Πότε έρχεται στην Ελλάδα το νέο CITROEN C5 AIRCROSS SUV PLUG-IN HYBRID


   Εντος του τρεχοντος μηνα ερχεται στην ελληνικη αγορα η Plug-in υβριδικη εκδοση του Citroen C5 Aircross. Με βασικο του… προσον αυτο της κορυφαιας ανεσης, το νεο μοντελο ειναι επισης σε θεση να προσφερει ασφαλεια και δυναμικες επιδοσεις χαρη στη συνδυασμενη ισχυ των 225 ιππων.

  

  Τη δυνατοτητα μερικης απαλλαγης απο την επισκεψη στο πρατηριο βενζινης δινει, λοιπον, το νεο SUV Citroën C5 Aircross Plug-in Hybrid, που χαρη στην plug in υβριδικη τεχνολογια την οποια ενσωματωνει, δινει τη δυνατοτητα στον κατοχο του να πραγματοποιει ολες τις καθημερινες του μετακινησεις αποκλειστικα σε ηλεκτρικη λειτουργια, αξιοποιωντας την αυτονομια των 55 χιλιομετρων* (WLTP) που προσφερει η 13,2 kWh μπαταρια ιοντων λιθιου.

 


  Κατω απο το εμπρος καπο ενωνουν τις δυναμεις τους ενας 4-κυλινδρος turbo βενζινοκινητηρας 1,6 λιτρων PureTech με ισχυ 180 ιππων, προδιαγραφων Euro 6, που συνδυαζεται με εναν ηλεκτρικο κινητηρα 80 kW (περιπου 109 HP), ο οποιος ειναι εγκατεστημενος μεταξυ του βενζινοκινητηρα και του εξηλεκτρισμενου ë-EAT8 αυτοματου κιβωτιου ταχυτητων 8 σχεσεων. Η κινηση μεταδιδεται στους εμπρος τροχους, η συνδυασμενη ισχυς του συστηματος φτανει τους 225 ιππους, ενω η ροπη τα 320 Nm – χαρακτηριστικα που εγγυωνται απο τη μια, ασφαλη προσπερασματα και απο την αλλη, κατι παραπανω στον τομεα της απολαυσης της οδηγησης (στον τομεα αυτον τον δικο της ρολο παιζει η νεα πισω αναρτηση, που οντας πολλαπλων συνδεσμων λειτουργει προς οφελος της οδικης συμπεριφορας).

 

  Ο οδηγος εχει τη δυνατοτητα επιλογης της κινησης ειτε με το συνδυασμο των δυο κινητηριων μοναδων, ειτε αποκλειστικα με τον ηλεκτροκινητηρα, χωρις μαλιστα εκπτωσεις στον τομεα των επιδοσεων, αφου η διαθεσιμη ηλεκτρικη ισχυς επιτρεπει τις σβελτες μετακινησεις στην πολη αλλα και εξω απο αυτη με ταχυτητα εως 135 km/h. Σε αυτην την λειτουργια περιοριζεται και ο θορυβος, για τον οποιο εχουν ληφθει ουτως η αλλως επιπλεον μετρα (π.χ. ηχομονωτικα εμπρος κρυσταλλα). Ενω παραλληλα με δεδομενες τις μηδενικες εκπομπες CO2 κατα τη λειτουργια αυτη, το νεο SUV Citroën C5 Aircross Plugin Hybridμπορει να εισερχεται σε ζωνες περιορισμενης κυκλοφοριας, που ειναι ανοιχτες μονο για τα οχηματα μηδενικων ρυπων – ZEV (Zero Emissions Vehicles).

* Εξαρταται απο την εκδοση και τον προαιρετικο εξοπλισμο του μοντελου

 

  Και επειδη η ηλεκτροκινηση πρεπει να χαλαρωνει και οχι να αγχωνει τον οδηγο, η φορτιση της μπαταριας ειναι τωρα ευκολοτερη (απο 2 εως 7 ωρες – στη πιο αργη περιπτωση) και μπορει να προγραμματιστει προκειμενου να επωφεληθει κανεις απο το μειωμενο τιμολογιο του ρευματος, χρησιμοποιωντας ειτε την κεντρικη οθονη αφης στο ταμπλο του αυτοκινητου, ειτε την εφαρμογη για κινητα “My Citroën”.

 


  Σε καθε περιπτωση η παρουσια του βενζινοκινητηρα εγγυαται οτι δεν θα μεινετε ποτε στο δρομο απο μπαταρια, ενω δινει και τη δυνατοτητα πραγματοποιησης μεγαλων ταξιδιων, ακομα και απροβλεπτων – στη διαρκεια των οποιων πολυτιμος συντροφος αποδεικνυονται τα 20 συστηματα υποβοηθησης της οδηγησης που διαθετει το νεο επαναφορτιζομενο υβριδικο Citroën. Μεταξυ δε αυτων, ιδιαιτερως χρησιμο ειναι το Highway Driver Assist (υποβοηθηση κινησης σε αυτοκινητοδρομο), ενα συστημα αυτονομης οδηγησης επιπεδου 2.

 

  Αξιζει να σημειωθει οτι και στην plug-in υβριδικη εκδοση του, το SUV C5 Aircross εξακολουθει να ειναι το καλυτερο μοντελο της κατηγοριας απο αποψη δυνατοτητων διαμορφωσης, αξιοποιωντας στο επακρο τα τρια αυτονομα, συρομενα, ρυθμιζομενα και αναδιπλουμενα πισω καθισματα. Ενω χαρη στην εξυπνη αποθηκευση της μπαταριας υψηλης τασης κατω απο τα πισω καθισματα, οι διαθεσιμοι χωροι δεν επηρεαστηκαν, με το νεο μοντελο να διαθετει ενα εξαιρετικα μεγαλο πορτμπαγκαζ 460 εως 600 λιτρων (αναλογα με τη θεση των καθισματων), κατι που αποτελει ρεκορ για την κατηγορια των plug-in υβριδικων C-SUV.

 

  Σημειωστε οτι η παρουσιαση του νεου SUV Citroën C5 Aircross Plugin Hybrid σηματοδοτει την ενεργειακη στροφη της γαλλικης εταιριας η οποια μεχρι το 2023 θα διαθετει ηλεκτρικες εκδοσεις στο 80% της γκαμας της, ενω το 2025 ολα τα μοντελα της θα συνοδευονται απο καποια εν γενει ηλεκτρικη εκδοση. Για να επιτευχθει αυτος ο στοχος, απο το λανσαρισμα του νεου υβριδικου SUV C5 Aircross, ολα τα νεα μοντελα που λανσαρει η Citroën θα προσφερονται και σε μια ηλεκτροκινητη εκδοχη.

 

  Το νεο SUV Citroën C5 Aircross Plugin Hybrid αναμενεται στην ελληνικη αγορα εντος Νοεμβριου.

 

   Για περισσοτερες πληροφοριες, επισκεφθειτε το Επισημο Δικτυο Διανομεων CITROËN η την ιστοσελιδα www.citroen.gr .

 

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!