Τι περιλαμβάνει το πακέτο ασφάλειας του νέου Ford Kuga

 


  Το νεο Ford Kuga αναβαθμιζει την εμπειρια οδηγησης διαθετοντας μια προηγμενη γκαμα τεχνολογιων οι οποιες ειναι σχεδιασμενες να προσφερουν αυτοπεποιθηση, σιγουρια και κορυφαια ασφαλεια στους οδηγους πισω απο το τιμονι, βοηθωντας τους συγχρονως να παραμενουν συγκεντρωμενοι στο δρομο.

 

  Κανοντας το ντεμπουτο του σε μοντελο της Ford ως μερος του προηγμενου συστηματος Lane-Keeping System, το BLIS Assist στο Kuga συνδυαζει τα Blind Spot Information System (BLIS) και Lane-Keeping System για την παρακολουθηση του τυφλου σημειου οδηγου, ανιχνευοντας οχηματα που πλησιαζουν απο το πλαϊ σε αυτοκινητοδρομους με πολλες λωριδες κυκλοφοριας. Εαν ενας οδηγος δειξει την προθεση του για αλλαγη λωριδας ενεργοποιωντας το φλας, η αν το συστημα ελεγχου ανιχνευσει αλλαγη λωριδας τη στιγμη που καποιο οχημα πλησιαζει στο τυφλο σημειο και ενδεχεται να προκληθει συγκρουση, το συστημα εφαρμοζει διορθωτικη κινηση στο τιμονι για να προειδοποιησει τον οδηγο και να τον αποτρεψει να αλλαξει λωριδα.

 

  Η νεα λειτουργια Local Hazard Information που υποστηριζεται απο το ενσωματωμενο μοντεμ FordPass Connect ενημερωνει τους οδηγους για επικινδυνες καταστασεις στο δρομο, ακομα και αν αυτες δεν ειναι ορατες εξαιτιας της υπαρξης στροφων η παρουσιας αλλων οχηματων. Οι ειδοποιησεις του συστηματος Local Hazard Information εκδιδονται ανεξαρτητα απο το συστημα πλοηγησης, με βαση ενημερωμενα στοιχεια απο τοπικες αρχες, υπηρεσιες εκτακτης αναγκης και οδηγικα δεδομενα που αντλουνται απο αλλα οχηματα που βρισκονται συνδεδεμενα στο cloud.

 

  Ειδοποιησεις για οδικα εργα, ακινητοποιημενα οχηματα λογω βλαβης, ζωα, πεζους και εμποδια στον αυτοκινητοδρομο, ακομα και για επικινδυνες οδηγικες συνθηκες, μεταδιδονται στο οχημα ασυρματα.

 

  Το Kuga για πρωτη φορα διαθετει τη λειτουργια Intersection Assist 1.0. Η τελευταια μπορει αυτοματα να ενεργοποιει τα φρενα του αυτοκινητου για να περιοριζει η να μετριαζει τις επιπτωσεις των ατυχηματων, εαν ανιχνευτει κινδυνος επικειμενης συγκρουσης σε μια διασταυρωση. Η τεχνολογια Pedestrian και Cyclist Detection προειδοποιει τους οδηγους για πεζους και δικυκλιστες που ετοιμαζονται να βγουν στο δρομο μπροστα απο το οχημα. Το συστημα ειναι σχεδιασμενο για να μειωνει τη σφοδροτητα μερικων εμπροσθιων συγκρουσεων με εμπλοκη οχηματων και πεζων η να βοηθα τους οδηγους να αποφυγουν τελειως τη συγκρουση. 

 

  Το Adaptive Cruise Control (ACC) με Stop & Go, Speed Sign Recognition και Lane-Centring βοηθα στη διατηρηση μιας αποστασης ασφαλειας απο τα προπορευομενα οχηματα. Παραλληλα μειωνει το στρες στα μεγαλα ταξιδια, διατηρωντας το οχημα στο κεντρο της λωριδας του. Τελος μπορει να προσαρμοζει την ταχυτητα του οχηματος εντος των νομιμων οριων, παρακολουθωντας την οδικη σημανση στο πλαϊ του δρομου και τις εναεριες πινακιδες, περα απο τη χρηση πληροφοριων απο το ενσωματωμενο συστημα πλοηγησης.

 

  Το Stop & Go που διατιθεται με το 8ταχυτο αυτοματο κιβωτιο επιτρεπει στο συστημα ACC να σταματα τελειως το οχημα σε συνθηκες πυκνης κυκλοφοριας, χρησιμοποιωντας μεχρι και το 50% της συνολικης δυναμης της πεδησης, αλλα και να το εκκινει αυτοματα, εαν η σταση διαρκει λιγοτερο απο 3 δευτερολεπτα. Για στασεις μεγαλυτερες των 3 δευτερολεπτων, ο οδηγος μπορει να πιεσει ενα διακοπτη στο τιμονι η να πατησει ελαφρως το γκαζι.

