Κοινόχρηστα αυτοκίνητα από την Nissan, στην Ιαπωνία

Η Nissan και η πολη της Yokohama εγκαινιαζουν την υπηρεσια κοινης χρησης αυτοκινητων με αμιγως ηλεκτροκινητα ultra-compact οχηματα, κανοντας πραξη το οραμα της Nissan για την νεα εποχη στην κινητικοτητα (Nissan New Mobility Concept). 

 Η υπηρεσια “ChoiMobi Yokohama”, επιτρεπει στους χρηστες που εγγραφονται online, να παραλαβουν και να επιστρεψουν τα αυτοκινητα σε 14 τοποθεσιες, περιξ του σταθμου στην Yokohama. Υπαρχει η δυνατοτητα προ-κρατησεων 30 λεπτα πριν απο την παραλαβη, ενω τα αυτοκινητα μπορουν να οδηγηθουν εντος των οριων της πολης.


Η υπηρεσια κοστιζει 250 yen ανα 15 λεπτα συν 200 yen ως βασικο τελος, με μεγιστη ημερησια χρεωση στα 3.000 yen. Οι χρηστες ειναι απαραιτητο να εχουν Ιαπωνικη αδεια οδηγησης, ενα smartphone και μια πιστωτικη καρτα που εχει εκδοθει στην Ιαπωνια. Η εγγραφη ειναι διαθεσιμη απο την ιστοσελιδα Mobi Choi στο https://nissan-rentacar.com/choimobi-yokohama/.  Για την ιστορια, η Nissan και η πολη της Yokohama ειχαν διεξαγει την πρωτη στην Ιαπωνια δοκιμαστικη υπηρεσια με την χρηση  αμιγως ηλεκτροκινητων ultra-compact οχηματων, απο τον Οκτωβριο του 2013. Ο στοχος ηταν να ενθαρρυνουν τις επιλογες  μεταφορων με χαμηλες εκπομπες ρυπων, τη βελτιωση της ποιοτητας των μεταφορικων υπηρεσιων, αλλα και να προωθησουν τον τουρισμο. Τον Οκτωβριο του 2015 η συνεργασια επεκταθηκε με την ενοικιαση των αυτοκινητων στους τοπικους τουριστικους πρακτορες και στις επιχειρησεις.


Η Nissan και η πολη της Yokohama θα συνεχισουν τις σχετικες μελετες χρηστικοτητας και σκοπιμοτητας, ενθαρρυνοντας τους τοπικους φορεις να συμμετασχουν στο προγραμμα.

Ως ηγετης στην κινητικοτητα με μηδενικες εκπομπες ρυπων, η Nissan συνεχιζει να αναζητα τροπους για να αξιοποιησει τα ultra-compact αμιγως ηλεκτροκινητα οχηματα, με στοχο τη βελτιωση των μεταφορων και της ποιοτητας ζωης.

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!