Πότε θα αποκαλυφθει η δεύτερη γενιά του BRZ


  Ο κοσμος λατρεψε την πρωτη γενια του μικρου sport ιαπωνικου αυτοκινητου, απο το ντεμπουτο του το 2012. Μαζι με το αδελφακι του, το GT86 της Toyota, ηρθαν να προσφερουν μια πιο προσιτη, οδηγοκεντρικη προταση στην αγορα των sports car μικρου κυβισμου. Εφεραν μονο τα στοιχειωδη ηλεκτρονικα υποβοηθηματα, ηταν ελαφρια, εφοδιασμενα με διαφορικο περιορισμενης ολισθησης, ενα μηχανικο κιβωτιο 6 σχεσεων και εναν ατμοσφαιρικο boxer κινητηρα, 2 λιτρων, με αποδοση 200 ιππων. Και φυσικα, πισωκινητα!

 Η επιτυχια της συγκεκριμενης συνταγης εγινε αμεσα εμφανης. Ο κοσμος τα μετετρεψε σε track car, drift car, show car, τα παντα. Ωστοσο, υπηρχε ενα \”ψεγαδι\” στη συνταγη. Οι 200 ιπποι του διλιτρου flat 4, ηταν καπως, λιγοι. Οχι για να \”παιξεις\”, αλλα για… την εποχη, οπου εχουμε μεχρι και ανω των 400 ιππων απο διλιτρο…


  Στη δευτερη γενια του, η οποια αναμενεται να παρουσιαστει μεσα στους 2-3 ερχομενους μηνες, μαζι και παλι με το αδελφακι του GT86, το BRZ θα δεχθει την αλλαγη που ειχε τοσο αναγκη, περισσοτερη δυναμη, πιθανον απο εναν turbo boxer κινητηρα. Φημες θελουν τη δευτερη γενια του BRZ να εφοδιαζεται με τον turbo, 2.4 λιτρων boxer κινητηρα της Subaru, o οποιος εικαζεται πως θα αποδιδει 260 ιππους στην turbo εκδοχη του, η περι τους 220 στην ατμοσφαιρικη εκδοχη του. Φημες θελουν επισης, τους αγοραστες να εχουν τη δυνατοτητα να επιλεξουν μεταξυ ενος μηχανικου κιβωτιου 6 σχεσεων (πολυ πιθανον αυτο που υπαρχει και στη τωρινη γενια), η ενος αυτοματου, το οποιο θα ειναι προσαρμοσμενο στο BRZ.

Η φωτογραφια, οπως μπορεις να αντιληφθεις, ειναι του περιοδικου Car and Driver

 Απο τα spy shots που υπαρχουν εως τωρα, ειναι πολυ πιθανο το νεου BRZ να μοιαζει περισσοτερο με facelift παρα με εντελως νεο σχεδιο. Αναμενονται αλλαγες στα εμπρος και πισω φωτιστικα σωματα, διαφορετικη γρυλια στο εμπρος μερος και ενα lip spoiler στο πορτμπαγκαζ.

 Μετα απο πολλους μηνες αναμονης και υπομονης, ειμαστε πλεον σιγουροι πως θα δουμε στο πολυ αμεσο μελλον την δευτερη γενια του BRZ, με τη τιμη του να αναμενεται περι τα 30.000€ .

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!