Το Νέο Ford KA+ ξεπακετάρεται!

Μεγαλη Αξια σε Μικρο Πακετο: Το Νεο Ford KA+ Προσφερει Εξαιρετικη Ευρυχωρια, Οικονομια και Οδηγικη Απολαυση και ολα αυτα σε σε προσιτη τιμη 


 Η Ford Ευρωπης αποκαλυψε το νεο KA+, με κυρια χαρακτηριστικα την εξαιρετικη ευρυχωρια, την οικονομια καυσιμου και την απολαυστικη, δυναμικη συμπεριφορα σε προσιτη τιμη.

Πλαισιωνοντας τη γκαμα μικρων μοντελων Ford διπλα στο δημοφιλες Fiesta, το KA+ αποτελει μια ελκυστικη εναλλακτικη προταση για τους πελατες που επιθυμουν να αποκτησουν ενα στυλατο, πλουσια εξοπλισμενο και υψηλης ποιοτητας μικρο αυτοκινητο σε προσιτη τιμη.


«Η Ford εχει γραψει ιστορια με τα προσιτα μικρα μοντελα της που ειναι πρακτικα, οικονομικα και απολαυστικα στην οδηγηση» δηλωσε ο Jim Farley, executive vice president & president, Ευρωπης, Μεσης Ανατολης & Αφρικης, της Ford Motor Company. «Το KA+ συνεχιζει αυτη την παραδοση, συγκεντρωνοντας τεραστια αξια σε ενα οχημα μικρων διαστασεων με ζωηρη, δυναμικη συμπεριφορα και εκπληκτικα ευρυχωρη καμπινα.» 

Ευρυχωρια για πεντε
Στην Ευρωπη, το νεο Ford KA+ διατιθεται για παραγγελια απο αυτο το μηνα με τις πρωτες παραδοσεις να αναμενονται αργοτερα μεσα στη χρονια. Το 5θυρο hatchback βασιζεται στην παγκοσμια πλατφορμα μικρων αυτοκινητων της Ford, και προσφερει αφθονους χωρους για πεντε ατομα, εχοντας συνολικο μηκος κατω απο 4 m.


Το KA+ ειναι ελαφρως μικροτερο απο το Fiesta, αλλα 29 mm ψηλοτερο. Το βελτιστοποιημενο εσωτερικο του προσφερει κορυφαιο χωρο για το κεφαλι των εμπρος επιβατων και τα ποδια των πισω αντιστοιχα.

Το KA+ διασφαλιζει εξαιρετικη πρακτικοτητα σε καθημερινη χρηση με χωρο αποσκευων 270 L – αρκετο για να χωρεσει δυο μεγαλες βαλιτσες – καθως και διαιρουμενα (60/40) / αναδιπλουμενα πισω  καθισματα και 21 αποθηκευτικους χωρους για μικροαντικειμενα σε ολη την καμπινα. 


Στους αποθηκευτικους χωρους συμπεριλαμβανεται το MyFord Dock που βρισκεται στο κεντρο του ταμπλο οργανων και προσφερεται για τη φυλαξη, μεταφορα και φορτιση κινητων συσκευων οπως τηλεφωνα και συστηματα πλοηγησης. Ιδιαιτερα πρακτικοι ειναι οι αποθηκευτικοι χωροι στις εμπρος πορτες, καταλληλοι για μπουκαλια 1.0L, ενα μικρο μπουκαλι 0.6L και μια μικρη ομπρελα. Ενας κρυφος αποθηκευτικος χωρος στο τελειωμα του ταμπλο ειναι προσπελασιμος μονον οταν ανοιγει η πορτα του οδηγου και προτεινεται για μεταφορα πολυτιμων αντικειμενων μακρια απο τα αδιακριτα βλεμματα.


Εμπνευσμενο απο την τελευταια σχεδιαστικη γλωσσα της Ford, το στυλατο εξωτερικο του KA+ υιοθετει τη χαρακτηριστικη τραπεζοειδη μασκα με μεγαλους προβολεις ‘τραβηγμενους’ προς τα πισω. Ολα τα μοντελα KA+ χαρακτηριζονται απο κομψο φινιρισμα με λεπτομερειες χρωμιου στη μασκα, σε συνδυασμο με προφυλακτηρες, λαβες θυρων και εξωτερικους καθρεπτες βαμμενα στο χρωμα του αμαξωματος.


