Πού μπορείς να κατεβάσεις το βιβλίο της Mazda για τα 100ά της γενέθλια



Αν αγαπας την αυτοκινηση, φετος ειναι η χρονια σου. Ειναι η χρονια που μια απο τις πιο σημαντικες βιομηχανιες στην ιστορια της αυτοκινησης, μια μαρκα γεματη καινοτομιες και μοντελα που λατρεψαν, λατρευουν και θα λατρευουν οι petrolheads, γιορταζει τον ενα αιωνα ζωης. Θα καταλαβες, φυσικα, οτι μιλαμε για τη Mazda.

Στη Χιροσιμα -την πολη που πριν απο ακριβως 75 χρονια (το πρωινο της 6ης Αυγουστου 1945) ισοπεδωθηκε απο μια ατομικη βομβα (140.000 ανθρωποι, περιπου το 50% του πληθυσμου της πολης εχασε τη ζωη του απο αυτη),

η μικρη αυτοκινητοβιομηχανια που λειτουργουσε ηδη απο το 1920, ηταν πολυ σκληρη για να πεθανε. Αλλωστε, σε ολη της την πορεια οδηγηθηκε απο την τολμη, την αμφισβητηση της κοινης πρακτικης και την αναζητηση νεων δρομων στους τομεις της μηχανολογιας και του σχεδιασμου, με αποτελεσματα που οι αλλοι τα θεωρουσαν ανεφικτα.


Σε ολη αυτη τη διαδρομη, η Mazda κατεγραψε σημαντικες διακρισεις. Ηταν η πρωτη Ασιατικη μαρκα που κερδισε το Le Mans το 1991. Παρουσιασε το εμβληματικο Cosmo Sport 110S, τον περιστροφικο κινητηρα σε μοντελο μαζικης παραγωγης και δημιουργησε ενα παγκοσμιο best-seller: το διθεσιο roadster Mazda MX-5, με πανω απο ενα εκατομμυριο πωλησεις απο το λανσαρισμα του το 1989. Ειναι η μαρκα που παρουσιασε τον πρωτο βενζινοκινητηρα στον κοσμο που συνδυαζει τις τεχνολογιες αυταναφλεξης με συμπιεση, και αναφλεξη με σπινθηρα, τον κινητηρα Skyactiv-X.

 Ολη η ιστορια της θρυλικης μαρκας που ακολουθει το ασυμβιβαστο και προκαλει το κατεστημενο, φιλοξενειται σε ενα πολυ ομορφο αφιερωμα που ετοιμαστηκε απο την Mazda Motor Europe. Ξεκινωντας απο την πολη καταγωγης της μαρκας, την ηρωικη Χιροσιμα, οι σελιδες του βιβλιου μας ξεναγουν σε ολα τα σημαντικα γεγονοτα που χαραξαν την αιωνοβια ιστορια της μαρκας.

Μεσα σε 7 ενοτητες φιλοξενειται ολη η διαδρομη της Mazda μεχρι το σημερα.


1.     Mazda & Hiroshima

2.     The rotary engine

3.     Mazda Technology

4.     Mazda Design

5.     Craftsmanship

6.     Mazda MX-5: The brand Icon

7.     Brand Fascination


Το βιβλιο εχει αναρτηθει στο mazda.grστην ενοτητα: Γιατι να επιλεξετε τη Mazda/ 100η επετειος / Δειτε το βιβλιο των 100 ετων.Η μπορεις να το κατεβασεις απευθειας απο εδω

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!