Με 8 εκατομμυριάκια αγοράζεις την Porsche που κέρδισε το Le Mans

Ενταξει, δεν το λες ακριβως και ευκαιρια. Απο την αλλη ομως, δεν ειναι και λιγο να μπορεις να εχεις στο γκαραζ σου την Porsche 956 που κερδισε τον 24ωρο αγωνα του Le Mans, το 1983 και κατεχει μεχρι σημερα το απολυτο ρεκορ γυρου της \”πρασινης κολασης\” του Nurburgring.


Η θρυλικη λοιπον Porsche 956 (πιο θρυλικη δεν γινεται, ετσι;), βαμμενη στο κλασικο χρωμα λευκο/μπλε με το λογοτυπο της Rothmans, βγαινει στο σφυρι, στη δημοπρασια των Gooding & Co’s στη φετινη Pebble Beach Concours d’Elegance, που θα γινει στις 15 και 16 Αυγουστου. Και, ναι, μπορεις να εισαι ο ιδιοκτητης της. Με τη μοναδικη \”λεπτομερειουλα\” οτι θα πρεπει να εχεις στο πορτοφολι σου (ενταξει, αν τα χεις στην τσεπη δεν χαλασε κι ο κοσμος) ενα ποσο αναμεσα στα 8-9 εκατομμυρια ευρω.

Και, τ\’ αξιζει; Με αυξοντα αριθμο πλαισιου 3 απο τις μολις 10 956 που κατασκευαστηκαν ποτε, η συγκεκριμενη ειναι η μια απο τις τρεις που εδωσαν εκεινο το θρυλικο 1-2-3 στο Le Mans του 1982 (η δικια μας ηταν η δευτερη). Και, μετα, το 1983, οι Hurley Haywood, Al Holbert και Vern Schuppan την οδηγησαν σε μια θριαμβευτικη νικη στο διασημο αγωνα αντοχης.

Αφου η Porsche την απεσυρε απο τα αγωνιστικα της καθηκοντα, περασε στην κατοχη του Schuppan και, μετα, στα χερια μιας σειρας ιδιωτων συλλεκτων. Μηπως να εισαι εσυ ο επομενος; Ετσι ρε παιδι μου, για να σκασει ο Σοϊμπλε. Τι παει να πει δεν εχεις τοσα;

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!