Ο Ιαβέρης Junior επιστρέφει στο Acropolis!


Ο Ιαβερης Junior επιστρεφει στο Ραλλυ Ακροπολις!
Μετα απο απουσια 10 ετων, ο «Ιαβερης Junior» επιστρεφει στην αγωνιστικη δραση συμμετεχοντας στο Seajets Ραλλυ Ακροπολις 2016, στο οποιο θα μοιραστει με τον Σπυρο Κολτσιδα ενα Mitsubishi Lancer EVO IX, εχοντας την χορηγικη υποστηριξη των εταιρειων Cosmote, Nobacco και Valvoline!


Με μια λιτη αλλα γεματη συναισθημα εκδηλωση που πραγματοποιηθηκε στο Κρυονερι Αττικης την Πεμπτη 21 Απριλιου, ο \”Ιαβερης Junior\” γνωστοποιησε στα ΜΜΕ την επερχομενη συμμετοχη του στο Seajets Ραλλυ Ακροπολις 2016!

Το ονομα \”Ιαβερης\” ειναι συνδεδεμενο στη συνειδηση του φιλαθλου κοσμου με το Ραλλυ Ακροπολις για περισσοτερες απο 4 δεκαετιες, χαρη στη συμμετοχη και τις κορυφαιες επιδοσεις που σημειωνε ο \”Ιαβερης\”, κατα κοσμον Τασος Μαρκουϊζος, στα τελη της δεκαετιας του \’70. Η ιστορια συνεχιζεται και παρα τις δυσκολιες, προσωπικες και αγωνιστικες, στην εκκινηση του Seajets Ραλλυ Ακροπολις 2016 θα βρεθει ο «Ιαβερης Junior», κατα κοσμον Κωνσταντινος Μαρκουϊζος, στην επιστροφη στους αγωνες μετα απο μια δεκαετια.

Ο «Ιαβερης Junior», θα επανελθει στο αγωνιστικο προσκηνιο συμμετεχοντας στο Seajets Ραλλυ Ακροπολις 2016, που θα διεξαχθει στις 6-8 Μαϊου με επικεντρο την Λαμια. Διπλα στον Πρωταθλητη της κατηγοριας F3 για τις χρονιες 2002, 2003, 2004 και 2005 θα βρεθει ο Σπυρος Κολτσιδας, με τον οποιο εχουν συνεργαστει επιτυχως και στο παρελθον, κατακτωντας τον τιτλο του 2005. Το αυτοκινητο που θα χρησιμοποιησει το πληρωμα, θα ειναι ενα Mitsubishi Lancer EVO IX, που προετοιμαζει η \”Sotirhos Motorsport\”, αγωνιστικη ομαδα της οποιας επικεφαλης ειναι ο Λευτερης Σωτηρχος. Η συμμετοχη του \”Ιαβερη Junior\” στο φετινο Ραλλυ Ακροπολις θα μπορουσε να χαρακτηριστει και ως σημαδιακη, αφου το επικεντρο του Εθνικου μας αγωνα επιστρεφει φετος, επισης μετα απο απουσια 10 ετων, στη Λαμια Φθιωτιδας οπου εχει γνωρισει μεγαλη επιτυχια κατα το παρελθον.

Το Seajets Ραλλυ Ακροπολις 2016 εχει ιδιαιτερο ενδιαφερον, αφου περαν του κυρους του ως αγωνας, αποτελει τον 3ο γυρο του Πανευρωπαϊκου Πρωταθληματος Ραλλυ (ERC) που χαιρει ιδιαιτερης καλυψης και προβολης χαρη στην παρουσια του Eurosport. Ταυτοχρονα, αποτελει τον 2ο και 3ο γυρο του Πανελληνιου Πρωταθληματος Ραλλυ, με την καθε αγωνιστικη ημερα να προσμετρα ξεχωριστα, σε επιπεδο βαθμολογιας, στο θεσμο. Οι «Ιαβερης Junior»-Σπυρος Κολτσιδας, θα βρισκονται στην καταταξη του αγωνα στο πλαισιο του Πανευρωπαϊκου Πρωταθληματος, διεκδικωντας τη διακριση απεναντι στους κορυφαιους Ευρωπαιους οδηγους στην κατηγορια ERC2, δηλαδη για αυτοκινητα της Κατηγοριας Ν, οπως τη γνωριζαμε κατα το παρελθον.
Το πνευμα νικητη που ανεκαθεν χαρακτηριζε τον Κωνσταντινο, αποτελεσε το εναυσμα για αυτη τη συμμετοχη, καθως η καθημερινη μαχη που δινει με την ασθενεια του, καθως ειναι νεφροπαθης τελικου σταδιου και η πεποιθηση πως μπορει, χαρη και στην παλαιοτερη συμμετοχη του στους αγωνες, να υπερνικησει καθε εμποδιο, μεγαλυτερης η μικροτερης δυσκολιας, τον εκαναν να κυνηγησει μεχρι τελους το ονειρο του, που ηταν η επιστροφη στο αγωνιστικο μπακετ και η συμμετοχη σε εναν κορυφαιο αγωνα, οπως το Ραλλυ Ακροπολις.