Στο εσωτερικο, κυριαρχει ενα ελκυστικο ‘σαγρε’ φινιρισμα στο ταμπλο και ανθεκτικες, συγχρονες ταπετσαριες σε μοντερνα σκουρα, ανθρακι αποχρωση. Στοιχεια χρωμιου κοσμουν εξαρτηματα οπως οι λαβες των θυρων, τα κουμπια της κεντρικης κονσολας και οι αεραγωγοι.

Ζωηρος και οικονομικος κινητηρας
Τα νεο KA+ διαθετει μια απλουστευμενη γκαμα κινητηρων βασισμενη στο νεο αποδοτικο βενζινοκινητηρα 1.2- Duratec με σκοπο να προσφερει μεγιστη αξια στους Ευρωπαιους καταναλωτες. Ο κινητηρας 1.2L που διατιθεται σε εκδοσεις 70  και 85  ιππων προερχεται απο την ιδια οικογενεια με τον 1.25L του Fiesta. Διαθετει τεχνολογια διπλου, μεταβλητου χρονισμου εκκεντροφορων για βελτιωση των επιδοσεων, της καταναλωσης και των εκπομπων ρυπων.

Σε συνδυασμο με το στανταρ, πενταταχυτο μηχανικο κιβωτιο, ο κινητηρας 1.2 L ειναι ρυθμισμενος ωστε να αποδιδει ομαλα και αμεσα την ισχυ του, με μια πλατια καμπυλη ροπης που κανει την οδηγηση ευκολη και απολαυστικη στην πολη αλλα και στον αυτοκινητοδρομο.


Η βελτιωμενη οικονομια καυσιμου οφειλεται στη βελτιστοποιημενη χαρτογραφηση, το λιπαντικο χαμηλης τριβης και το συστημα εξυπνης φορτισης που εξοικονομει καυσιμο διατηρωντας υψηλα επιπεδα φορτισης στη μπαταρια του οχηματος ανακτωντας ηλεκτρικη ενεργεια κατα το ρολαρισμα η φρεναρισμα.

Ελαστικα χαμηλης αντιστασης κυλισης και νεες αεροδυναμικες λεπτομερειες οπως ενα  βελτιστοποιημενο εμπρος σποϊλερ και ανοιγματα στη μασκα συμβαλλουν ομοιως στη βελτιωμενη αποδοση. Και οι δυο εκδοσεις κινητηρων πετυχαινουν εκπομπες CO2 114 g/km, με καταναλωση μικτου κυκλου 5,0 l/100 km.

Μια προσθετη, πολυ αποδοτικη εκδοση 85 ιππων διατιθεται σε ορισμενες αγορες με μακρυτερη σχεση τελικης μεταδοσης και διαφοραετικη χαρτογραφηση ωστε οι εκπομπες CO2 να μην υπερβαινουν τα 110g/km.


Ευελικτο, απολαυστικο, ανετο
Το νεο KA+ εχει εξελιχθει με γνωμονα την ευελιξια και απολαυστικη, δυναμικη συμπεριφορα συμφωνα με τις προσδοκιες των Ευρωπαιων πελατων.

Για να προσφερει τις επιθυμητες, δυναμικες επιδοσεις, το KA+ υιοθετει ενα πλαισιο μοναδικων προδιαγραφων με ειδικες ρυθμισεις σε τιμονι, ελατηρια και αμορτισερ, εμπρος αντιστρεπτικη δοκο, ημιακαμπτο πισω αξονα και ελαστικα σε συνδυασμο με ενα αναθεωρημενο εμπρος υποπλαισιο και βασεις κινητηρα.

Το οχημα υποβληθηκε σε εντατικο προγραμμα εξελιξης προκειμενου να διασφαλιστει η ανεση και η οδηγικη ποιοτητα στις κλασικες Ευρωπαϊκες συνθηκες οδηγησης, ενω εφαρμοστηκαν ποικιλα μετρα για την ελαχιστοποιηση των θορυβων απο τον αερα, το δρομο και τον κινητηρα.


