Ο τελικός του UEFA Champions League έρχεται, ο ενθουσιασμός ανεβαίνει

Μια διαφορετικη “οπτικη” της εννοιας του ενθουσιασμου απο τη Nissan, με εθελοντες εξοπλισμενους με υπερσυγχρονους αισθητηρες κατα τη διαρκεια κρισιμων αγωνων του UEFA Champions League, αλλα και στην πιστα Spa με 250 χιλιομετρα / ωρα μεσα σε ενα GT-R.

Ενοψει του τελικου του UEFA Champions League το προσεχες Σαββατο, η Nissan, ως επισημος  παγκοσμιος αυτοκινητικος  χορηγος της διοργανωσης, τοποθετει το ποδοσφαιρο σε μια αλλη διασταση, αξιολογωντας το κατα ποσο η συγκινηση σε ενα ποδοσφαιρικο ματς ειναι πιο συναρπαστικη απο το να εισαι επιβατης στο θρυλικο supercar GT–R.


Σε συνεργασια με τους ειδικους της αθλητικης επιστημης στο πανεπιστημιο Loughborough, η Nissan εγκατεστησε στους συμμετεχοντες  φορητες συσκευες προηγμενης  τεχνολογιας, προκειμενου  να παρακολουθησει  και να συγκεντρωσει μια σειρα δεδομενων.  Αυτα περιελαμβαναν  τον καρδιακο ρυθμο, τον ρυθμο αναπνοης και την ηλεκτρο-δερματικη δραστηριοτητα, ουτως ωστε να εξεταστει το φυσιολογικο επιπεδο επιδρασης  που ειχε ο ενθουσιασμος και τελικα να προσδιοριστει ποια δραστηριοτητα ειναι πιο συναρπαστικη.


Τα πειραματα ελαβαν χωρα κατα  τη διαρκεια των προκριματικων  του UEFA Champions League  και συγκριθηκαν με τις αντιδρασεις  επιβατων που βρεθηκαν στη θεση του συνοδηγου  του GT-R,  στο περιφημο Circuit de Spa-Francorchamps στο Βελγιο, με επαγγελματιες οδηγους στο τιμονι του supercar.

Φυσιολογικη αποκριση
Αγωνες UEFA Champions League
GT-R track day
Μεση Αυξηση Καρδιακου Ρυθμου
39%
37%
Μεση Τιμη Καρδιακου Ρυθμου
91 BPM
100BPM
Μεσος Ορος Καρδιακης Συχνοτητας
124BPM
136BPM
Μεση Αυξηση του Ρυθμου Αναπνοης
140%
144%
Μεσος Ρυθμος Αναπνοης
15 αναπνοες / λεπτο
15 αναπνοες / λεπτο
Μεσος Ρυθμος Μεγιστης Αναπνοης
35 αναπνοες / λεπτο
35 αναπνοες / λεπτο


Σχολιαζοντας τα ευρηματα απο τα δυο συνολα πειραματων, ο Δρ. Dale Esliger απο το Πανεπιστημιο Loughborough, μεταξυ αλλων  δηλωσε: \”Πριν τη διεξαγωγη των πειραματων,  θα εκτιμουσαμε υποκειμενικα ποσο συναρπαστικο ειναι το ποδοσφαιρο η το να εισαι επιβατης σε ενα supercar, οπως το Nissan GT-R. Η ερευνα που διεξηχθη στο πλαισιο του δεικτη Nissan Excitement Index μας επετρεψε να χρησιμοποιησουμε καινοτομα δεδομενα μεσω αισθητηρων , στη συνεχεια   να κατανοησουμε τη φυσικη αντιδραση των συμμετεχοντων σε αυτες τις συναρπαστικες στιγμες και ετσι να κανουμε προτασεις για εκεινα τα στοιχεια που θα μπορουσαν να ειναι τα πιο συναρπαστικα.”

.embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=jBxF7qOLhek]

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!