Τι έκαναν οι Τρακουσέλλης, Ποντίκας και Ανδρής στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Χθες το πρωι, την πορτα του γραφειου της υφυπουργου Προστασιας του Πολιτη, Κατερινας Παπακωστα- Σιδηροπουλου, περασαν τρεις γνωστες μορφες απο τον χωρο της ελληνικης δημοσιογραφιας αυτοκινητου. Ηταν ο Τακης Τρακουσελλης, ο Παρις Ποντικας και ο Γιωργος Ανδρης. Οι δυο πρωτοι, με την ιδιοτητα του Προεδρου και του Αντιπροεδρου της νεοσυστατης Ενωσης Συντακτων Αυτοκινητου και το μελος της, για την υποθεση με τις εις βαρος του απειλες, για ρεπορταζ που ειχε κανει*


Η υφυπουργος, ακουσε απο τους εκπροσωπους της ΕΣΑ, να της μιλουν για τα περιστατικα απειλων σε βαρος μελων της ΕΣΑ και του δημοσιογραφου Γιωργου Ανδρη. Τα συγκεκριμενα περιστατικα, που στρεφονται εναντιον της ζωης και της ασφαλειας δημοσιογραφων και μελων της οικογενειας τους τεθηκαν υποψη της υφυπουργου, η οποια διαβεβαιωσε πως η Ελληνικη Αστυνομια εχει ηδη επιληφθει του ζητηματος.

Ταυτοχρονα, η υφυπουργος τονισε πως η Ελευθεροτυπια αποτελει εναν απο τους βασικοτερους πυλωνες της Δημοκρατιας και κατοχυρωνεται απο το Συνταγμα. Οι δημοσιογραφοι πρεπει να ειναι ελευθεροι να ασκουν το συνταγματικο τους δικαιωμα να ενημερωνουν τους πολιτες και τους καταναλωτες ωστε να αποφευγουν τις κακοτοπιες και τις παγιδες. Καταληγοντας, η υφυπουργος δεσμευθηκε πως το Υπουργειο Προστασιας του Πολιτη θα κανει ο,τι ειναι δυνατον προκειμενου οι πολιτες να λαμβανουν αντικειμενικη ενημερωση, οπως αρμοζει σε ενα Κρατος Δικαιου.

Αργοτερα, αντιπροσωπεια του ΔΣ της ‘ΕΣΑ, βρεθηκε στο αρχηγειο της ΕΛ.ΑΣ. Μεταξυ αλλων συζητησεων, συμφωνηθηκαν κοινες δρασεις ενημερωσης του κοσμου για την οδικη ασφαλεια. Η Ενωση αποδεικνυεται πολυ δραστηρια και πως εχει πολλα να προσφερει!    

*Ο Γ. Ανδρης δεχθηκε απειλες απο ιδιοκτητη μαντρας αυτοκινητων, μετα απο ρεπορταζ το οποιο υπεγραφε, στο Newsauto.gr, για καταγγελιες οτι μαντρες αυτοκινητων αλλοιωνουν στοιχεια μεταχειρισμενων αυτοκινητων, \”γυρνουν\” τα χιλιομετρα και εξαπατουν αγοραστες.

Ο Γιωργος Ανδρης, του Newsauto.gr αναφερθηκε αναλυτικα στις δυσκολες στιγμες που περασε ο ιδιος και οι συγγενεις του, δημοσιευοντας την σχετικη καταθεση του στις αρχες και μεσω Facebook:

“Γυρω στις 19:30 χτυπησε το κινητο μου τηλεφωνο και στην οθονη εμφανιζονταν ενας αριθμος απο την Γερμανια προφανως λογω του προθεματος. Απαντωντας αντιληφθηκα πως κατι δεν παει καλα καθως η απειλητικη φωνη που προερχονταν απο τον αριθμο που με καλουσε δεν αφηνε περιθωρια για λαθη.

Ο αντρας που μου μιλουσε ελληνικα με ενημερωσε πως ειναι εκεινος για τον οποιο γραφω και στη συνεχεια μου ανεφερε την διευθυνση κατοικιας μου και με υφος ακρως απειλητικο μου ανακοινωσε πως θα ερθει να μου… δειξει! 

Χωρις περιστροφες εκλεισα το τηλεφωνο και αμεσως μετα ο ιδιος αριθμος καλει στο κινητο του ανηλικου παιδιου μου για να απειλησει και παλι. 

Κατοπιν επικοινωνω με τους αστυνομικους συντακτες που με κατευθυνουν και τελικα ειδοποιουμε την Αμεση Δραση ωστε να ερθουν οι αστυνομικοι για να καταγραψουν το περιστατικο. Μεσα σε λιγα λεπτα οι αστυνομικοι ηταν στην κατοικια μου οπου και τους εξηγουσα τι ειχε γινει και εκεινη την στιγμη χτυπα το σταθερο τηλεφωνο του σπιτιου μου. 

Ο αστυνομικος μου προτεινει να σηκωσει εκεινος το τηλεφωνο και να υποδυθει πως ειμαι εγω. Ετσι και εγινε ο αστυνομικος υποδυοταν πως ημουν εγω με αποτελεσμα να γινει εκεινος ο αποδεκτης των τρομακτικων απειλων αφαιρεσης ζωης ολης της οικογενειας μου. 

Ο αστυνομικος αφου τον ακουσε του αποκαλυψε την πραγματικη του ταυτοτητα και απο την αλλη μερια της τηλεφωνικης γραμμης οι απειλες στραφηκαν και προς τον αστυνομικο! 

Αμεσως ο αστυνομικος ειδοποιησε το κεντρο οπου ελαβε και εντολες τι πρεπει να γινει καθως ο αγνωστος με εμφανες το τηλεφωνο απο το οποιο μας καλουσε δεν απειλησε μονο την οικογενεια μου αλλα και τους αστυνομικους που ειχαν μεταβει στην κατοικια μου. 

Η συνεχεια δοθηκε στο αστυνομικο τμημα οπου κατατεθηκε η σχετικη μηνυση τοσο απο εμενα οσο και απο τον αστυνομικο καθως οι απειλες πλεον ειχαν επεκταθει προς πασα κατευθυνση. 

Τον λογο τωρα εχει ο Εισαγγελεας ωστε να δοθει ενα τελος στις ανανδρες απειλες εναντιον πρωτιστως ανηλικων παιδιων και επειτα σε επαγγελματιες δημοσιογραφους και αστυνομικους…”.

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!