Συμμαχία μεταξύ Hyundai και Audi

Tη συναψη πολυετους συμβασης πολλαπλης αδειοδοτησης διπλωματων ευρεσιτεχνιας ανακοινωσαν ο Ομιλος Hyundai Motor και η AUDI AG. Η συμφωνια, καλυπτει ενα ευρυ φασμα κατασκευαστικων στοιχειων και τεχνολογιων ηλεκτρικων οχηματων καυσιμου (FCEV). Στο πλαισιο της νεας εταιρικης σχεσης, η πεμπτη μεγαλυτερη αυτοκινητοβιομηχανια στον κοσμο και ο Γερμανος κατασκευαστης αυτοκινητων θα καταβαλουν κοινες προσπαθειες για την αναπτυξη των FCEV, για να οδηγησουν την αυτοκινητοβιομηχανια σε ενα πιο βιωσιμο μελλον.


Η συμβαση πολλαπλης αδειοδοτησης εχει υπογραφει μεταξυ της Hyundai Motor Company και της Audi, αλλα καλυπτει και ωφελει και τις δυο θυγατρικες εταιρειες, μεταξυ των οποιων η Kia Motors Corporation και η μητρικη εταιρεια της Audi, Volkswagen AG. Η Hyundai και η Audi, καθως και οι θυγατρικες τους, θα μοιραζονται εξισου τις αδειες διπλωματων ευρεσιτεχνιας για τα επομενα χρονια. Η διαρκεια της συμφωνιας δεν εχει ανακοινωθει.

Το Hyundai Nexo

Η συνεργασια μεταξυ του Hyundai Motor Group και της Audi θα αξιοποιησει τις συλλογικες δυνατοτητες Ερευνας & Τεχνολογιας στην τεχνολογια κυψελων καυσιμου για να αυξησει την παρουσια τους στην αγορα των FCEV. Ως εκ τουτου, η συμφωνια περιλαμβανει επισης την αμοιβαια προσβαση στα στοιχεια της τεχνολογιας κυψελων καυσιμου. Ως πρωτο βημα, η Hyundai Motor Group θα παρασχει την δυνατοτητα προσβασης σε εξαρτηματα που βασιζονται στην τεχνογνωσια της Hyundai απο την αναπτυξη του ix35 κυψελων καυσιμου καθως και του NEXO.

Η Audi, ως υπευθυνη για την αναπτυξη τεχνολογιων κυψελων καυσιμου του Ομιλου Volkswagen, θα μπορεσει επισης να εκμεταλλευτει πληρως την αλυσιδα εφοδιασμου ανταλλακτικων FCEV της Hyundai. Η Hyundai Motor Company, η πρωτη αυτοκινητοβιομηχανια μαζικης παραγωγης αυτοκινητων κυψελων καυσιμου παγκοσμιως, προσφερει απο το 2013 οχηματα SUV FCEV και τα διαθετει σημερα σε 18 χωρες σε ολο τον κοσμο.

Η Hyundai Motor Group και η Audi συμφωνησαν επισης να διερευνησουν ευκαιριες για να ενισχυσουν περαιτερω τη συνεργασια τους. Στοχος θα ειναι να ηγηθουν των δεδομενων της βιομηχανιας στην τεχνολογια κυψελων καυσιμου επιταχυνοντας την αναπτυξη των FCEV καθως και την προωθηση καινοτομιων σε αυτην την τεχνολογια, προσφεροντας πιο προηγμενες επιλογες μετακινησης στους πελατες.

Η Alliance ανοιγει νεες πορτες στην συνεργασια των Ομιλων για εξαρτηματα κυψελων καυσιμου
Η Hyundai Motor Group σχεδιαζει επιπροσθετως να ενισχυσει την ανταγωνιστικοτητα της στη βιομηχανια εξαρτηματων κυψελων καυσιμου, συμμετεχοντας σε νεες επιχειρηματικες ευκαιριες που δημιουργουνται απο τη νεα αυτη εταιρικη σχεση. Η Hyundai Mobis, ο κορυφαιος κατασκευαστης εξαρτηματων FCEV, αναμενεται να επεκτεινει συνεχως το ρολο της στην αναπτυξη και την προμηθεια ιδιοκτητων βασικων εξαρτηματων για τα Hyundai και Kia FCEVs οχηματα.

Το 2017, η Mobis εγινε η πρωτη εταιρεια παγκοσμιως που δημιουργησε ενα ολοκληρωμενο συστημα παραγωγης βασικων εξαρτηματων των FCEVs. Το εργοστασιο της εταιρειας στο Chungju, της Νοτιας Κορεας, εχει σημερα παραγωγικη δυναμικοτητα 3.000 κινητηρων καυσιμου (PFC) ανα ετος. Οι μοναδες PFC αποτελουνται απο κινητηρες κινησης, ηλεκτρονικα εξαρτηματα και μοναδες παροχης υδρογονου. Η Mobis θα αυξησει τη δυνατοτητα παραγωγης του εργοστασιου σε δεκαδες χιλιαδες μοναδες PFC, αναλογα με τη ζητηση της αγορας.

Η μεγαλη αυτονομια και ο συντομος χρονος ανεφοδιασμου καθιστουν το υδρογονο ελκυστικη μελλοντικη πηγη ενεργειας για την ηλεκτρικη μετακινηση. Αυτο ισχυει ιδιαιτερα για τα μεγαλυτερα αυτοκινητα, οπου το πλεονεκτημα βαρους του οχηματος κυψελων καυσιμου ειναι ιδιαιτερα εντονο. Βασικες πτυχες για τη μελλοντικη επιτυχια τους στην αγορα περιλαμβανουν την αναγεννητικη παραγωγη υδρογονου και τη δημιουργια επαρκους υποδομης.

Η Hyundai Motor Group, πρωτοπορει στην αναπτυξη των οχηματων FCEV και επιδιωκει να αναπτυξει την τεχνολογια των FCEV που υπερβαινουν τις προσδοκιες των οχηματων παραδοσιακης ισχυος, απο αποψη ασφαλειας, αξιοπιστιας, αυτονομιας και προδιαγραφων. Ο Ομιλος ενισχυει περαιτερω την παγκοσμια πρωτοπορια του με ενα ολοκαινουριο SUV με υδρογονο, Το NEXO, με βελτιωμενη διαρκεια αυτονομιας και αποδοση καυσιμου. Το NEXO διατιθεται με ισχυ κινητηρα 120kW *, βελτιωμενο κατα 20% απο το προηγουμενο Tucson Fuel Cell (γνωστο ως ix35 Fuel Cell). Το NEXO ειναι χτισμενο επανω σε μια νεα ειδικη πλατφορμα κυψελων καυσιμου, η οποια του δινει μεγαλυτερη ισχυ και καλυτερη οδηγικη δυναμικη σε σχεση με προηγουμενες γενιες οχηματων FCEV.

* Βασιζεται σε πιστοποιησεις σε ΗΠΑ / Ευρωπη

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!