Θριαμβευτική Διπλή Νίκη για την Honda στο Ράλλυ Ντακάρ (& video)

 


  Μετα απο δεκατρεις εξαντλητικες μερες, ο αγωνας ολοκληρωθηκε στη Τζεντα, στις ακτες της Ερυθρας Θαλασσας, με τον Kevin Benavides να αναδεικνυεται ο νικητης του Ραλλυ Ντακαρ 2021 και τον Ricky Brabec να αποσπα τη δευτερη θεση στη γενικη καταταξη.  Ο αμερικανος αναβατης της Monster Energy Honda Team κερδισε την τελευταια ειδικη διαδρομη του αγωνα, σε μια δοκιμασια 202 χιλιομετρων που εξελιχθηκε σε θριλερ.

 

  Η Monster Energy Honda Team κυριαρχησε στον πιο σκληρο αγωνα του κοσμου για δευτερη συνεχομενη χρονια, καθως η ομαδα απεδειξε οτι εχει καλυτερους αναβατες και ανωτερη μοτοσικλετα σε σχεση με τον ανταγωνισμο κερδιζοντας 10 ειδικες διαδρομες και οδηγωντας τον αγωνα τις εννεα απο τις δεκατρεις ημερες που διηρκησε. Ο Kevin Benavides εγραψε ιστορια οντας ο πρωτος αναβατης στα χρονικα απο τη Νοτια Αμερικη που ‘σηκωνει’ το bronze Touareg, το επαθλο του αγωνα. Ο Αργεντινος, η σταθεροτητα του οποιου αποδειχθηκε καθοριστικος παραγοντας, απεσπασε δυο νικες σε ειδικες διαδρομες. Η επιτυχια της Honda ολοκληρωθηκε με τη δευτερη θεση να πηγαινει στον Αμερικανο Ricky Brabec. Ο νικητης του περσινου αγωνα ολοκληρωσε τη δοκιμασια φετος με τεσσερις νικες σε ειδικες διαδρομες. Η τελευταια φορα που η Honda εκανε το 1-2 στο Ραλλυ Ντακαρ ηταν το 1987 με τους Cyril Neveu και Edi Oioli.

 


 

Kevin Benavides – 1ος γενικης

 

Η τελικη ειδικη διαδρομη του φετινου Ντακαρ ηταν πολυ δυσκολη: Ξεκινησα τριτος και ετσι σκεφτηκα οτι θα ηταν ευκολοτερο, αλλα δεν ηταν ετσι. Στο 50ο χιλιομετρο ολοι οι αναβατες που βρισκονταν εμπρος χαθηκαν, οποτε αρχισα να κερδιζω εδαφος. Η πλοηγηση στην ειδικη αυτη ηταν πολυ δυσκολη και για το λογο αυτο εμεινα προσηλωμενος στο να κανω τα πραγματα σωστα. Εδωσα τα παντα για να πετυχω τη νικη αυτη που εκανε το ονειρο μου πραγματικοτητα. Ειναι πολυ χαρουμενος και ενθουσιασμενος για αυτο. Περασα τη γραμμη τερματισμου σκεπτομενος πολλα πραγματα, με εντονα συναισθηματα… Ο Paulo Goncalves περασε τη γραμμη τερματισμου επισης μαζι μου… Ηταν μια υπεροχη στιγμη. Ειμαι πραγματικα ικανοποιημενος και ζω αυτη τη στιγμη. Θελω να ευχαριστησω ολη την ομαδα ξεκινωντας απο τους μηχανικους μου, για την εξαιρετικη δουλεια που εχουν κανει τη δυσκολη αυτη χρονια. Ευχαριστω επισης τη Honda που μας εδωσε μια τοσο υπεροχη μοτοσυκλετα που εκανε εφικτη την πραγματοποιηση του ονειρου μου. 

 

 

 


Ricky Brabec – 2ος γενικης

 

Επιστρεψαμε στη Τζεντα. Ο Kevin και εγω καναμε εξαιρετικη δουλεια. Ολη η ομαδα εκανε εξαιρετικη δουλεια. Οι Joan και Nacho ηταν ατυχοι. Προσπαθησα να πιεσω για να πιασω τον Kevin που ηταν επτα λεπτα μπροστα, αλλα δυστυχως δεν τα καταφερα. Επρεπε να μεινω ετσι στη δευτερη θεση. Συνολικα, ηταν ενας υπεροχος αγωνας. Ο μεντορας και βοηθος μου Kendal, o μηχανικος μου Eric εκαναν εξαιρετικη δουλεια και βοηθησαν εμενα και τον Nacho να μεινουμε προσηλωμενοι στο στοχο. Σας ευχαριστω για αλλη μια φορα και ελπιζουμε οτι τον επομενο χρονο θα μπορεσουμε με αυτη τη μοτοσυκλετα να παρουμε πισω το νουμερο ενα.

 

 


 

Ruben Faria                             

Γενικος διευθυντης

 

Αυτο το Ντακαρ ηταν πολυ εντονο και σκληρο σε μαχες. Ξεπερασαμε τους περιορισμους του Covid και ολοκληρη η ομαδα μπορεσε να συμμετασχει στον αγωνα. Σε ολοκληρο το Ντακαρ, η Monster Energy Honda Team ηταν πραγματικα δυνατη. Ξεκινησαμε καλα στην αρχη, ενω οι πρωτες δυο ειδικες, με ολη την πλοηγηση και ξεκινωντας μπροστα, ηταν λιγο πιο δυσκολες. Απο την τεταρτη ειδικη αρχισαμε να κερδιζουμε εδαφος και οπως ειδαμε ηταν ενας καθαρος αγωνας με επαγγελματικη δουλεια απο ολους τους εμπλεκομενους. Ο Kevin ηταν πραγματικα δυνατος και ο Nacho ηταν ισως ο ισχυροτερος, αν και επεσε τρεις μερες πριν το τελος. Ο Ricky και ο Joan κερδισαν αρκετες ειδικες διαδρομες δειχνοντας τις δυνατοτητες τους, παρ’ οτι ο Joan αναγκαστηκε να αποσυρθει απο τον αγωνα την προτελευταια μερα. Ετσι ειναι το Ντακαρ, ειναι ο πιο σκληρος αγωνας. Καταφεραμε να τερματισουμε πρωτοι και δευτεροι χαρη στον Kevin Benavides και τον Ricky Brabec. Η ομαδα εκανε εξαιρετικη δουλεια και πρεπει να τους συγχαρουμε ολους, πρεπει να ειναι περηφανοι για τους εαυτους τους. Η Ιαπωνια δημιουργησε μια εξαιρετικη μοτοσικλετα – πραγματικα καλη – που δεν παρουσιασε κανενα προβλημα. Θα συνεχισουμε να δουλευουμε με αυτον τον τροπο για να κερδισουμε ξανα το 2022.

 

 


Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!