Ποιος φοβάται τη Χριστουγεννιάτικη γκρίνια των πεθερικών;

Στο μελλον θα χαμογελατε με οτι και να σας λενε

Τρεμετε τις Χριστουγεννιατικες Επισκεψεις απο τα Πεθερικα; Δεν Ειστε οι Μονοι. Τεχνολογια Καταστολης Θορυβων Το Μυστικο για Οικογενειακη Γαληνη και Ευτυχια

Νεα ερευνα αποκαλυπτει οτι οι περισσοτεροι ανθρωποι δυσφορουν με τις οικογενειακες συγκεντρωσεις τα Χριστουγεννα καθως 1 στους 3 θα προτιμουσε να αποφυγει τελειως την επισκεψη η να μειωσει το χρονο που περνα με την οικογενεια του συντροφου του 

Προκειμενου να επιτευχθει η οικογενειακη γαληνη και ευτυχια στις ημερες των γιορτων, μια νεα τεχνολογια καταστολης θορυβων σε ακουστικα θα ειναι το μυστικο και θα επιτρεπουν στα μελη της οικογενειας να απομονωνονται ακουστικα μεταξυ τους!

Συμφωνα με νεα ερευνα που εγινε για τη Ford, πολλοι ειναι αυτοι που αγχωνονται με τις οικογενειακες συγκεντρωσεις τα Χριστουγεννα. Οι συζητησεις ειναι η πιο ενοχλητικη συνηθεια, οπως τονισε ο 1 στους 5 ερωτηθεντες, με επομενη πηγη στρες τις μεγαλοφωνες συζητησεις και την κριτικη στον τροπο διαπαιδαγωγησης των παιδιων. Αξιζει να σημειωθει επισης οτι στην περιοδο των γιορτων φουντωνουν τα διαζυγια, κατι αναμενομενο.

Τι θα γινοταν ομως εαν μπορουσαμε να αντιμετωπισουμε ολη τη μουρμουρα και γκρινια μεσω της ιδιας τεχνολογιας καταστολης θορυβων που εφαρμοζεται στα ακουστικα – αλλα χωρις τα ακουστικα; Η Ford πιστευει οτι θα εχετε τη δυνατοτητα να επιλεγετε τι – και το σημαντικοτερο ποιον – ακουτε μεσα στα επομενα πεντε εως 10 χρονια.


«Τοποθετηστε τα μικροφωνα και τα ηχεια στο σωστο μερος και η τεχνολογια καταστολης θορυβων θα σας δινει τη δυνατοτητα να επιλεγετε τινος τη φωνη θελετε να ακουτε και ποιους να … ‘φιμωσετε’» δηλωσε ο ειδικος θορυβων της Ford, Dr. Ralf Heinrichs. «Αυτο ειναι ιδανικο μετα το Χριστουγεννιατικο γευμα, οπου τα νευρα ειναι λιγο τσιτωμενα μετα απο το φαγητο και το αλκοολ, σε πολυθρονες με ενσωματωμενη τεχνολογια ακουστικων.»

Η τεχνολογια καταστολης θορυβων χωρις ακουστικα ηδη υπαρχει στα αυτοκινητα Ford, με συστηματα που ανιχνευουν ανεπιθυμητους θορυβους χρησιμοποιωντας μικροφωνα τοποθετημενα πανω απο τα κεφαλια οδηγου και επιβατων, και μεταδιδοντας ηχητικα κυματα αντιθετης φασης μεσω του ηχοσυστηματος και των ενισχυτων του.

Το επομενο τεχνολογικο αλμα αναμενεται να ειναι οι εξατομικευμενες ακουστικες ζωνες. Με μικροφωνα και ενισχυτες τοποθετημενα στα προσκεφαλα, οι επιβατες μπορουν να τηλεφωνουν, να ακουνε μουσικη η να παρακολουθουν τηλεοπτικα προγραμματα, χωρις να ενοχλουν τους αλλους η να πρεπει να φορανε ακουστικα.

Καθως τα ακουστικα και τα μικροφωνα τοποθετουνται στα προσκεφαλα, οσοι βρισκονται μεσα στο αυτοκινητο θα μπορουν να συνομιλουν με αλλους επιβατες ευκολοτερα. Ετσι οι γονεις που οδηγουν θα επικοινωνουν ανετα με τα παιδια στο πισω καθισμα, χωρις να χρειαζεται να γυριζουν πισω η να διασπαται η προσοχη τους απο το δρομο. Ετσι θα ειναι πιο προσηλωμενοι στην οδηγηση χαρη στη μειωση των περισπασμων.

«Για τους οδηγους ολα αυτα θα ειναι εφικτα τα επομενα 5 – 10 χρονια, η κατι τετοιο,» προσθεσε ο Heinrichs. «Και εαν αυτο μπορει να γινει στα αυτοκινητα, σιγουρα μπορει να εφαρμοστει και στο σπιτι. Ηδη χρησιμοποιουμε αυτη την τεχνολογια για τη μειωση των θορυβων του κινητηρα, αλλα στο μελλον, οδηγοι και επιβατες θα μπορουν να σιγασουν τη συνομιλια των συνταξιδιωτων τους, τη μουσικη η τις τηλεφωνικες κλησεις.»


Συμφωνα με τη ερευνα της Ford, οι γυναικες περισσοτερο απο τους αντρες τρεμουν τα Χριστουγεννα με τα πεθερικα. Η 1 στις 3 δηλωσε οτι αν μπορουσε θα μειωνε το χρονο της επισκεψης η θα την απεφευγε εντελως. Τακτικες αποφυγης ανεπιθυμητων συγγενων περιλαμβανουν μεταξυ αλλων, πιο χρονοβορο πλυσιμο πιατων, προσποιηση ασθενειας η φορτου εργασιας.

Χριστουγεννα και επισκεψεις απο τα πεθερικα ειναι πολλες φορες πηγη τρομερου στρες. Και το πραγμα ξεφευγει εντελως οταν συνδυαζονται και τα δυο…
.embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=5yTkk6cDQYQ]

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!