθαρο νερο, το οποιο διασπατε στα δυο βασικα συστατικα του, το οξυγονο και το υδρογονο. Στη συνεχεια, γινεται μετατροπη του υδρογονου σε τεχνητη μεθανολη. Τελος, η μεθανολη, μετατρεπεται στο τελικο καυσιμο, το οποιο ειναι και αυτο που θελουν να παραχθει.


  Το συγκεκριμενο project, υποστηριζεται εντονα απο τη Porsche, η οποια επιθυμει να επιμηκυνει τη χρηση των κινητηρων εσωτερικης καυσης, λαμβανοντας ωστοσο υποψη τους δυο βασικους περιορισμους που υπαρχουν σημερα : τη μειωση των κοιτασματων πετρελαιου και την αναγκη για καθαρες μετακινησεις. Η Porsche θα ξεκινησει να χρησιμοποιει στα αγωνιστικα της αμεσα το συγκεκριμενο βιοκαυσιμο, ενω απο το 2022 με 2023 και επειτα, ολες οι Porsche θα φευγουν απο το εργοστασιο με ενα γεματο ντεποζιτο βιοκαυσιμου eFuel.


  Στο κομματι της μαζικης παραγωγης του συγκεκριμενου καυσιμου, εχει ηδη δειξει το ενδιαφερον της και εχει λαβει τις σχετικες αδειες, η ExxonMobil.

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!