Παγκόσμια παρουσίαση του Audi RS e-tron GT στη Ρόδο

 

  Το 2020 ειναι αναμφισβητητα μια χρονια με πρωτογνωρες υγειονομικες καταστασεις για ολη την ανθρωποτητα και τις ιδιαιτεροτητες που αυτες επεφεραν, τοσο σε κοινωνικο οσο και οικονομικο επιπεδο. Μεσα σε ενα δυσκολο επιχειρηματικο διεθνες περιβαλλον, η ανακοινωση του προγραμματος “Smart & Sustainable Island”, της Ελληνικης Δημοκρατιας και του Volkswagen Group με το οποιο η Αστυπαλαια θα καταστει νησι-προτυπο στην κινητικοτητα και την παραγωγη πρασινης ενεργειας για φορτιση ηλεκτρικων οχηματων, αποτελει μια ειδηση που σκορπιζει χαμογελα αισιοδοξιας. Δεν ειναι ομως η μονη, καθως μεσα στη χρονια υπηρξαν δυο ακομα «ψηφοι εμπιστοσυνης» στην Ελλαδα, που προερχονταν απο μαρκες του Volkswagen Group.

 


  Η πλεον προσφατη, ειναι μια VIP δημοσιογραφικη παρουσιαση του ολοκαινουργιου Audi etron GT. Η μαρκα με σημα τα τεσσερα δακτυλιδια και εδρα το Ινγκολσταντ, επελεξε το νησι της Ροδου για να προσκαλεσει εκπροσωπους του ειδικου Τυπου απ’ ολο τον κοσμο, σε μια πρωτη γνωριμια με το νεο ηλεκτρικο Gran Turismo της, μαλιστα στην εκδοση RS. Ενα μοναδικο σπορ coupe μοντελο με ηλεκτροκινητηρες τοσο εμπρος οσο και πισω, τετραδιευθυνση και την πλεον προηγμενη τεχνολογια, που ερχεται να προστεθει στην κορυφη της γκαμας ηλεκτρικων αυτοκινητων της Audi

 


  Τα πληρη τεχνικα στοιχεια του μοντελου δεν εχουν ανακοινωθει ακομα, καθως η επισημη αποκαλυψη του αναμενεται προς το τελος του ετους. Η Audi, δινοντας απλα μια προγευση εχει ενημερωσει οτι η ισχυς θα ειναι 598 PS και θα αυξανεται σε 646 PS σε λειτουργια overboost, για περιορισμενο χρονικο διαστημα. Η αποδιδομενη ροπη θα εχει τη θηριωδη τιμη των 830 Nm ενω η τελικη ταχυτητα περιοριζεται ηλεκτρονικα στα 250 χλμ./ωρα, με το 0-100 χλμ./ωρα να επιτυγχανεται σε λιγοτερο απο 3,5 δευτερολεπτα. Οι αριθμοι εντυπωσιαζουν και αυτο οφειλεται – εκτος του προηγμενου κινητηριου συστηματος – και στη γενναιοδωρη μπαταρια των 93,4 kWh (83,7 kWh, net) που φιλοξενειται στο πατωμα του σπορ αυτοκινητου.

 


  Πεντε συνολικα Audi RS etron GT, σε επιπεδο πρωτοτυπου και με ειδικο καμουφλαζ που αφηνε εντεχνα να διαγραφουν μερικα μονο στοιχεια της σιλουετας του μοντελου, αφιχθηκαν στο Νησι των Ιπποτων στα μεσα Οκτωβριου. Απο τις 20 Οκτωβριου και για περιπου δυο εβδομαδες, δημοσιογραφοι απο Γερμανια, Γαλλια, Αγγλια, Σκανδιναβια, ακομα και τη μακρινη Αυστραλια – αναμεσα τους και τρεις Ελληνες – ειχαν την ευκαιρια για μια πρωτη γνωριμια με το Audi RS etron GT στους δρομους του νησιου. Σε φιδισιες ορεινες αλλα και παραθαλασσιες διαδρομες, το σπορ ηλεκτρικο μοντελο εντυπωσιασε με τα δυναμικα του χαρακτηριστικα ενω στο περασμα του τραβουσε διαρκως τοσο τα βλεμματα οσο και τους φακους κινητων τηλεφωνων και φωτογραφικων μηχανων των περαστικων. 

 


  Στο συνολο τους, οι συμμετεχοντες δημοσιογραφοι εκφραστηκαν σε υπερθετικο βαθμο για το νεο ηλεκτρικο Gran Turismo της Audi αλλα και την οδηγικη εμπειρια στο νησι και τις ομορφιες της Ροδου. Η παραγωγη του Audi etron GT θα ξεκινησει στο τελος του 2020, μαλιστα, αξιζει να σημειωθει οτι η Ροδος η καποια αλλη περιοχη της χωρας μας βρισκονται ψηλα στη λιστα με τους υποψηφιους προορισμους για να φιλοξενησουν την επισημη παγκοσμια δημοσιογραφικη παρουσιαση του Audi etron GT, το πρωτο τριμηνο του 2021. 

 

  Ακολουθουν, μερικα τεχνικα slides για το etron GT :

 

Και, επειδη ειναι εντυπωσιακες, ολες οι υπολοιπες φωτογραφιες απο την εκδηλωση :

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!