 


  Οταν ειναι ενεργοποιημενο το ACC, η τεχνολογια Lane Centring παρακολουθει τις διαγραμμισεις του οδοστρωματος και μπορει να εφαρμοσει ελαφρια αλλα αισθητη ροπη στο τιμονι, ωστε το οχημα να διατηρηθει στο κεντρο της λωριδας. Σχεδιασμενο για να υποστηριζει τους οδηγους σε ταχυτητες εως 200 km/h, η τεχνολογια θα προσφερει οπτικες και ηχητικες προειδοποιησεις, εαν διαπιστωσει αδιαφορια απο τον οδηγο.

 


  Το Kuga ειναι το πρωτο SUV της Ford στην Ευρωπη που προσφερει Head-up display (HUD), που βοηθα τους οδηγους να εχουν την προσοχη τους στραμμενη στο δρομο, προβαλλοντας χρησιμες πληροφοριες στο οπτικο πεδιο τους. Το συστημα μεγιστοποιει την αποτελεσματικοτητα υιοθετωντας ενα απο τα μεγαλυτερα πεδια ορατοτητας απο οποιοδηποτε αλλο HUD διατιθεται στην Ευρωπη (6 επι 2,5 μοιρες).

 

  Χαρη στα ειδικα φιλτρα της πολυανθρακικης επιφανειας προβολης, η οθονη ειναι εξαιρετικα ευαναγνωστη ακομα και απο χρηστες που φορανε πολωτικους φακους. Αναλογα με την εκδοση, διαμορφωνονται και οι πληροφοριες που προβαλλονται, οπως ταχυτητα κινησης – η μονη που ειναι παντα σταθερη – Traffic Sign Recognition, ACC, πλοηγηση, Shift Indicator, συστημα ψυχαγωγιας και ειδοποιησεις εκτακτης αναγκης.

 

  Το Cross Traffic Alert προειδοποιει τους οδηγους που εξερχονται με οπισθεν απο ενα χωρο σταθμευσης για πιθανη διελευση αλλων οχηματων στο πισω τμημα, ενω εμπρος και πισω ευρυγωνιες καμερες που προφερουν θεαση 180 μοιρων μπροστα και πισω απο το οχημα για βελτιωμενη ορατοτητα κατα την εξοδο με οπισθεν απο χωρους σταθμευσης η ιδιωτικους δρομους.

 

  Το Active Park Assist 2 διευκολυνει το παρκαρισμα με πληρως αυτοματοποιημενους ελιγμους σε καθετους και παραλληλους χωρους σταθμευσης, πιεζοντας απλα ενα διακοπτη. Το συστημα ενεργοποιειται απο τον ηλεκτρονικο επιλογεα του νεου, 8ταχυτου αυτοματου κιβωτιου, αναγνωριζοντας καταλληλους χωρους σταθμευσης, ενω ο οδηγος μπορει να ελεγχει την κινηση του οχηματος, επιλεγοντας απλα νεκρα και κρατωντας πατημενο ενα διακοπτη στην κεντρικη κονσολα

 

  Στη συνεχεια, το οχημα ελεγχει πληρως την επιλογη εμπροσθιας σχεσης και οπισθεν, το γκαζι, το φρενο και το συστημα διευθυνσης, με αποτελεσμα να μπορει να ελισσεται σε χωρους μηκους εως και 92 cm μεγαλυτερους απο το μηκος του αυτοκινητου και σε επιφανειες με κλισεις εως 12% σε ταχυτητες εως 4 km/h, πριν επιλεχθει το Park. Η τεχνολογια βοηθα επισης τον οδηγο να εξερχεται απο παραλληλους χωρους σταθμευσης, χρησιμοποιωντας το πληρως αυτοματοποιημενο Park-out Assist.

 

 

Κορυφαια ασφαλεια 5 αστερων

 


  Το νεο Ford Kuga απεσπασε την κορυφαια διακριση των 5 αστερων στις δοκιμες που πραγματοποιησε ο ανεξαρτητος οργανισμος Euro NCAP, συγκεντρωνοντας βαθμολογια 92% στην προστασια των ενηλικων επιβατων και αριστα στις πλευρικες συγκρουσεις σε μπαριερα και στυλο, που αποτελει μια πιο σοβαρη περιπτωση πλευρικης προσκρουσης.

