Πετούσε το νέο i20 WRC στο Ράλι Σαρδηνίας…

Η Hyundai Motorsport κατεκτησε τη δευτερη νικη της σεζον του  Παγκοσμιου Πρωταθληματος  Ραλι της FIA (WRC) για το 2016 με τους Thierry Neuville και Nicolas Gilsoul στο Rally Italia Sardegna.

Ο Neuville καταφερε να κερδισει το ραλι με διαφορα 24,8 δευτερολεπτα  απο τον Jari-Matti Latvala της Volkswagen Motorsport.

Το αποτελεσμα σηματοδοτει τη δευτερη νικη για το i20 WRC Νεας Γενιας αυτη τη σεζον και την τριτη νικη της ομαδας συνολικα μετα το Rallye Deutschland το 2014 και το Ραλι Αργεντινης τον περασμενο Απριλιο.

Ο Dani Sordo και Marc Martí ειχαν μια παρουσια χωρις προβληματα στα τελευταια τεσσερα stages την Κυριακη, κατακτωντας την τεταρτη θεση για τεταρτη συνεχη φορα και κερδιζοντας 12 ποντους στο πρωταθλημα. Οι Kevin Abbring και Seb Marshall, εν τω μεταξυ, ηταν στην κορυφη του παιχνιδιου τους τερματιζοντας δευτεροι στην Power Stage και εξασφαλιζοντας τους πρωτους ποντους του στο WRC.

Για τον Neuville (# 20 / i20 WRC Νεας Γενιας), η νικη ειναι αποτελεσμα μιας συντονισμενης ομαδικης προσπαθειας και σηματοδοτει την πρωτη του νικη στο WRC μετα τη Γερμανια το 2014. Ειναι η πιο ολοκληρωμενη αποδοση της καριερας του κερδιζοντας εννεα stages κατα τη διαρκεια του Σαββατοκυριακου και οδηγωντας το ραλι συνεχως απο την SS7 την Παρασκευη.

Ο Neuville σχολιασε: \”Ηταν ενα πραγματικα φανταστικο Σαββατοκυριακο! Μεγαλα πραγματα ερχονται σε αυτους που τα κερδιζουν και σιγουρα ειναι ενα καταπληκτικο συναισθημα αυτη τη νικη που θα μοιραστω με μια εκπληκτικη ομαδα. Ειχαμε καποιες δυσκολες στιγμες, οπως και στην Πορτογαλια, αλλα εχουμε εξαιρετικη συνεργασια μεταξυ μας και η σκληρη δουλεια εχει πραγματικα αποδωσει. Αυτο ειναι ενα εξαιρετικο αποτελεσμα. Το i20 WRC Νεας Γενιας απεδωσε πολυ καλα αυτο το Σαββατοκυριακο. Ηταν απολαυστικο στην οδηγηση και αισθανθηκαμε ανετα. Δεν αισθανθηκαμε υπερβολικη πιεση στο τελικο σταδιο σημερα το πρωι, αλλα επικεντρωθηκαμε στο να φθασει το αυτοκινητο με ασφαλεια μεχρι το τελος. Καναμε ο, τι χρειαζονταν και να μπορεσουμε να γιορτασουμε τη δευτερη νικη μας στο WRC. Ας ελπισουμε οτι μπορουμε να χρησιμοποιησουμε αυτο το αποτελεσμα ως εφαλτηριο για την υπολοιπη σεζον. Ειναι σιγουρα καλο για την αυτοπεποιθηση μας. \”

Ο Sordo (# 4 / i20 WRC Νεας Γενιας) επωφεληθηκε απο μια καλη εμφανιση στη Σαρδηνια για να συνεχισει την πορεια του στην τεταρτη θεση. Κατεκτησε τη δευτερη θεση στο πρωταθλημα οδηγων του WRC με 68 ποντους μεχρι στιγμης στη φετινη σεζον. Οι 12 ποντοι του αυτο το Σαββατοκυριακο εδωσαν τη δευτερη θεση στο Πρωταθλημα των Κατασκευαστων στην Hyundai Shell World Rally Team.

