Ο 97χρονος που ερωτεύτηκε μία Mustang!

Ο σοφος λαος λεει πως «ο ερωτας χρονια δεν κοιτα». Αυτο ακριβως συνεβη και στην περιπτωση του Lennart Ribring. Ο 97χρονος Σουηδος ερωτευτηκε την νεα Ford Mustang με την πρωτη ματια, του θυμισε μαλιστα τον ερωτα των νεανικων του χρονων, μια Ford Mustang που αγορασε τη δεκαετια του 60. Παντα νεος στην καρδια, ο Lennart Ribring αγορασε προσφατα μια Ford Mustang GT και πλεον μπορει να οδηγει με περηφανια τη νεα του αγαπημενη!

•    Ο λατρης της αδρεναλινης Lennart Ribring στοχευει να μπει στο κλαμπ οδηγων ηλικιας 100 ετων και ανω – μετα την αγορα μιας νεας Ford Mustang GT 5.0L V8

•    Αναζητωντας “λιγη απολαυση στη ζωη”, ο 97-χρονος λεει οτι το fastback των 418 ιππων, με τελικη ταχυτητα 249 km/h και επιταχυνση 0-100 km/h σε 4,8 δευτερα, ειναι ‘Το αυτοκινητο’.

•    Ο παντα νεος στην καρδια Σουηδος ερωτευθηκε τη Mustang και ηταν απο τους πρωτους στην πατριδα του που αγορασε το πρωτο μοντελο οταν λανσαριστηκε τη δεκαετια του 1960.

 
Πως θα περασετε τα γενεθλια των 97 χρονων σας; Για τον Lennart Ribring η απαντηση ηταν απλη. Στο τιμονι ενος μοναδικου, θρυλικου σπορ αυτοκινητου.

Γεννημενος το 1919, οταν το Ford Model T ηταν στην παραγωγη επι 11 χρονια, ο Lennart πηρε διπλωμα οδηγησης μολις εγινε 18 ετων το 1937. Τωρα εκανε δωρο στον εαυτο του μια νεα Ford Mustang GT fastback.

Με τελικη ταχυτητα 249 km/h και επιταχυνση 0-100 km/h σε 4,8 δευτερα, το αγωνιστικο, κοκκινο σπορ αυτοκινητο ειναι παρκαρισμενο με υπερηφανεια εξω απο το σπιτι του Lennart στη Στοκχολμη της Σουηδιας.

«Ονομαζομαι Lennart Ribring. Ειμαι 97 ετων. Οδηγω μια 5λιτρη V8 Ford Mustang fastback και ειμαι πραγματικα ευτυχης» δηλωνει σε ενα βιντεο οπου αποτυπωνεται η στιγμη κατα την οποια ο Lennart παραλαμβανει το νεο του αυτοκινητο απο τοπικο εμπορο της Ford, πηγαινει το γιο του Michael μια βολτα και κανει φιγουρα στην εγγονη του Emilia.

Ο Lennart, ο οποιος αγαπα και την ιστιοπλοϊα, ηταν απο τους πρωτους στη χωρα του που αγορασαν την πρωτη Ford Mustang τη δεκαετια του 1960. Τωρα, μετα απο 50 και πλεον χρονια, θα μπορουσαμε να πουμε οτι ειναι ενας απο τους μεγαλυτερους ηλικιακα οδηγους Mustang σε ολο τον κοσμο.

«Ερωτευθηκα τις πρωτες Mustang με το που κυκλοφορησαν και απο τοτε δεν μπορω να σκεφθω κανενα αλλο αυτοκινητο. Νιωθεις σαν βασιλιας στο δρομο.» δηλωσε ο Lennart. «Ισως δεν μου μενουν ακομα πολλα χρονια ζωης. Γι’ αυτο θελω να εκμεταλλευομαι τις ευκαιριες να οδηγω και να βιωνω καποιες απολαυσεις στη ζωη. Αυτο ειναι η ουσια.»


Συνταξιουχος επιχειρηματιας, ο οποιος εξακολουθει να εργαζεται σαν λογιστης μερικης απασχολησης, ο Lennart δινει επισης μερικες συμβουλες για οσους σκοπευουν να συνεχισουν να βρισκονται πισω απο το τιμονι πλησιαζοντας τα 100.



«Θα ενθαρρυνα τους νεαρους οδηγους να αποκτησουν περισσοτερη εμπειρια και ωριμοτητα πρωτα» δηλωσε ο Lennart. «Μαθε ενα αυτοκινητο οπως πρεπει, πριν το οδηγησεις. Πρεπει να σκεφτεσαι παντα την ασφαλεια.»

Η νεα Mustang, η πρωτη που κυκλοφορησε στην Ευρωπη απο τοτε που το μοντελο λανσαριστηκε για πρωτη φορα στις ΗΠΑ το 1964, διατιθεται σε εκδοση fastback η convertible, με κινητηρα 2.3L EcoBoost η 5.0L V8.




.embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=xe69Az-sIQE]

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!