Οι κινητήρες της Abarth επιστρέφουν στα grid των Πρωταθλημάτων της F4


Η αγωνιστικη δραση επιστρεφει και για τα δυο σημαντικοτερα πρωταθληματα της Formula 4 στην Ευρωπη, αυτα της Ιταλιας και της Γερμανιας, οπου τα μονοθεσια εφοδιαζονται με τον αποδοσης 160 ιππων κινητηρα TJet της Abarth. Οι πρωτοι αγωνες θα πραγματοποιηθουν αυτο το Σαββατοκυριακο στις πιστα Misano Adriatico (Ιταλια) και Lausitzring (Γερμανια).



Η Formula 4 αποτελει το πρωτο βημα στο χωρο των αγωνων με μονοθεσια πιστας, οντας το μεταβατικο σταδιο για οσους εχουν πετυχει στους αγωνες καρτ και εχουν σαν τελικο στοχο να αναρριχηθουν μεχρι τo μαγικο κοσμο της Formula 1. Ο Καναδος Lance Stroll που αγωνιζεται στη Formula 1 αποτελει χαρακτηριστικο παραδειγμα, ενω και αλλοι οδηγοι, οπως οι Mick Schumacher, Ralf Aron, Marco Siebert, Dennis Hauger και Marcus Armstrong αναδειχθηκαν και προχωρησαν σε μεγαλυτερες κατηγοριες ξεκινωντας απο τη Formula 4. Παραλληλα ενδιαφερον παρουσιαζει το γεγονος οτι τα τελευταια χρονια στα Πρωταθληματα της Formula 4 συμμετειχαν πολλα παιδια και εγγονια πρωην Παγκοσμιων Πρωταθλητων, οπως ο Mick Schumacher και ο ξαδερφος του David (γιος του Ralf Schumacher), o Enzo Fittipaldi (εγγονος του Emerson) και ο Sebastian Montoya, γιος του οδηγου της Formula 1 και νικητη εκτος των αλλων του Indianapolis 500, Juan Pablo Montoya.

 

Η Abarth αποτελει τον αποκλειστικο προμηθευτη κινητηρων των μονοθεσιων της Formula 4 απο το 2014, συνεχιζοντας τη φιλοσοφια του Carlo Abarth που ηθελε να κανει προσιτη για τους νεους τη συμμετοχη στο μηχανοκινητο αθλητισμο.



Η αποδοση του κινητηρα TJet των 160 ιππων σε συνδυασμο με το εξαιρετικα χαμηλο βαρος των μονοθεσιων εξασφαλιζει πολυ καλη αναλογια κιλων/ιππων επιτρεποντας στους νεους οδηγους να κερδισουν πολυτιμη αγωνιστικη εμπειρια. Ο ιδιος κινητηρας εφοδιαζει παραλληλα και τη σειρα αυτοκινητων παραγωγης της Abarth, 595 και 695, σε διαφορα επιπεδα αποδοσης απο 140 εως και 180 ιππους.




Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!