Τα Honda δεν χαλάνε ποτέ, λέει έρευνα

Στον αποηχο της αποκαλυψης του topspeed.gr για το νεο S2000 (δες εδω το ρεπορταζ μας) η Honda αναδεικνυεται, σε ερευνα, ως η πιο πιο αξιοπιστη κατασκευαστρια αυτοκινητων.

\”Honda, ολο προσοντα\”, ελεγε ενα παλιο σλογκαν που διακινειτο στην Ελλαδα και προφανως ισχυει ακομα και στις μερες μας, αφου η ερευνα που πραγματοποιησε ο Οργανισμος Καταναλωτων & Χρηστων (OCU), με τη συμμετοχη 30.000 και πλεον Ευρωπαιων οδηγων με θεμα την αξιοπιστια 178 διαφορετικων μοντελων, αποκαλυψε οτι οι πελατες θεωρουν τη Honda την πιο αξιοπιστη μαρκα αυτοκινητων.

Η ερευνα δειχνει… παντοκρατορια των Ιαπωνων στις συνειδησεις των Ευρωπαιων οδηγων, αφου αναδεικνυει τη Honda και την Toyota ως τις πιο αξιοπιστες μαρκες. Στις επομενες θεσεις, στις πιο αξιοπιστες κατασκευαστριες αυτοκινητων ακολουθουν η Dacia  και η Mazda. Απο την αλλη πλευρα, Smart, Land Rover και Alfa Romeo ειναι οι μαρκες που ειναι, συμφωνα με την ιδια ερευνα, πιο πιθανο να υποστουν μια βλαβη. 

Την υψηλοτερη βαθμολογια την κατεκτησε το, αδικημενο στην χωρα μας απο πλευρας πωλησεων, Honda Jazz 1.4, ακολουθουμενο απο το Toyota Prius 1.8 Μ και το 1.1 Renault Clio. Στον αντιποδα, την χειροτερη βαθμολογια απεσπασε το Ford Focus 1.6 D.  Συμφωνα παντα με την ερευνα ενας στους τρεις οδηγους αντιμετωπισε μια βλαβη στο αυτοκινητο του στην διαρκεια του χρονου με το 16% απο αυτους, να το παθαινουν ενω οδηγουν.

Μεταξυ των τυπων βλαβης, η δημοφιλεστερη με ποσοστο 19% ηταν τα ηλεκτρικα του αυτοκινητου οπως τα φωτα, οι ασφαλειες, το καντραν τα ηλεκτρικα παραθυρα η το κεντρικο κλειδωμα) ακολοθουμενη απο το συστημα πεδησης (11%) και τα ηλεκτρονικα του κινητηρα οπως το προγραμμα σε ποσοστο (10%).
Το κοστος των βλαβων και συντηρησης αντιπροσωπευουν μια σημαντικη δαπανη για τους καταναλωτες και ουτε εδω ειχαμε εκπληξεις, με την πιο ακριβη να ειναι η Mercedes  με  662 € και η πιο φθηνη στην συντηρηση  η περιπτωση της Nissan με 300 €.

Η Honda επικρατησε συνολικα στην πρωτη θεση, συγκεντρωνοντας ποσοστο αξιοπιστιας 93/100. Επιπλεον το 79% των ερωτηθεντων της ερευνας δηλωσε προθυμο να συστησει ενα μοντελο μαρκας Honda. Το Honda Jazz ηρθε πρωτο στον τομεα της αξιοπιστιας στην κατηγορια SUV. Αλλα μοντελα Honda πετυχαν επισης υψηλα σκορ με τα Civic, CR-V και Insight να κατατασσονται αναμεσα στα 10 απο τα πιο αξιοπιστα αυτοκινητα στις αντιστοιχες κατηγοριες τους.

Η τιμη, η καταναλωση, η πρακτικοτητα και η αξιοπιστια ειναι βασικα κριτηρια στην αποφαση αγορας ενος αυτοκινητου. Η ερευνα OCU εστιασε στην αξιοπιστια υποβαλλοντας στους ιδιοκτητες οχηματων ενα ερωτηματολογιο σχετικο με τη συχνοτητα και τα ειδη των βλαβων που χρειαστηκε να αντιμετωπισουν την περασμενη χρονια. Απο αυτα τα στοιχεια προεκυψε ενας δεικτης αξιοπιστιας βασει του οποιου συγκρινεται η πιθανοτητα μιας βλαβης μεταξυ διαφορετικων μαρκων κα μοντελων της αγορας.

«Η αξιοπιστια και η ποιοτητα ειναι συνωνυμα της μαρκας Honda,» σχολιασε ο αντιπροεδρος της Honda Motor Europe, Philip Ross. «Τα αποτελεσματα της ερευνας υπογραμμιζουν τη σημασια των δεσμευσεων ποιοτητας της Honda προς τους πελατες της. Ειναι σημαντικο για τη Honda να διασφαλιζει στους πελατες αφενος τη χαρα της ιδιοκτησιας ενος Honda, αφετερου μια ξεγνοιαστη οδηγικη εμπειρια γνωριζοντας οτι τα αυτοκινητα τους εχουν τις λιγοτερες πιθανοτητες να παρουσιασουν βλαβες.»

Τελικα λυθηκε ο γριφος που λεει : τι κανει μια ξανθια στο καπω του Honda;
Του τσεκαρει τα προσοντα.

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!