Ο τρικύλινδρος turbo της Peugeot βραβεύεται για δεύτερη φορά!

Εμεις το λεγαμε οτι το τρικυλινδρο turbo μοτερ των 1,2 λιτρων που γνωρισαμε σε καποια μοντελα της Peugeot ειναι αριστο, απ\’ ολες τις αποψεις. Η βραβευση του, για δευτερη χρονια, φετος, στην 18η Διεθνη Διοργανωση ως «Κινητηρα της Χρονιας» (Engine of the Year»), απλα, μας επιβεβαιωνει. Η βραβευση, εγινε στη Στουτγαρδη, την 1η Ιουνιου

Εκει, διεθνης επιτροπη δημοσιογραφων ανεδειξε (ξανα, αφου το ιδιο ειχε κανει και το 2015) τον τρικυλινδρο κινητηρα βενζινης 1.2 Turbo PureTech που εξελιχθηκε απο τον Ομιλο PSA, ως «Κινητηρα της Χρονιας 2016» στην κατηγορια «1,0-1,4 λιτρων», αποσπωντας ιδιαιτερα υψηλη βαθμολογια. Η βραβευση αυτη, ειναι η δευτερη συνεχομενη για ενα απολυτα πετυχημενο και υπερ-αποδοτικο μηχανικο συνολο, το οποιο κατασκευαζεται στο εργοστασιο Française de Mécanique, στο Douvrin της Γαλλιας.

Νεα γενια κινητηρων βενζινης απο τους Γαλλους

Λογω της εξαιρετικα υψηλης απηχησης των αυτοκινητων που εξοπλιζονται με τους νεους τρικυλινδρους βενζινοκινητηρες, o ομιλος PSA αποφασισε να αυξησει τον ρυθμο παραγωγης, ωστε να ανταπεξελθει στη ζητηση της αγορας. Απο το 2014 μεχρι και σημερα εχουν παραχθει πανω απο 370.000 κινητηρες Turbo PureTech στο εργοστασιο του Douvrin. Μια προσθετη γραμμη παραγωγης των υπερτροφοδοτουμενων βενζινοκινητηρων θα ξεκινησει στο εργοστασιο του Trémery, στην ανατολικη Γαλλια, αυξανοντας μεχρι το 2018 την ετησια συνολικη παραγωγη στους συνολικα 670.000 κινητηρες.

 
Μειωμενη καταναλωση, εκπομπη ρυπων, αλλα καλυτερη αποδοση
Με 120 πατεντες να ειναι ηδη κατοχυρωμενες γυρω απο τους τρικυλινδρους κινητηρες, η σειρα Turbo PureTech διασφαλιζει μειωμενη καταναλωση καυσιμου εως 18%, σε σχεση με τον προηγουμενο τετρακυλινδρο βενζινοκινητηρα. Επισης, ο εν λογω κινητηρας εχει διακριθει με δυο μοναδικα ρεκορ οικονομιας καυσιμου, το πρωτο εγινε στην Ευρωπη το 2014 με οχημα που ειχε μηχανικο κιβωτιο. Το δευτερο επιτευχθηκε φετος στην Κινα, οπου ενα μοντελο με αυτοματη μεταδοση διενυσε 1.878 χιλιομετρα με ενα μολις ρεζερβουαρ, σημειωνοντας το απιστευτο ρεκορ των 2,93 λιτρων ανα 100 χιλιομετρα! 
Ο εξαιρετικος τρικυλινδρος κινητηρας χαρακτηριζεται απο την ελαστικη και ησυχη λειτουργια του – ακομη και στις χαμηλοτερες ταχυτητες – και την καλυτερη αποδοση στην κατηγορια του: 130 hp ισχυος με μεγιστη ροπη 230 Nm! Οι κινητηρες 1.2 PureTech 110 hp και 1.2 PureTech 130 hp τοποθετουνται σε μοντελα της μικρης και της μεσαιας κατηγοριας αυτοκινητων. Το πρωτο λανσαρισμα εγινε τον Μαρτιο του 2014 με το Peugeot 308, ενω οι κινητηρες PureTech τοποθετουνται πλεον σε περισσοτερα απο 60 διαφορετικα μοντελα σε ολο τον κοσμο, συμπεριλαμβανομενου του νεου Peugeot 3008 που παρουσιαστηκε διαδικτυακα στις 23 Μαϊου 2016. 

Σχολιαζοντας το βραβειο ο Christian Chapelle, Αντιπροεδρος  στον τομεα της μηχανολογιας δηλωσε:  \”Η βραβευση για δευτερη διαδοχικη χρονια αποτελει την καλυτερη αποδειξη για την τεχνολογικη μας υπεροχη κα για την προσπαθεια εξελιξης των κινητηρων μας  μειωνοντας το περιβαλλοντικο μας αποτυπωμα και παραλληλα προσφεροντας υψηλης αποδοσης μηχανικα συνολα.

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!