Ο Sordo σχολιασε: «Ξεραμε οτι αυτο το Ραλι θα ειναι ενα απο εκεινα που απαιτουν  σταθερη προσεγγιση, γι’ αυτο και καναμε ακριβως αυτο. Δεν ηταν παντα ευκολο και καποια stages ηταν αρκετα δυσκολα, στενα και ολισθηρα, που δεν ταιριαζουν πραγματικα στο στυλ μου, οσο αλλα Ραλι. Στα stages εμεις απλα θελαμε να μην παρουσιασθουν προβληματα και να αποφευχθουν τυχον λαθη. Νομιζω οτι ολοι καναμε οτι πραγματικα ηταν δυνατον αυτο  το Σαββατοκυριακο. Ειναι μια ακομη τεταρτη θεση, αλλα εχω ανεβηκε στη δευτερη στο πρωταθλημα, το οποιο ειναι φανταστικο. Συγχαρητηρια στον Thierry και τον Nicolas για τη νικη τους, την αξιζαν και ειναι μια μεγαλη επιτυχια για ολη την ομαδα».

Υπηρχαν πολλα θετικα για τον Abbring (# 10 Hyundai i20 WRC) στη Σαρδηνια. Πηρε το πρωτο νικηφορο stage στο WRC το Σαββατο το πρωι, βοηθησε την ομαδα σε 1-2 stages το απογευμα και τερματισε δευτερος στην Power Stage κατακτωντας τους παρθενικους του βαθμους στο WRC.

Ο Abbring ειπε: «Η τελευταια ημερα ηταν μια καλη ημερα για εμας και ηταν μια παρηγορια η κατακτηση των πρωτων μου βαθμων στο WRC στην Power Stage. Θελαμε να δωσουμε μια μικρη ωθηση, γιατι κατα τη διαρκεια του Σαββατοκυριακου χτυσαμε την εμπιστοσυνη μας με το αυτοκινητο. Ειχαμε μερικα προβληματα στην πορεια, αλλα ειναι πραγματικα μερος του μεγαλου κυκλου εκμαθησης που διανυουμε και εχουμε βγει απο αυτο το Σαββατοκυριακο ισχυροτεροι. Εχουμε εργαστει σκληρα για να βρουμε ενα ρυθμο και εγω πραγματικα απολαυσα το τελευταιο stage. Νομιζω οτι εχουμε ενα ωραιο set-up για το μελλον. Για την ομαδα, αυτο το Σαββατοκυριακο ηταν θετικο και η κατακτηση της νικης απο τον Thierry και τον Nicola ηταν μια ιδιαιτερη στιγμη. Αυτο δειχνει τι μπορεις να επιτυχεις με την προσπαθεια και την ομαδικη εργασια, και γι \’αυτο ειμαι πολυ ευχαριστημενος που ειμαι μερος της Hyundai Motorsport. Ανυπομονω να επιστρεψω στα WRC stages στους επομενους αγωνες της σεζον. \”

Η Hyundai Motorsport εχει πλεον κατακτησει πεντε βαθρα στους εξι αγωνες αυτης της σεζον, με δυο νικες, γεγονος που καθιστα τη σεζον αυτη την πιο επιτυχημενη σεζον της ομαδας στο WRC πριν ακομη φθασουμε στα μεσα της διοργανωσης.