Η εκκινηση του Seajets Ραλλυ Ακροπολις 2016 θα γινει την Παρασκευη 6 Μαϊου στις 18:00, μπροστα απο το αγαλμα του Λεωνιδα στις Θερμοπυλες και ο αγωνας θα περιλαμβανει δυο αγωνιστικες ημερες και 12 ειδικες διαδρομες, που θα διεξαχθουν στις 7 και 8 Μαϊου αντιστοιχο, με επικεντρο την Πανελληνια Εκθεση Λαμιας. 

Περαν των Χορηγων που προαναφερθηκαν, σημειωνεται πως το αυτοκινητο θα εφοδιαζεται με ελαστικα Pirelli, ενω ο αγωνιστικος εξοπλισμος του πληρωματος παρεχεται απο την Racing Star. 


Ο «Ιαβερης Junior» δηλωσε:
\”Η συμμετοχη στο Seajets Ραλλυ Ακροπολις 2016 ηταν ενα ονειρο που εγινε πραγματικοτητα. Η προσφατη περιπετεια της υγειας μου, που συνεχιζεται, με εκανε να αναθεωρησω την οπτικη μου σε πολλα, μεταξυ των οποιων ηταν και η προσεγγιση μου στο κομματι του μηχανοκινητου αθλητισμου, οπου βρισκομαι απο πολυ νεαρη ηλικια. Στο αγωνιστικο κομματι, στοχος μας με τον Σπυρο ειναι να εξοικειωθουμε με το αυτοκινητο και μετα απο καθε ειδικη διαδρομη να βελτιωνουμε τις επιδοσεις μας, με στοχο τον τερματισμο. Η πρωτη μου επαφη με αυτοκινητο ηταν εξαιρετικη, αφου η ομαδα του Λευτερη Σωτηρχου εχει κανει εξαιρετικη δουλεια στο στησιμο και μεχρι τον αγωνα θα κανουμε ακομη 100 χιλιομετρα δοκιμων. Ευχαριστω πολυ τους Χορηγους μας Cosmote, Valvoline και Nobacco διχως την συμβολη των οποιων η επιστροφη μου στους αγωνες δε θα μπορουσε να γινει πραγματικοτητα. Ραντεβου στη Λαμια, στις 6-8 Μαϊου.\”

ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ 
ΟΔΗΓΟΣ
 «Ιαβερης Junior» – Κωνσταντινος Μαρκουιζος
Ημερομηνια Γεννησης: 11/8/1975
Πρωτος Αγωνας: 1995

ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ
1998: Fiat Cinquecento Trofeo, Τιτλουχος Γενικης και Νεων οδηγων
1999: 3ος κλασης Α/5 και 26ος Γενικης Καταταξης στο Ραλλυ Μοντε Καρλο, με Fiat Seicento Kit Car
2000: Ενιαιο Πρωταθλημα Seat, 1ος Νεος οδηγος
2002-2005: Επισημος οδηγος της Fiat Auto Hellas, Πρωταθλητης Ελλαδος F3 με Fiat Punto Kit Car και Fiat Punto Super 1600
2002: 2ος στο Πρωταθλημα Ελλαδος
2004: 2ος στο Πρωταθλημα Ελλαδος 

ΣΥΝΟΔΗΓΟΣ 
Σπυρος Κολτσιδας
Ημερομηνια Γεννησης: 15/07/1967
Πρωτος αγωνας: 1995
Οδηγοι: \”Ιαβερης\”, Αρης Βωβος, \”Ιαβερης Junior\”, \”Ιαβερης Αρης\”, Στεφανος Καμιτσακης
Συνοδηγος του \”Ιαβερη Junior\”: Απο το 1998

ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ
2000: Ραλλυ Ακροπολις, με Toyota Corolla WRC και οδηγο τον Αρη Βωβο, σημειωνοντας 5ο και 6ο χρονο Γενικης, προτου εγκαταλειψουν
2005-2006: Πρωταθλητης Συνοδηγος F3, με οδηγους τους \”Ιαβερης Junior\” και \”Ιαβερης Αρης\”

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!