Μετα τις τελικες ρυθμισεις που πραγματοποιηθηκαν στην Ευρωπαϊκη πιστα δοκιμων της Ford στο Lommel, στο Βελγιο, και τα εκτενη test drives σε Ευρωπαϊκους δρομους, το KA+ προσφερει μια απολαυστικη οδηγικη εμπειρια με ανεσεις υψηλων προδιαγραφων.

Ολοκληρωμενος στανταρ εξοπλισμος, με δυο διαθεσιμες εκδοσεις
Οι πελατες μπορουν να επιλεξουν απο δυο εκδοσεις KA+, το στανταρ μοντελο των 70 PS και μια εκδοση 85 ιππων που διαθετει επιπλεον: 
Μηχανικο συστημα κλιματισμου A/C
Συστημα επικοινωνιας & ψυχαγωγιας Ford SYNC με φωνητικη ενεργοποιηση και AppLink που παρεχει φωνητικο ελεγχο ποικιλων εφαρμογων του smartphone 
Ford MyKey, που επιτρεπει στους ιδιοκτητες να ελεγχουν τη μεγιστη τελικη ταχυτητα και ενταση ηχου και να εμποδιζουν την απενεργοποιηση των συστηματων ασφαλειας. Το  MyKey ειναι ιδανικη τεχνολογια για τους γονεις που επιτρεπουν σε νεους και απειρους οδηγους τη χρηση του αυτοκινητου τους 


Ολα τα μοντελα KA+ διαθετουν ολοκληρωμενο στανταρ εξοπλισμο οπως ηλεκτρικα εμπρος παραθυρα και εξωτερικους καθρεπτες, κεντρικο κλειδωμα με τηλεχειρισμο, συστημα ασφαλειας με εξι αεροσακους, ηλεκτρονικο συστημα ελεγχου ευσταθειας (Electronic Stability Control) με υποβοηθηση εκκινησης σε ανηφορα (Hill Start Assist), περιοριστη ταχυτητας (Speed Limiter), και Ford Easy Fuel.


Οι πελατες που θα επιλεξουν το μοντελο 85 ιππων μπορουν επισης να παραγγειλουν ελκυστικο, προαιρετικο εξοπλισμο οπως ηλεκτρικο συστημα ελεγχου κλιματισμου (A/C) , δερματινο τιμονι με cruise control, θερμαινομενα εμπρος καθισματα, ηχοσυστημα DAB, αισθητηρες πισω παρκαρισματος, ηλεκτρικα πισω παραθυρα και θερμαινομενους/ηλεκτρικους αναδιπλουμενους εξωτερικους καθρεπτες, φιμε κρυσταλλα και ζαντες αλουμινιου 15-ιντσων.


«Η επιλογη ενος μικρου αυτοκινητου δεν σημαινει απαραιτητα συμβιβασμο στα θελω σου,» δηλωσε ο Darren Palmer, small car vehicle line director, Ford Ευρωπης. «Το νεο μας KA+ δικαιωνει τα υψηλα προτυπα που εχουν καθιερωθει απο τα μικρα μας μοντελα Ford Fiesta, B-MAX και EcoSport προσφεροντας το στυλ, τους χωρους, την προηγμενη τεχνολογια και την οδηγικη ποιοτητα που επιθυμουν οι Ευρωπαιοι πελατες.»

Για την αποκαλυψη του νεου Ka+, η Ford δημιουργησε ενα εξυπνο video που δειχνει το νεο «μικρο» μεσα σε συσκευασια και τον «ειδικο» στα unboxing videos  Lewis Hilsenteger με την ηθοποιο Joanna Page να το αποσυσκευαζουν. Τα unboxing videos συνηθως παρουσιαζουν αποσυσκευασεις κινητων τηλεφωνων η φωτογραφικων μηχανων και ειναι ιδιαιτερα δημοφιλη στο διαδικτυο.


Το νεο Ford Ka+ θα ειναι διαθεσιμο για παραγγελια στην Ελληνικη αγορα τις προσεχεις ημερες, με τις παραδοσεις των πρωτων αυτοκινητων να αναμενονται τον ερχομενο Οκτωβριο οπου εχει προγραμματιστει και το λανσαρισμα του μοντελου.

.embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=xUr-4DyRhJA]

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!