Πεντάστερο το Nissan Juke!

Δεν ειναι απλα πιο ομορφο απο τον προκατοχο του, δεν ειναι απλα πιο σπορ και πιο ικανο, αλλα ειναι και ασφαλες! Ο λογος για το ολοκαινουργιο Nissan JUKE, το οποιο ελαβε την κορυφαια αξιολογηση πεντε αστερων για το 2019 απο το Independent European New Car Assessment Program (Euro NCAP), με επαινους για την αντοχη του και την κορυφαια στην κατηγορια του  τεχνολογια προληψης ατυχηματων. 


Στην προστασια των ενηλικων επιβατων, το νεο μοντελο βαθμολογηθηκε με 94% και στην προστασια των παιδιων με 85%, τοποθετωντας το ψηλα στην κατηγορια των μικρων SUV, για το 2019. Αυτο συμβαινει χαρη στην προηγμενη ενισχυμενη δομη του JUKE, καθως και στην χρηση χαλυβα εξαιρετικα υψηλης αντοχης  σε περιοχες – κλειδια  για τη βελτιωση της ακαμψιας,  επιτρεποντας ταυτοχρονα την απορροφηση και τη διαχυση της δυναμης προσκρουσης, πριν φθασει στην κυψελη ασφαλειας των επιβατων.


Η προσεκτικη χρηση αυτων των ειδικων μεταλλων, επετρεψε επισης στη Nissan να βελτιωσει την ορατοτητα σε μια περιοχη κρισιμης σημασιας για την ασφαλεια. Οι κολονες Α μεταξυ του παρμπριζ και των πλαισιων των θυρων  εχουν γινει λεπτοτερες, αλλα εξακολουθουν να διατηρουν την αντοχη τους,  λογω της στρατηγικης χρησης χαλυβα εξαιρετικα υψηλης αντοχης. Τη νυχτα, η ορατοτητα βελτιωνεται περαιτερω χαρη στους στανταρ προβολεις LED, οι οποιοι αυξανουν το πεδιο ορατοτητας στα 10 μετρα. 


Το JUKE πετυχε βαθμολογια 81% στους ποδηλατες και στους πεζους. Το Nissan JUKE διαθετει διαφορα βοηθηματα ενεργητικης ασφαλειας, οπως  η Εξυπνη Πεδηση Εκτακτης Αναγκης, η οποια προειδοποιει τον οδηγο και εφαρμοζει τα φρενα αν το αυτοκινητο αντιληφθει κινδυνο προσκρουσης  με οχημα, πεζο η ποδηλατη. Αυτο ειναι στανταρ σε ολα τα νεα εξοπλιστικα πακετα του JUKE και οχι μονο στις πλουσιοτερες εκδοσεις, εξασφαλιζοντας  στον οδηγο του την ευελιξια και τη διασκεδαστικη οδηγηση του δικου του Nissan JUKE, χωρις να θυσιαζει την ασφαλεια.

Το Euro NCAP αναγνωριζει οτι ειναι παντοτε προτιμοτερο να αποφευγεται η προκληση ατυχηματων και για τον λογο αυτο δινει ποντους στην τεχνολογια που βοηθα τον οδηγο να αποφυγει συγκρουσεις. Το συστημα αξιολογησης του 2019, επιδοκιμαζει μοντελα που υπερβαινουν τις νομικες απαιτησεις ασφαλειας,  “αντανακλωντας”  με αυτο τον τροπο τις τελευταιες κορυφαιες καινοτομιες ασφαλειας στην αγορα.

Και σε αυτη την περιπτωση, το JUKE σημειωσε μια υψηλη βαθμολογια με σκορ 73%,  χαρη στις τεχνολογιες του  Nissan Intelligent Mobility. Σε αυτο το πλαισιο, παρεχεται μια ολοκληρωμενη σουιτα απο αυτες τις εξυπνες τεχνολογιες, συμπεριλαμβανομενης της προηγμενης υποστηριξης  οδηγησης Nissan ProPILOT.  Προκειται για  ενα βημα προς την αυτονομη οδηγηση, εξαλειφοντας το αγχος των μακρινων μετακινησεων  και της βαριας κυκλοφοριας σε αυτοκινητοδρομους, διατηρωντας αυτονομα το JUKE στη λωριδα κυκλοφοριας του, με μια σταθερη και ασφαλη αποσταση απο τα αλλα αυτοκινητα.

Το μοντελο διαθετει επισης την Παρεμβαση Τυφλου Σημειου (Blind Spot Intervention), μια ακομα πρωτια για την κατηγορια των μικρων SUV. Η Παρεμβαση Τυφλου Σημειου, προειδοποιει τον οδηγο οταν ενα αυτοκινητο μπαινει στο τυφλο σημειο του (κατα την αλλαγη λωριδας) και επαναφερει το JUKE  πισω στη λωριδα του. Παραλληλα, το Συστημα Προειδοποιησης Πισω Διασταυρουμενης Κυκλοφοριας  (Rear Cross Traffic Alert) αποτρεπει τις συγκρουσεις κατα την εξοδο με οπισθεν απο τους χωρους σταθμευσης. 

Το τεστ της αξιολογησης, εγινε με Nissan JUKE DIG-T 117 N-Connecta, με το τιμονι στα αριστερα, αν και το Euro NCAP επιβεβαιωσε οτι τα αποτελεσματα ισχυουν για ολα τα νεα JUKE. 

Ο Αντιπροεδρος Προϊοντικου Σχεδιασμου της  Nissan Europe, Marco Fioravanti, σχολιασε πως \”εειμαστε τοσο υπερηφανοι που μας απονεμηθηκε η υψηλοτερη βαθμολογια ασφαλειας απο τo Euro NCAP. Η χρηση προηγμενων υλικων, συμπεριλαμβανομενου του χαλυβα υψηλης αντοχης, καθως και η τεχνολογια Nissan Intelligent Mobility, μπορουν να προσφερουν μια απολαυστικη και ευελικτη  οδηγηση,  με βελτιωμενη σφαιρικη προστασια.\”

Το Euro NCAP δοκιμαζει ανεξαρτητα τα αυτοκινητα απο το 1997, μετρωντας τα περισσοτερα απο τα νεα μοντελα που διατιθενται προς πωληση, σε σχεση με τα συνεχως εξελισσομενα κριτηρια αξιολογησης. Εκτος απο τη δοκιμη της πραγματικης φυσικης αντοχης των αυτοκινητων, σε διαφορες προσομοιωμενες συγκρουσεις, ο οργανισμος δοκιμαζει και βαθμολογει την τεχνολογια προληψης ατυχηματων. 

Οι τιμες του νεου Nissan JUKE ξεκινουν απο τις 17.900€ για την αρχικη εκδοση Energy με το χειροκινητο κιβωτιο ταχυτητων εξι σχεσεων και απο τις 20.900€ με το αυτοματο κιβωτιο επτα  ταχυτητων DCT (διπλου συμπλεκτη), στην εκδοση Acenta. 

Περισσοτερες πληροφοριες ειναι διαθεσιμες στο https://www.nissan.gr/vehicles/new-vehicles/juke-2019.html

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!