Ο κ. Michel Nandan, Team Principal, σχολιασε: \”O Thierry και ο Nicola αξιζαν αυτη τη νικη. Ειναι ενα αποτελεσμα που θα δωσει σε ολη την ομαδα μια πραγματικη ωθηση. Υπηρξαν καποιες δυσκολες φασεις, αλλα επιμειναμε και παλεψαμε σκληρα ολοι μαζι σαν ομαδα για να ξεπεραστουν τυχον προβληματα. Το αποτελεσμα αυτο δειχνει τι μπορει να συμβει με σκληρη δουλεια και αποφασιστικοτητα. Εχουμε πλεον κατακτησει δυο νικες στη φετινη σεζον με το i20 WRC Νεας Γενιας και ανακαμψαμε απο την Πορτογαλια, κατι που ειχαμε θεση ως στοχο. Ο Dani εχει ανελθη στη δευτερη θεση στο πρωταθλημα οδηγων με αλλη λογικη στην οδηγηση του αυτο το Σαββατοκυριακο. Συγχαρητηρια και σε εκεινον. Και ο Kevin, επισης, εδειξε και παλι γιατι θεωρειται οτι ειναι ενα συναρπαστικο νεο ταλεντο με μια εξαιρετικη εμφανιση στην Power Stage – και τους πρωτους του βαθμους στο WRC. Εχουμε ακομα δουλεια να κανουμε, αλλα ειμαστε γεματοι με ενθουσιασμο περισσοτερο απο ποτε να συνεχισουμε ισχυροτεροι τη σεζον του WRC. Η Πολωνια θα μας προσφερει μια νεα σειρα προκλησεων, αλλα θα ειμαστε προετοιμασμενοι. Προς το παρον, ομως, θα απολαυσουμε αυτη τη νικη ως ομαδα. \”

Το Ραλι Πολωνιας, ο γυρος 7 του FIA WRC, θα λαβει χωρα απο τις 30 Ιουνιου εως τις 3 Ιουλιου 2016.

Συνολικη Τελικη Καταταξη
1. T. Neuville / N. Gilsoul (Hyundai New Generation i20 WRC) 3:35:25.8
2. J. M. Latvala / M. Anttila (Volkswagen Polo R WRC) +24.8
3. S. Ogier / J. Ingrassia (Volkswagen Polo R WRC) +1:37.8
4. D. Sordo / M. Marti (Hyundai New Generation i20 WRC) +2:54.0
5. O. Tanak / R. Molder (Ford Fiesta RS WRC) +5:26.4
6. E. Camilli / B. Veillas (Ford Fiesta RS WRC) +5:59.8
7. H. Solberg / I. Minor (Ford Fiesta RS WRC) +6:22.2
8. T. Suninen / M. Markkula (Škoda Fabia R5) +8:57.4
9. J. Kopecky / P. Dresler (Škoda Fabia R5) +9:47.0
10. K. Kruuda / M. Jarveoja (For Fiesta R5) +13:28.5
    …
   15.   K. Abbring / S. Marshall (Hyundai i20 WRC) +23:40.6

Καταταξη οδηγων του Παγκοσμιου Πρωταθληματος Ραλι της FIA του 2016 
S. Ogier 132 points / D. Sordo  68 / A. Mikkelsen 67 /  M. Østberg 58 / H. Paddon 57 / J. M. Latvala 56 / T. Neuville 48 / O. Tanak 34 / K. Meeke 26 / E. Camilli  22 / H. Solberg 14 / S. Lefebvre 10 / M. Prokop 10 / T. Suninen 7 / E. Evans 6 / M. Ligato 6 / C. Breen 4 / L. Bertelli 4 / E. Lappi 2 / P. Tidemand 2 / K. Abbring 2 / J. Kopecky 2 / N. Fuchs 2 / A. Kremer 1 / V. Gorban 1 / K. Kruuda 1

Καταταξη Κατασκευαστων του Παγκοσμιου Πρωταθληματος Ραλι της FIA του 2016 
Volkswagen Motorsport  178 points / Hyundai Motorsport 108 / M-Sport World Rally Team 90  / Hyundai Motorsport N 78 / Volkswagen Motorsport II 74 / DMACK World Rally Team 40 / Jipocar Czech National Team 18 / Yazeed Racing 5
.embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=AVjb_zrbnIo]

Rally Italia Sardegna

• Η Hyundai Motorsport κατεκτησε την τριτη νικη της στο φετινο WRC με τον Thierry Neuville να τερματιζει πρωτος στο Ραλι Italia Sardegna 
• Ο Dani Sordo τερματισε στην τεταρτη θεση για τεταρτο κατα σειρα αγωνα και πηρε τη δευτερη θεση στο Πρωταθλημα των Οδηγων
• Ο Kevin Abbring τερματισε δευτερος στην Power Stage και απεσπασε δυο βαθμους στο πρωταθλημα  – τους πρωτους του στο WRC.


.embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=6MMbYW7QP-U]

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!