Ρεκόρ πωλήσεων για την Kia στην Ευρώπη

 Η Kia Motors σημειωσε τους τρεις πρωτους μηνες του 2019 τις πιο υψηλες τριμηνιαιες πωλησεις της στην Ευρωπη, συμφωνα με τα τελευταια στοιχεια της ACEA (European Automobile Manufacturers Association). Οι πωλησεις 132.174 μοναδων μεχρι στιγμης αντιπροσωπευουν μια αυξηση πωλησεων κατα 0,6%. Ταυτοχρονα το μεριδιο αγορας της Kia στην Ευρωπαϊκη αγορα αυξηθηκε στο 3,2%, απο 3,1% στο ιδιο χρονικο διαστημα του 2018.  


Ο Emilio Herrera, Chief Operating Officer της Kia Motors Europe, σχολιαζει: «Οι ευρωπαϊκες πωλησεις της Κia αυτο το τριμηνο ηταν οι πιο υψηλες απο ποτε, ενισχυμενες απο την ολοκαινουργια οικογενεια μοντελων του Ceed, η οποια διευρυνθηκε αυτο το τριμηνο με την αφιξη του νεου Proceed(πενταθυρο shooting brake)  το οποιο αποδειχθηκε αμεσως εξαιρετικα επιτυχημενο, μιας και οι πωλησεις του το Μαρτιο και μονο ηταν αναλογες των ετησιων πωλησεων του τριθυρου προκατοχου του για ολο το 2018».  


Ο Herrera συμπληρωνει: «Τα νεα μας μοντελα ειναι αυτα που ωθησαν τις πωλησεις μας ενω τους επομενους μηνες θα παρουσιασουμε και αλλα καινουργια αυτοκινητα, συμπεριλαμβανομενου και ενος νεου Ceed crossover. Με τη διευρυνση και ανανεωση της γκαμας μας αποκτουμε μια ακομα πιο ισχυρη θεση προκειμενου να εξασφαλισουμε μια συνεχη αναπτυξη στην Ευρωπη».  

Το νεο ProCeed ξεπερνα το προκατοχο του καθως οι πωλησεις του Ceed αυξανονται
  
Ως αποτελεσμα της εισαγωγης περυσι του νεου Ceed οι πωλησεις το πρωτο τριμηνο του 2019 αυξηθηκαν κατα 29% συγκριτικα με το αντιστοιχο διαστημα της περασμενης χρονιας, δηλαδη απο τις 19.000 στις 24.510 μοναδες. Ιδιαιτερα δημοφιλες ειναι και το νεο πενταθυρο shooting brake της Kia, το ProCeed, απο το οποιο το πρωτο τριμηνο του 2019  πουληθηκαν συνολικα 3.908 μοναδες του, μια τριψηφια αυξηση (459,9%) σε σχεση με τις πωλησεις του προηγουμενου, τριθυρου pro_cee’d κατα τη διαρκεια του πρωτου τριμηνου του 2018. Μονο το Μαρτιο οι πωλησεις του νεου ProCeed ισοφαρισαν τις πωλησεις του προκατοχου του καθ΄ ολη τη διαρκεια του 2018.  

Τα Ceed hatchback και Sportswagon σημειωσαν αυξησεις συγκριτικα με την περσινη χρονια και για το ιδιο χρονικο διαστημα της ταξης του 12% και του 13,5%, αντιστοιχα. Αργοτερα και μεσα στη χρονια θα παρουσιαστει ενα νεο Ceed crossover που θα ενισχυει ακομα περισσοτερο τη δημοφιλη γκαμα του μοντελου.  

Το Ceed παραμενει το δευτερο πιο δημοφιλες μοντελο της Kia στην Ευρωπη, πισω απο το SUV Sportage που κατασκευαζεται επισης στην Ευρωπη και οι πωλησεις του το πρωτο τριμηνο του 2019 εφτασε τις 32.354 μοναδες.  

Τα εξηλεκτρισμενα συστηματα μεταδοσης αυξανουν το μεριδιο τους στις ευρωπαϊκες πωλησεις της Kia

Μεχρι στιγμης και για τη χρονια που διανυουμε, 1 στα 8 Kia που πωλουνται στην Ευρωπη διαθετει εξηλεκτρισμενο συστημα μεταδοσης. Η γκαμα της Kia περιλαμβανει πλεον ηπια υβριδικες, υβριδικες, plug-in υβριδικες και ηλεκτρικες εκδοσεις μοντελων της. Συνολικα οι πωλησεις των εξηλεκτρισμενων μοντελων αυξηθηκαν, σε συγκριση με το αντιστοιχο διαστημα της προηγουμενης χρονιας, κατα 1/3, φτανοντας τις 18.670 μοναδες.

Το πιο δημοφιλες εξηλεκτρισμενο μοντελο της Kia, το Niro, ειδε τις τριμηνιαιες πωλησεις του σε σχεση με περυσι, να αυξανονται κατα 49,6% στις 15.965 μοναδες. Τοσο η υβριδικη οσο και η plug-in υβριδικη του εκδοση πουλησαν περισσοτερο απο καθε αλλη φορα. Η Kia προσφατα, στην Εκθεση της Γενευης του 2019, ανακοινωσε σημαντικες αναβαθμισεις των Niro Hybrid και Plug-in Hybrid. 

Οι πωλησεις του Optima Plug-in Hybrid (διαθεσιμο ως Sedan και Sportswagon) αυξηθηκε κατα 48.3% στις 1,435 μοναδες ενω το απερχομενο Soul EV σημειωσε τις τελευταιες εβδομαδες πριν την αντικατασταση του πωλησεις 474 μοναδων.  

Η Kia ειδε επισης μεγαλη ζητηση και για τα δυο πιο καινουργια BEV (Battery Electric Vehicle) της, τα e-Soul και e-Niro. Και τα δυο μοντελα ειναι ηδη διαθεσιμα σε επιλεγμενες ευρωπαϊκες αγορες, ενω μεσα στο ετος θα ακολουθησουν και αλλες. Οι πωλησεις ενισχυθηκαν επισης – πανω απο 1.000 πωλησεις το τριμηνο – και απο το  υβριδικο Sportage EcoDynamics+. 

Αυξηση και για τα Stinger, Stonic και Picanto

Η Kia ειδε αυξησεις στο ανω αλλα και στο κατω ακρο της ευρωπαϊκης της γκαμας. Οι πωλησεις του αυτοκινητου πολης (μινι) Picanto αυξηθηκαν κατα 13,8% (στις 21.154 μοναδες), ενω αυτες του Stinger αυξηθηκαν κατα 34,5% (στις 1.103 μοναδες). Το compact SUV Stonic – το τεταρτο πιο δημοφιλες μοντελο της Kia πισω απο τα Sportage, Ceed και Picanto – ειδε και αυτο τις πωλησεις του να αυξανονται κατα 4.9% στις 15.968 μοναδες.

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!