Πλέον, όλα τα Volvo έχουν τελική 180 χ.α.ω.

Καθε νεο αυτοκινητο της Volvo διαθετει πλεον ανωτατο οριο ταχυτητας στα 180 km/h, καθως η Volvo Cars υλοποιει την υποσχεση που εδωσε το προηγουμενο ετος για το λανσαρισμα σχετικου περιορισμου που υπερβαινει τους κανονισμους και τη νομοθεσια, ωστε να βοηθησει να κλεισει το κενο που απομενει εως τον μηδενισμο θανατων και σοβαρων τραυματισμων απο οδικα ατυχηματα.


Εκτος απο το ανωτατο οριο ταχυτητας, καθε αυτοκινητο της Volvo στο εξης θα παραδιδεται με ενα Care Key, το οποιο επιτρεπει στους οδηγους Volvo να θετουν επιπλεον περιορισμους στην ανωτατη ταχυτητα του αυτοκινητου, για παραδειγμα, οταν το παραχωρουν σε αλλα μελη της οικογενειας τους η σε νεοτερους και απειρους οδηγους.


Τοσο το οριο των 180 km/h οσο και το Care Key στελνουν ενα σαφες και ξεκαθαρο μηνυμα για τους κινδυνους της υπερβολικης ταχυτητας, υπογραμμιζοντας την ηγετικη θεση της Volvo Cars παγκοσμιως στον τομεα της ασφαλειας. Και τα δυο χαρακτηριστικα υποδεικνυουν τροπους με τους οποιους οι κατασκευαστες αυτοκινητων μπορουν να παρεμβουν ενεργα και υπευθυνα, ωστε με τη βελτιωση της οδηγικης συμπεριφορας να επιτευχθουν μηδενικες απωλειες ζωης στο δρομο.

\”Πιστευουμε οτι ενας κατασκευαστης αυτοκινητων εχει ευθυνη να συνεισφερει στη βελτιωση της οδικης ασφαλειας\”, εξηγει η Μαλιν Εκχολμ (Malin Ekholm), επικεφαλης του Volvo Cars Safety Centre. \”Η τεχνολογια μας για τον περιορισμο της ταχυτητας και ο διαλογος τον οποιο εγκαινιαζει ανταποκρινονται ακριβως σε αυτη τη λογικη. Το οριο ταχυτητας και το Care Key βοηθουν τους ανθρωπους να σκεφτουν και να συνειδητοποιησουν οτι η υπερβολικη ταχυτητα ειναι επικινδυνη, ενω προσφερουν επιπλεον ηρεμια και υποστηριζουν την καλυτερη οδηγικη συμπεριφορα\”.

Η επικεφαλης του Volvo Cars Safety Center λεει πως η βελτιωση της οδικης ασφαλειας ειναι ευθυνη (και) των κατασκευαστων αυτοκινητων

Το ανωτατο οριο ταχυτητας προκαλεσε αντιφατικες αντιδρασεις οταν ανακοινωθηκε, με ορισμενους παρατηρητες να αμφισβητουν το δικαιωμα των κατασκευαστων αυτοκινητων να επιβαλουν τετοιους περιορισμους μεσω της διαθεσιμης τεχνολογιας.

Ωστοσο, η Volvo Cars πιστευει οτι εχει υποχρεωση να συνεχισει την ηγετικη της παραδοση οσον αφορα τη συζητηση για το δικαιωμα και την υποχρεωση των κατασκευαστων αυτοκινητων να αναλαμβανουν δραση που εντελει σωζει ζωες, εστω και αν αυτο σημαινει τη δυνητικη απωλεια ορισμενων πελατων.

Το προβλημα με την υπερβολικη ταχυτητα ειναι οτι, μετα την υπερβαση συγκεκριμενων οριων, η in-car τεχνολογια ασφαλειας και οι εξυπνες υποδομες δεν επαρκουν πλεον για να αποφευχθουν σοβαροι τραυματισμοι και απωλειες ζωης σε περιπτωση ατυχηματος. 

Αυτος ειναι ο λογος για τον οποιο οι περισσοτερες δυτικες χωρες εχουν θεσει ορια ταχυτητας. Ωστοσο, η υπερβαση των οριων ειναι συχνη και αποτελει μια απο τις πιο συνηθισμενες αιτιες θανατων στο δρομο. Εκατομμυρια ανθρωπων εξακολουθουν να λαμβανουν προστιμα ταχυτητας καθε χρονο.

Οι ερευνες δειχνουν οτι οι ανθρωποι εχουν συνηθως περιορισμενη κατανοηση των κινδυνων που σχετιζονται με την υπερβολικη ταχυτητα. Ως αποτελεσμα, πολλοι ανθρωποι συχνα οδηγουν υπερβολικα γρηγορα και αποτυγχανουν να προσαρμοσουν αποτελεσματικα την ταχυτητα τους στις κυκλοφοριακες συνθηκες.

Εκτος απο την υπερβολικη ταχυτητα, η οδηγηση υπο την επηρεια αλκοολ, καθως και η αποσπαση προσοχης αποτελουν δυο ακομη βασικες πηγες ανησυχιας οσον αφορα την οδικη ασφαλεια και αντιπροσωπευουν το κενο που απομενει εως την εκπληρωση του οραματος της Volvo Cars για ενα μελλον με μηδενικες απωλειες ζωης και σοβαρους τραυματισμους στο δρομο. Προκειμενου να αντιμετωπισει και τις τρεις αυτες πτυχες της ανθρωπινης συμπεριφορας με τις προτασεις ασφαλειας που εξελισσει, η σουηδικη εταιρεια αναλαμβανει δραση προγραμματιζοντας το λανσαρισμα ακομη περισσοτερων στοιχειων ασφαλειας στα μελλοντικα της μοντελα.

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!