Τι νέο φέρνει η τεχνολογία TECHSYN των Bridgestone, ARLANXEO και Solvay

 


  Η Bridgestone, ενας παγκοσμιος ηγετης στη βιωσιμη κινητικοτητα και τις προηγμενες λυσεις, η ARLANXEO, ενας παγκοσμιος, κορυφαιος παραγωγος συνθετικης γομας και η Solvay, μια απο τις παγκοσμιως, κορυφαιες εταιρειες επιστημων και παγκοσμιος ηγετης στο Υψηλα Βιοδιασπωμενο Πυριτιο (HDS), τοσο στον τομεα της καινοτομιας οσο και της κατασκευης, ανακοινωσαν σημερα την παρουσιαση της TECHSYN, μια νεας, απο κοινου εξελιγμενης, πλατφορμας τεχνολογιας ελαστικων, που επιτρεπει στα ελαστικα να προσφερουν απαραμιλλη ισχυ αλλα και επιδοσεις φιλικες προς το περιβαλλον.

 

 

Μια νεα εποχη στη βιωσιμη κινητικοτητα

 

  Η TECHSYN συνδυαζει τη χημικα βελτιστοποιημενη συνθετικη γομα με εξειδικευμενο πυριτιο, που αλληλεπιδρα σε μοριακο επιπεδο, για να προσφερει εξαιρετικες επιδοσεις, χωρις συμβιβασμους.

 

  Καθε υλικο που εμπεριεχεται στην TECHSYN αναπτυχθηκε παραλληλα απο τις τρεις εταιρειες για να δημιουργησει μια πλατφορμα τεχνολογιας ελαστικων με απαραμιλλη αποδοση. Η TECHSYN επιτρεπει στα ελαστικα να επιτυγχανουν καλυτερη αποδοση κατα της φθορας εως 30% και αντισταση κυλισης μειωμενη εως 6% και, σε συγκριση με αλλα συμβατικα θερινα ελαστικα της Bridgestone ΕΜΙΑ, χωρις συμβιβασμους στους υπολοιπους τομεις αποδοσης. Με στοχο την εξασφαλιση λιγοτερης απωλειας υλικου λογω φθορας των ελαστικων, δοθηκε ιδιαιτερη εμφαση στη βελτιωση της  αποδοσης κατα της φθορας των ελαστικων καθ \’ολη τη διαρκεια αναπτυξης της TECHSYN.

 

  Ως αποτελεσμα αυτων των βελτιωσεων, η TECHSYN αυξανει τη βιωσιμη αποδοση των ελαστικων, μειωνοντας την συνολικη καταναλωση καυσιμου και τις εκπομπες CO2 , βελτιωνοντας τη χιλιομετρικη αποδοση του πελματος. Η τεχνολογια TECHSYN, επεκτεινει τη διαρκεια ζωης των ελαστικων εως 30%, με αποτελεσμα τα ελαστικα να χρειαζονται αλλαγη λιγοτερο συχνα και μακροπροθεσμα.

 

  Καθως η Bridgestone μεταμορφωνεται σε εταιρεια βιωσιμων λυσεων εως το 2050 – καθοδηγουμενη απο το Επιχειρηματικο Πλαισιο Βιωσιμης Αναπτυξης και απο μια σειρα μεσοπροθεσμων στοχων με επικεντρο τη βιωσιμοτητα – η εναρξη της TECHSYN, μιας λυσης που δημιουργηθηκε με γνωμονα το περιβαλλον, σηματοδοτει μια σημαντικη καινοτομια σε αυτο το ταξιδι.

 

 

Πραγματοποιηθηκε απο τη συνδυασμενη τεχνογνωσια τριων ηγετων στον κλαδο τους

 

  Επιδεικνυοντας αυτο που μπορει να επιτευχθει μεσω στενης συνεργασιας και ανοιχτης προσεγγισης, η TECHSYN ειναι το αποτελεσμα μιας συνεργασιας μεταξυ τριων ηγετων στον κλαδο τους, των Bridgestone, ARLANXEO και Solvay. Απο ιδεα μετασχηματιστηκε σε πραγματικοτητα μολις μεσα σε 24 μηνες, η TECHSYN εγινε εφικτη χαρη στη μοναδικη συνεργασια και κατανοηση μεταξυ των τριων εταιρειων και μια βαθια συνδυασμενη γνωση των μοριακων μηχανισμων.

 

  Η TECHSYN εχει τη μοναδικη ικανοτητα εξισορροπησης της αποδοσης ενος ελαστικου σε σχεση με την αντισταση κυλισης, τη φθορα και την προσφυση σε βρεγμενο και εχει περιθωρια ευρυτερης προσαρμογης προκειμενου να καλυψει διαφορες αναγκες. Για παραδειγμα, το πλεονεκτημα κατα της φθορας της TECHSYN μπορει να μετατραπει αντ \’αυτου σε ενισχυση της προσφυσης στο βρεγμενο. Η ευελιξια που παρεχει η TECHSYN ειναι εφικτη χαρη στις μοναδικες προηγμενες εξελιξεις του πυριτιου απο την Solvay, την τεχνογνωσια της ARLANXEO στην αναπτυξη, κατασκευη και παραδοση νεων πολυμερων ελαστικων και την καινοτομο τεχνολογια συνθεσης γομας της Bridgestone.

