Πάμε χιόνι… με Subaru WRX STI!


Ολοι μας εχουμε τρελες ιδεες που τις λεμε με τους φιλους μας το Σαββατοκυριακο και την Δευτερα απλα τις ξεχναμε οντας ρεαλιστες. Εδω ομως εχουμε να κανουμε με ενα γκρουπ τρελων, τον κασκαντερ Mark Higgins, τον παραγωγο και εμπνευστη του βιντεο και την Prodrive που αποφασισαν μαζικα να διακοψουν… τα χαπια τους.


Και ενω εσυ νομιζεις οτι τα εχεις δει ολα, βλεπεις αυτο το βιντεο και αναθεωρεις. Η Subaru Αμερικης αποφασισε να βαλει σε μια ολυμπιακη πιστα για ελκηθρα στο St Moritz των Ελβετικων Αλπεων, ενα Subaru WRX STI. Φυσικα, το αυτοκινητο δεν ειναι ενα συνηθισμενο STI. Για αυτο το εγχειρημα η Prodrive επρεπε να τροποποιησει τα παντα στο αυτοκινητο που εκανε το ρεκορ στο Isle of Man TT το 2015, χρησιμοποιωντας ακομα και τα ελαστικα με καρφια που εχουν πλεον απαγορευτει απο το WRC, καθως και ενα ειδικα σχεδιασμενο roll cage. Επισης νεες ρυθμισεις στην αναρτηση και επιπλεον ενισχυσεις παντου αφου οι επαφες με τους παγωμενους τοιχους ειναι εγγυημενες και σιγουρα οχι αμειλικτες οπως θα ηταν μια βολτα στο παρκο..


Η πιστα Olympia bob run ειναι η παλαιοτερη και η μονη φυσικη πιστα ελκηθρου. Εγινε γνωστη οταν καποιοι πλουσιοι Βρετανοι και προφανως σε κατασταση μεθης, κατεβηκαν με δυο ελκηθρα ενωμενα το 1890. Το 1904, εγινε η πρωτη επισημη πιστα ελκηθρου στον πλανητη, βοηθωντας το St. Moritz να κερδισει το στοιχημα της διοργανωσης των Χειμερινων Ολυμπιακων Αγωνων το 1928 και το 1948.


Η πιστα bobsled του Σαν Μοριτς ειναι μηκους 1,72 χλμ και χτιστηκε το 1903, οντας πιο φαρδια απο τις συγχρονες πιστες. Διαθετει 14 στροφες και μια απο αυτες παραγει 4,5 g πλευρικης δυναμης! Ετσι οι ανθρωποι της Prodrive φανταστηκαν οτι το WRX STI θα καταφερει να στριμωχτει μια χαρα στην κατηφορικη πιστα για ελκηθρα και οτι τα 135 χλμ/ωρα που αγγιζουν τα ελκηθρα θα ειναι μια γκαζια για το Subaru. Το αποτελεσμα ομως ειναι βασανιστικο για το Subaru αφου οντας πολυ φαρδυ ακουμπουσε συνεχως στα τοιχωματα με αποτελεσμα να μην μπορει να αναπτυξει μεγαλες ταχυτητες και με κινδυνο να βγει εκτος πιστας και να καταστραφει. Πραγμα που πηγε να συμβει αλλα τελικα την γλυτωσε και το εγχειρημα αν και τρελο θεωρειτε ακρως επιτυχημενο αφου πετυχε τον σκοπο του, αφηνοντας μας με το στομα ανοιχτο.

Ο οδηγος της Prodrive δεν θα μπορουσε να ειναι αλλος απο τον Mark Higgins τον ανθρωπο πισω απο τις επικινδυνες σκηνες στις δυο τελευταιες ταινιες του James Bond, και του Fast & Furious 6 . Επισης κατεχει το ρεκορ τετρακινητου στην πιστα Isle of Man TT Course. Ωστοσο, τιποτα δεν θα μπορουσε να τον προετοιμασει για αυτη την τρελη διαδρομη γεματη απο στροφες παγου, που καταληγει σε μια καθετη πτωση. Αλλωστε τα ελκηθρα ειναι για να γλιστρανε λογω χαμηλης τριβης, ενω τα Subaru οχι.
Καλη θεαση…
.embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=wcwpR_zbolY]

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!