 

  Στη δομη του Kuga χρησιμοποιειται ατσαλι υψηλης αντοχης σε ολο το πλαισιο και προηγμενα χαρακτηριστικα στη σχεδιαση του που βελτιωνουν την προστασια σε συγκρουσεις – οπως ειναι οι εξαιρετικα υψηλης αντοχης ατσαλινοι σωληνες, οι οποιοι ενσωματωνονται τοσο στις κολονες Α οσο και κατα μηκος της οροφης του αυτοκινητου.  

 

Μεταξυ των συστηματων ενεργητικης ασφαλειας του νεου Kuga ειναι επισης:

 

  • Evasive Steering Assist, που ειναι σχεδιασμενο για να λειτουργει σε πολη και αυτοκινητοδρομο χρησιμοποιωντας ρανταρ και μια καμερα για την ανιχνευση αργα κινουμενων η σταματημενων οχηματων στην εμπροσθια πορεια. Το συστημα υποστηριζει ελιγμους ωστε να μπορουν οι οδηγοι να αποφυγουν ενα οχημα σε περιπτωση επικειμενης συγκρουσης

  • Wrong Way Alert, που χρησιμοποιει καμερα τοποθετημενη στο παρμπριζ και πληροφοριες απο το συστημα πλοηγησης του αυτοκινητου για να προειδοποιει τους οδηγους με οπτικα η ηχητικα σηματα οταν παραβιαστουν οι δυο πινακιδες μονοδρομης εισοδου σε αυτοκινητοδρομο

 

  Αναμεσα στις προηγμενες τεχνολογιες του Ford Kuga περιλαμβανεται και το Adaptive Μπροστινό Lighting System με προληπτικος φωτισμο στροφης (predictive curve light) και φωτισμο αναλογα με την οδικη σημανση (signbased light) της Ford, που προσαρμοζει εκ των προτερων τις δεσμες των προβολεων για μεγιστη ορατοτητα πριν το οχημα φτασει σε μια στροφη, διασταυρωση η κυκλικο κομβο.

 

  Το συστημα χρησιμοποιει την εμπροσθια καμερα για την παρακολουθηση των διαγραμμισεων των λωριδων μεχρι 65 m μπροστα, επιτρεποντας στους προβολεις να εστιαζουν προληπτικα προς το εσωτερικο των στροφων, αντι να βασιζεται αποκλειστικα στις εντολες του οδηγου στο τιμονι. Η ενσωματωση της δυνατοτητα αναγνωσης της οδικης σημανσης που αποτελει πατεντα της Ford για βελτιστοποιηση της δεσμης, επιτρεπει τη διευρυνση της σε διασταυρωσεις και κυκλικους κομβους για καλυτερο φωτισμο των εμποδιων που δεν βρισκονται ευθεια μπροστα απο το αυτοκινητο.

 

  Η αντιθαμβωτικη μεγαλη σκαλα φωτων (Glarefree high beam) δεν ενοχλει τους αλλους οδηγους και βελτιωνει την ορατοτητα στο σκοταδι, χαρη στη χρηση προηγμενων προβολεων. Αυτοι χρησιμοποιουν μια καινοτομα, προσαρμοζομενη διαταξη ξεχωριστων μοναδων για μεγαλυτερη ευελιξια φωτισμου και πιο ομαλες μεταβασεις που δεν διασπουν την προσοχη.

 

  Εαν συμβει καποιο ατυχημα, η νεα τεχνολογια PostCollision Braking βοηθα στη μειωση των επιπτωσεων μιας ενδεχομενης δευτερευουσας συγκρουσης εφαρμοζοντας αυτοματα μετρια πιεση πεδησης, εαν ανιχνευτει περιστατικο αρχικης συγκρουσης. Η επιβραδυνση του οχηματος μπορει να περιορισει τους τραυματισμους των επιβατων και τις ζημιες στο οχημα.

 

  To νεο Ford Kuga διαθετει 8ετη εργοστασιακη εγγυηση Ford Protect και ευελικτη χρηματοδοτηση μεσα απο τη Ford Finance που σας δινει τη δυνατοτητα να το αποκτησετε ευκολα με ενα εξαιρετικα χαμηλο και σταθερο ονομαστικο επιτοκιο 0,99%3 και δυνατοτητα ευελικτης αποπληρωμης που φτανει μεχρι και τους 60 μηνες. και διαρκεια αποπληρωμης εως 60 μηνες. Διαμορφωστε online το δικο σας Kuga και κρατηστε το με λιγα μονο κλικ μεσα απο την πρωτοποριακη διαδυκτιακη υπηρεσια Ford Marketplace.

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!