 

  Η TECHSYN εχει σχεδιαστει για να προσφερει τα οφελη της σε διαφορες κατηγοριες ελαστικων και οχηματα και, χαρη στη μοναδικη ευελιξια που διαθετει, μπορει να το κανει σε συνδυασμο και με τις υπολοιπες κορυφαιες τεχνολογιες ελαστικων της Bridgestone. Για παραδειγμα, οταν χρησιμοποιειται παραλληλα με την τεχνολογια ελαστικων χαμηλου βαρους ENLITEN της Bridgestone, ειναι πιθανο το βαρος του ελαστικου να μειωθει περαιτερω, διατηρωντας την αποδοση του.

 

  Η Bridgestone ετοιμαζει την εφαρμογη της τεχνολογιας TECHSYN για μαζικη παραγωγη, εχοντας κατα νου διαφορες κατηγοριες ελαστικων και οχηματων. Οι Bridgestone, ARLANXEO και Solvay εχουν αναπτυξει εναν οδικο χαρτη πορειας τεχνολογιων, οπου η στενη συνεργασια θα ειναι απαραιτητη για να ακολουθησουν το προτυπο που προσδιοριζεται απο την TECHSYN και να δημιουργησουν ακομη αποτελεσματικοτερες συνεργειες.

 

  Σχολιαζοντας την ανακοινωση, ο Laurent Dartoux, Προεδρος & Διευθυνων Συμβουλος, Bridgestone EMIA δηλωσε: «Στην Bridgestone, εχουμε ως θεμελιωδες πιστευω μας οτι η πρωτοποριακη καινοτομια και το μελλον της κινητικοτητας δεν μπορουν να επιτευχθουν χωρις συνεργασια. Η συνεργασια, στην οποια βασιζεται η TECHSYN, εχει εξελιχθει με τετοιο τροπο ωστε να γινει μια απο τις πλεον ξεχωριστες, που εχουμε συμμετασχει ποτε. Ως παγκοσμιος ηγετης σε προηγμενες λυσεις και βιωσιμη κινητικοτητα, εξελισσομαστε με γνωμονα την καινοτομια και τη βιωσιμοτητα στον πυρηνα ολων οσων κανουμε στην Bridgestone. Μεσω της αναπτυξης περιβαλλοντικων λυσεων οπως η TECHSYN, σημειωνουμε μεγαλη προοδο στην επιτευξη της συγκεκριμενης φιλοδοξιας. \”

 

  Ο Διευθυνων Συμβουλος της ARLANXEO, Donald Chen, επισης σχολιασε: «Εμεις στην ARLANXEO δεσμευομαστε να παρεχουμε τις καλυτερες λυσεις σε ελαστομερη υλικα με γνωμονα τις αναγκες των πελατων μας. Φερνοντας σε συνεργασια την συνδυασμενη τεχνογνωσια, δεξιοτητα και δημιουργικοτητα τριων εταιριων παγκοσμιας κλασης, που πρωταγωνιστουν σε διαφορα μερη της αλυσιδας εφοδιασμου ελαστικων, καταφεραμε να αναπτυξουμε μια νεα πλατφορμα τεχνολογιας που προσφερει νεους τροπους αντιμετωπισης των προκλησεων που αφορουν συγκεκριμενα στη βιομηχανια ελαστικων. Η TECHSYN επιτρεπει βελτιωμενη εξοικονομηση καυσιμου και ιδιοτητες κατα της φθορας ελαστικων ταυτοχρονα, χωρις συμβιβασμους στην αποδοση. Σαν αποτελεσμα, τα ελαστικα που κατασκευαζονται με την τεχνολογια TECHSYN συμβαλλον στη μειωση των εκπομπων CO2.  Αυτη η νεα πλατφορμα τεχνολογιας συμβαλλει σημαντικα στη βελτιωση ολων των περιβαλλοντικων πτυχων, που βρισκονται στο επικεντρο του κοινου οραματος για βιωσιμες λυσεις προϊοντων που πραγματοποιηθηκαν απο τις τρεις εταιρειες.\”

 

  Ο Δρ. Ilham Kadri, Διευθυνων Συμβουλος της Solvay, προσθεσε: «Η TECHSYN αποδεικνυει τι μπορει να επιτευχθει οταν βασικοι παραγοντες της αλυσιδας ενωνουν τις δυναμεις τους. Για να προστατευσουμε τον εναν και μοναδικο πλανητη μας, πρεπει να εφευρουμε εκ νεου, να συνεργαστουμε και να κατασκευασουμε λυσεις απο κοινου για να σχεδιασουμε μια «καθαροτερη» κινητικοτητα για το αυριο. Ειμαι περηφανος για ολες τις ομαδες που συνεβαλαν σε αυτο το εργο, ειδικοτερα για την ταχυτητα με την οποια υλοποιησαν αυτη την ιδεα. \”

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!