Με 204 ίππους το Hyundai i20 N 1,6 Turbo

 Το λεγαμε προσφατα, εδω στο TopSpeed.gr οτι η Hyundai εχει \”σαλπισει επιθεση\”, λανσαροντας εκδοσεις υψηλων επιδοσεων σε ολα τα μοντελα της γκαμας της. Τελευταιο \”χτυπημα\” της νοτιοκορεατικης μαρκας, το i20 N, το οποιο κεφαλαιοποιει, τινι τροπω, την εμπειρια της Hyundai στο WRC -καθως τρεχει με i20- και θα φορα εναν 1.600αρη turbo αποδοσης 204 ιππων. Στην Ελλαδα θα το δουμε την ανοιξη του 2021


Το ολοκαινουριο i20 N διαθετει εναν υπερτροφοδοτουμενο T-GDi κινητηρα 1,6 λιτρων που αποδιδει 204 ιππους και 275 Nm ροπης σε συνδυασμο με χειροκινητο 6-ταχυτο (6ΜΤ) κιβωτιο για μεγιστη αποδοση ισχυος. Με βαρος 1.190 κιλα οπως και το i20 Coupe WRC απο το οποιο αντλει την εμπνευση του το Ν, η αναλογια ισχυος-βαρους ειναι εντυπωσιακη. Το i20 N κανει το σπριντ απο σταση στα 100 χ.α.ω. σε 6,7 δευτερολεπτα και προσφερει τελικη ταχυτητα 230 χ.α.ω..


Παραλληλα, ενσωματωνει το συστημα ελεγχου N Grin της Hyundai με πεντε διαφορετικα προγραμματα οδηγησης, το οποιο βελτιστοποιει την αποδοση του κινητηρα, την αναρτηση και το συστημα διευθυνσης σε διαφορετικες συνθηκες οδηγησης. Ειναι, προφανως, το ιδιο συστημα που εχουμε γνωρισει στο i30N και το i30N fastback που εχουμε δοκιμασει.


Περισσοτερα στοιχεια σε ο,τι αφορα το i20 N δεν εχουμε ακομα, καθως η Hyundai Motor εδωσε στη δημοσιοτητα τις πρωτες φωτογραφιες του τελευταιου της μοντελου υψηλων επιδοσεων, λεγοντας απλα πως προκειται περι \”ενος hot hatch με εξαιρετικες επιδοσεις τοσο στο δρομο οσο και σε πιστα. Ειναι βασισμενο στο ολοκαινουριο i20 και εμπνευσμενο απο το αγωνιστικο i20 WRC.

 


Οπως και ολα τα μοντελα της μαρκας N, το ολοκαινουριο Hyundai i20 N προσφερει εξαιρετικες επιδοσεις και τεχνολογικες καινοτομιες ικανες να ικανοποιησουν και τους πιο απαιτητικους λατρεις των επιδοσεων. Το i20N μαζι με τα i30 N και i30 Fastback N αποτελουν τη σειρα υψηλων επιδοσεων της Hyundai στην Ευρωπη\”.


Ο ολοκαινουριος σπορ σχεδιασμος του i20 N ενσωματωνει τη νεα σχεδιαστικη ταυτοτητα Sensuous Sportiness της Hyundai, η οποια δινει στο αυτοκινητο μια νεα αιχμηρη εμφανιση. Στο εμπρος μερος κυριαρχει μια μεγαλυτερη εισαγωγη αερα για την ψυξη του turbo κινητηρα και των φρενων. Στα πλαϊνα, ξεχωριζουν οι ειδικες 18 ιντσων ζαντες με το γκρι ματ φινιρισμα αλλα και οι κοκκινες δαγκανες των φρενων με το διακριτικο Ν, καθως και τα αεροδυναμικα μαρσπιε, υπογραμμιζοντας τα σπορ χαρακτηριστικα του αυτοκινητου. Η ξεχωριστη πισω αεροτομη βελτιωνει την αεροδυναμικη του αποδοση, ωστε να ειναι διασκεδαστικο και να οδηγειται σε οποιονδηποτε δρομο και σε ολες τις καιρικες συνθηκες.


Επιπροσθετα, το χαρακτηριστικο Performance Blue χρωμα του αμαξωματος του νεου i20 N, το οποιο διατιθεται αποκλειστικα στα μοντελα N, η προαιρετικη διχρωμια της οροφης σε μαυρο χρωμα καθως και οι κοκκινες εξωτερικες πινελιες αναδεικνυουν ακομη περισσοτερο το μηχανοκινητο DNA της Hyundai.


Περισσοτερες λεπτομερειες θα αποκαλυφθουν συντομα.

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!