Οργανωτικές αλλαγές στην Kia Europe

 Η Kia Europe διορισε τον Sjoerd Knipping ως νεο Διευθυντη Προϊοντων και Προγραμματισμου. Ο Knipping θα εχει εδρα τα κεντρικα γραφεια της Kia στην Ευρωπη, στη Φρανκφουρτη της Γερμανιας και θα συνεργαζεται αμεσα με την ομαδα των κορυφαιων στελεχων της εταιρειας.  


Θα ειναι υπευθυνος για τη διαμορφωση της στρατηγικης προϊοντων της Kia Europe, που εντασσεται στο επαναλανσαρισμα της εταιρειας και περιλαμβανει και την παρουσιαση πολλων συναρπαστικων καινουργιων προϊοντων –

συμπεριλαμβανομενων επτα νεων πληρως ηλεκτρικων αυτοκινητων εως το 2027. Ο Knipping θα βοηθησει επισης στη δημιουργια ενος ψηφιακου πλαισιου προϊοντων που θα εστιαζει στις τεχνολογιες συνδεσιμοτητας και το Kia UVO Connect (KUC).

Ο Knipping διαθετει περισσοτερα απο εικοσι χρονια τεχνογνωσιας και εμπειριας στην αυτοκινητοβιομηχανια εχοντας περασει απο το 2011 με επιτυχια απο αρκετες θεσεις στο μαρκετινγκ και τις πωλησεις της Kia Netherlands, συμπεριλαμβανομενης και της τελευταιας του αρμοδιοτητας ως Εμπορικος Διευθυντης.


Ο Knipping, αναλαμβανοντας τη θεση του Διευθυντη Προϊοντων και Προγραμματισμου της Kia Europe, ειπε: «Ειμαι πολυ χαρουμενος – και ταυτοχρονα πολυ περηφανος – που μου προσφερεται αυτη η μοναδικη ευκαιρια. Τα τελευταια χρονια, η Kia απεκτησε σταθερη παρουσια μεταξυ των κορυφαιων κατασκευαστων με τις υψηλοτερες πωλησεις οχι μονο στην Ολλανδια, αλλα και σε ολη την Ευρωπη. Η επιτυχια αυτη οφειλεται σε μια συγχρονη, ευελικτη και σωστα διαμορφωμενη γκαμα μοντελων, την αξεπεραστη 7ετη εργοστασιακη εγγυηση και ενα ισχυρο δικτυο αντιπροσωπων. Ταυτοχρονα η Kia εχει εξελιχθει και σε σημαντικο παιχτη στον τομεα της ηλεκτροκινησης».

«Ανυπομονω πλεον να ανταποκριθω στην προκληση σε πανευρωπαϊκο επιπεδο, να αντλησω απο την καταπληκτικη δουλεια που επιτευχθηκε σε αυτον τον τομεα και να συνεχισω την προσφατη επιτυχια μας».

Ο Jason Jeong, Προεδρος της Kia Europe, σχολιασε: «Αυτη ειναι μια  συναρπαστικη περιοδος για την Kia, ακολουθωντας τον στρατηγικα σημαντικο επαναπροσδιορισμο της εταιρειας μας. Ξεκινα μια νεα και συναρπαστικη εποχη αναπτυξης EV η οποια αρχιζει με ενα εξειδικευμενο, υψηλης τεχνολογιας ηλεκτρικο μοντελο που προκειται να κυκλοφορησει στην αγορα αργοτερα αυτο το ετος».

«Η εξειδικευση και η τεχνογνωσια του Sjoerd σε αυτον τον τομεα – καθως και η μεγαλη του εμπειρια σε ολες τις πτυχες του σχεδιασμου και της τιμολογησης των αυτοκινητων – θα ειναι πολυτιμα για εμας καθως το ευρωπαϊκο μας ταξιδι αποκτα νεα δυναμικη».

Γεννημενος στο Αμστερνταμ της Ολλανδιας το 1973, ο Knipping αποφοιτησε με μεταπτυχιακο τιτλο στο International Business απο το Πανεπιστημιο του Μααστριχτ και ξεκινησε την καριερα του στην αυτοκινητοβιομηχανια με τη Ford Motor Company στην Κολωνια της Γερμανιας. Εχοντας ανελιχτει στη Ford απο θεσεις χρηματοδοτησης και τιμολογησης σε ανωτερες θεσεις πωλησεων ο Knipping ενταχθηκε στην Kia Netherlands το 2011 με τη φιλοδοξια να ωθησει την εταιρεια στις πεντε κορυφαιες μαρκες αυτοκινητων στη χωρα. Το 2018 – το 25ο ετος της Kia Netherlands – η εταιρεια πραγματοποιησε τις φιλοδοξιες της και ηταν μεταξυ των πεντε κορυφαιων, ενω μολις δυο χρονια αργοτερα, το 2020 και σε ενα εξαιρετικα απαιτητικο περιβαλλον πανδημιας Covid-19, η Kia Netherlands αυξησε το μεριδιο αγορας σε 7,5%, το υψηλοτερο ολων των εποχων, παιζοντας σημαντικο ρολο στη συνολικη επιτυχια της Kia Europe.

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!