Πώς το Fiat e-500 οδηγεί στο μέλλον

 


  Περισσοτεροι απο 2.500 νεοι κατω των 35 ετων, για 10 ωρες συναντηθηκαν μεσω του διαδικτυου για να συζητησουν και να ανταλλαξουν ιδεες γυρω απο το μελλον του πλανητη και της ζωης των ανθρωπων. Ο θεσμος των Visionary Days πραγματοποιηθηκε για 4η χρονια, ενω λογω των αλλαγων που εχει επιφερει η πανδημια του COVID-19 για πρωτη φορα οι συμμετεχοντες παρακολουθησαν τις συζητησεις απο αποσταση. Βαση του συνεδριου αποτελεσε το συνεδριακο κεντρο OGR στο Τορινο, ενω με κεντρικο θεμα προβληματισμου την παγκοσμιοποιηση και την τεχνολογικη επανασταση, οι νεοι ανταλλαξαν αποψεις πανω σε νεες εφαρμογες και προϊοντα που θα οδηγησουν τις ζωες μας τα επομενα χρονια. Η αυτοκινηση δεν θα μπορουσε να λειπει απο αυτη τη συζητηση και ειδικοτερα η νεα εποχη της εξηλεκτρισμενης κινησης. Θεματα οπως το αυτοκίνητο sharing, η αυτονομη οδηγηση, η συνδεσιμοτητα, αλλα και η διαχειριση της διαθεσιμης ενεργειας αποτελεσαν βασικους πυλωνες προβληματισμου με το νεο ηλεκτρικο Fiat 500 σε συνεργασια με τους νεους να ερχεται να επανασχεδιασει τα ορια της συμβατικης αυτοκινησης. Στοχος ειναι να δημιουργηθουν οι συνθηκες ωστε οι μετακινησεις να γινουν πιο ευκολες, φιλικες προς το περιβαλλον και προσιτες για ολους.

 

 


  Το νεο 500 «συμμετειχε» στη συζητηση, οχι απλα φερνοντας μια σειρα νεων ιδεων για την αστικη μετακινηση, αλλα προσφεροντας στην κυριολεξια την ενεργεια του με δυο νεα ηλεκτρικα Fiat 500 που βρισκονταν στη σκηνη των Visionary Days να τροφοδοτουν με τις μπαταριες τους την απαιτουμενη για την παρουσιαση ενεργεια. Εφαρμοζοντας την αρχη του VehicletoGrid (V2G) που ηδη εφαρμοζεται σε μεγαλη κλιμακα στις εγκαταστασεις της Fiat στο Mirafiori, το πρωτο αμιγως ηλεκτρικο μοντελο του Ομιλου Fiat Chrysler Automobiles απεδειξε στην πραξη τον τροπο που ενα ηλεκτρικο οχημα μπορει να βοηθησει στη σταθεροτητα του δικτυου ηλεκτροδοτησης και να βελτιστοποιησει τη χρηση της ηλεκτρικης ενεργειας.

 


  Για περισσοτερα απο 60 χρονια το 500 βοηθησε στην εξελιξη της αυτοκινησης και το νεο ηλεκτρικο 500 ερχεται να επεκτεινει για ακομα μια φορα τα συνορα των μετακινησεων. Με δυο επιλογες αυτονομιας, δυνατοτητα αυτονομης οδηγησης επιπεδου 2, τρια αμαξωματα, πρωτοποριακες λυσεις συνδεσιμοτητας, αλλα και ιδεες για ευκολοτερη φορτιση, χρηση του ιδιου οχηματος απο πολλους διαφορετικους οδηγους και προσιτο κοστος χρησης, το νεο ηλεκτρικο 500 δειχνει το δρομο για το μελλον.

  


  Οι νεοι που συμμετειχαν στα Visionary Days, σε συνδυασμο με εκεινους που κατεθεσαν τις προτασεις τους στο “Think Factory 2020” της FCA, αποτελουν μια τεραστια δεξαμενη ιδεων για εναλλακτικους τροπους μετακινησης. Για τον Ομιλο FCA, αυτες οι πρωτοβουλιες που φερνουν κοντα χιλιαδες νεους ανθρωπους αποτελουν πηγη εμπνευσης για τη δημιουργια λυσεων σε εξαιρετικα πολυπλοκα προβληματα. Η FCA εδω και αρκετα χρονια αναλυει τα δεδομενα και αναπτυσσει νεες τεχνολογιες που παρουσιαζει σε υβριδικα μοντελα οπως τα Fiat 500 και Panda, plugin hybrid μοντελα, οπως τα Jeep Renegade 4xe και Πυξίδα 4xe και βεβαια το νεο αμιγως ηλεκτρικο 500. Η κληρονομια των Visionary Days αποτελει παρακαταθηκη για μια ενεργη αντιμετωπιση των προβληματων, φιλοσοφια που ασπαζεται απολυτα το τμημα eMobility by FCA, στοχος του οποιου ειναι να δημιουργησει την αυτοκινηση του μελλοντος.

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!