Το 2017 έρχεται το Fiat 124 Spider Abarth!


Οι πληροφοριες μας για την αναβιωση του Fiat 124 Spider επιβεβαιωθηκαν, εστω και αν το \”αδελφακι\” του Mazda MX-5 δεν εχει τους 160-170 ιππους που περιμεναμε στην ευρωπαϊκη version του, αλλα 138. Και, για να βρισκομαστε σε δουλεια, τωρα, οι πηγες μας επιμενουν οτι πλησιαζει η ωρα για το… μεγαλο νεο. Ακομα μεγαλυτερο απο την ιδια την παρουσιαση του αειθαλους ΜΧ-5 και την επιστροφη του 124. Γιατι, καθως φαινεται, ο… καιρος γαρ εγγυς, για την ωρα που τα 124, ομως με τα λογοτυπα της Abarth και τον χαρακτηριστικο σκορπιο, θα κανουν πολλους να χασουν το χρωμα τους.

Ας μην το κουραζουμε αλλο: Οι πηγες μας απο την FCA (και ολοι ξερουμε πια οτι το TopSpeed.gr εχει καλες πηγες) λενε οτι το 2017, θα παρουσιαστει η Abarth εκδοση του 124, για να διατεθει στην αγορα το αργοτερο ως το 2018. Και, οπως φανταζεσαι, θα εχει ολα τα καλουδια που εχουν τα αυτοκινητα με τον σκορπιο στο σημα τους: Περισσοτερα αλογα απο τις νορμαλ εκδοσεις, καλυτερες επιδοσεις, βαβουρα απο τις εξατμισεις, σκληρα αμορτισερ, εντυπωσιακα bodykits και πολλα ακομα. Επιτελους! Ενα πισωκινητο (συγχρονο) Abarth!

Update: Ο επικεφαλης marketing της Abarth, Fabrizio Simoni, επιβεβαιωσε την προθεση της εταιρειας να προσφερει Abarth εκδοση του 124 Spider, καθως και του Fiat 500X, ενω ηδη εγινε μια πρωτη παρουσιαση του πως θα ειναι σε κλειστη εκδηλωση στο σαλονι του Los Angeles. Απο εκει, προεκυψε και μια αλλη βομβα: Οτι με την ισχυρη εκδοση του Abarth 124 Spider, η Fiat ετοιμαζεται να τρεξει στο WRC!!!

Tip: Αυτο ειναι παλιοτερο rendering του Abarth

Οπως καταλαβαινεις, επισημες λεπτομερειες για το Abarth 124 Spider δεν υπαρχουν ακομα, αλλα, μιας και ξερουμε ο,τι χρειαζεται για τη στανταρ εκδοση του, η ομαδα του topspeed.com επιστρατευσε τον \”συνηθη υποπτο\” David Kiss να κανει ενα rendering του πως θα ειναι το Abarth 124 Spider, βασισμενο, φυσικα, στη σχεδιαστικη γλωσσα του υπαρχοντος Fiata. Και το οποιο βλεπεις στην πρωτη φωτογραφια, στην κορυφη της σελιδας.

Με δεδομενο οτι η Mazda μας το ξεκοψε πως θα υπαρξει δυνατοτερη εκδοση του MX-5, αλλα και λογω του γεγονοτος οτι δεν υπαρχουν και πολλα γρηγορα ανοιχτα πισωκινητα που να μην κοστιζουν οσο… τα ακινητα της μισης Αττικης μαζι (αυτα πια δεν ειναι και τοσο ακριβα), αντιλαμβανεσαι τη σημασια αυτου του μοντελου.

Το μεγαλο ερωτημα, τωρα, ειναι το μοτερ το οποιο θα φοραει η Abarth εκδοση του 124 Spider. Εδω, υπαρχουν δυο αντικρουομενες υποθεσεις, οι οποιες ομως, καταληγουν στο ιδιο συμπερασμα: 200 αλογα! 
 
 Δε χρειαζεται ιδιαιτερη προσπαθεια για να καταλαβεις οτι αυτο ειναι το στανταρ Fiat 124 Spider. Το οποιο καθολου δεν με χαλαει

Η πρωτη θεωρια, την οποια το TopSpeed.gr εχει γραψει καιρο πριν καν παρουσιαστει το Fiata, θελει την Abarth να επιλεγει τον τετρακυλινδρο των 1,75 λιτρων και 240 ιππων που γνωρισαμε στην Alfa Romeo 4C και τη Giulietta QV (ναι, αυτη που ερωτευτηκα και ο ερωτας μας εγινε viral στο διαδικτυο) αλλα με ενα downgrading στο προγραμμα, περιοριζοντας την ισχυ στους 200 ιππους.

Το αλλο σεναριο θελει το Abarth 124 Spider να χρησιμοποιει το ιδιο τετρακυλινδρο 1,4 λιτρων με τη στανταρ εκδοση, αλλα \”πειραγμενο\”, ωστε να αγγιζει τους 200 ιππους. Και γιατι να το κανει αυτο η FCA; Απλα επειδη το συνηθιζει στις Abarth εκδοσεις να χρησιμοποιει το ιδιο μοτερ, αλλα \”πειραγμενο\”.

Οπως και να χει, να περιμενεις αφθονο ελαφρωμα του αυτοκινητου σε αυτη τη version οπως και αφθονη χρηση ανθρακονηματος. Και, με 0-100 χαω σε κατι παρακατω απο 5 δευτερολεπτα και τελικη αναμεσα στα 240 και 270 χαω, ο σκορπιος ετοιμαζεται να απλωσει τις δαγκανες του σε οποιον τον στραβοκοιταξει στο φαναρι. Θα κλαψουν πολλα παλικαρια εκει εξω…  

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!