Το 2020 έρχεται στην Ελλάδα το Skoda CITIGOe iV

Στις αρχες του 2020 αναμενεται να πατησει στην Ελλαδα το νεο Skoda CITIGOe iV, η παραγωγη του οποιου θα ξεκινησει προς το τελος του τρεχοντος ετους. Το CITIGOe iV, το πρωτο ηλεκτρικο SKODA ευρειας παραγωγης, ειναι ενα τετραθεσιο αυτοκινητο πολης που κινειται απο εναν ηλεκτροκινητηρα 61 kW. Το νεο μοντελο σηματοδοτει την εισοδο της SKODA στην εποχη της ηλεκτροκινησης, 124  χρονια απο την ιδρυση της μαρκας. 


Το CITIGOe iV λειτουργει αποκλειστικα με ηλεκτρικη ενεργεια, διχως να εκπεμπει ρυπους στο περιβαλλον. Η μπαταρια ιοντων λιθιου 36,8 kWh προσφερει αυτονομια εως 265 χιλιομετρα κατα τον κυκλο WLTP, που σε συνδυασμο με τις compact διαστασεις καθιστα το CITIGOe iV ιδανικο αυτοκινητο για τις συγχρονες πολεις. Η παραγωγη του φιλικου προς το περιβαλλον μοντελου θα ξεκινησει λιγο πριν το τελος του 2019. 





Παροτι το μηκος του αμαξωματος ειναι μολις 3.597 χιλιοστα και το πλατος 1.645 χιλιοστα, το μικροτερο μοντελο στη γκαμα της SKODA προσφερει γενναιοδωρους χωρους για τεσσερις επιβατες και 250 λιτρα για τις αποσκευες. Ο χωρος αποσκευων μπορει πολυ ευκολα να εκτοξευθει στα 923 λιτρα αναδιπλωνοντας τα πισω καθισματα. 


Το προσθιοκινητο CITIGOe iV εξοπλιζεται με εναν ηλεκτροκινητηρα ισχυος 61 kW με μεγιστη ροπη 210 Nm. Για τη διαδικασια των 0-100 χλμ./ωρα χρειαζεται 12,5 δευτερολεπτα ενω ενδεικτικη των δυνατοτητων του ειναι η επιταχυνση απο τα 60 στα 100 χλμ./ωρα η οποια διαρκει 7,6 δευτερολεπτα. Η τελικη του ταχυτητα ειναι 130 χλμ./ωρα. 

Αυτονομια 265 χιλιομετρων και φορτιση στο 80% σε μολις 1 ωρα

Την απαιτουμενη για την κινηση ηλεκτρικη ενεργεια παρεχει μια μπαταρια ιοντων λιθιου 60 Ah με ενεργειακη χωρητικοτητα 36,8 kWh. Η μπαταρια ειναι τοποθετημενη στο δαπεδο και εχει διαστασεις 1,1×1,7 μετρα και υψος μολις 30 εκατοστα. Αποτελειται απο 168 κυψελες και προσφερει αυτονομια 265 χιλιομετρων συμφωνα με τον κυκλο WLTP. Οταν η μπαταρια αδειασει μπορει να φορτισει στο 80% σε μολις 1 ωρα με την χρηση καλωδιου φορτισης CCS (Combined Charging System) σε ταχυφορτιστη συνεχους ρευματος (DC)  40 kW. Με wall-box ισχυος 7,2 kW εναλλασσομενου ρευματος AC η μπαταρια μπορει να φορτισει στο 80% μεσα σε 4 ωρες και 8 λεπτα η σε 12 ωρες και 37 λεπτα με χρηση οικιακου ρευματος 2,3 kW. Τοσο το καλωδιο φορτισης CCS οσο και το καλωδιο φορτισης AC περιλαμβανονται στην εκδοση εξοπλισμου  Style και ειναι προαιρετικα στην εκδοση SKODA CITIGOe iV Ambition. Οταν αυτες οι επιλογες φορτισης δεν ειναι διαθεσιμες, η μπαταρια του SKODA CITIGOe iV μπορει να φορτισει με την χρηση κοινης οικιακης πριζας.

Αμεσα αναγνωρισιμο απο τη μασκα SKODA στο χρωμα του αμαξωματος

Η SKODA προσφερει το CITIGOe iV αποκλειστικα ως πενταθυρο στις εκδοσεις εξοπλισμου Ambition και Style. Προκειμενου να ειναι αμεσα αναγνωρισιμο το πρωτο ηλεκτρικο αυτοκινητο της SKODA και να ξεχωριζει απο τα υπολοιπα CITIGO με κινητηρες εσωτερικης καυσης, η εμπρος μασκα ειναι βαμμενη στο χρωμα του αμαξωματος, ενω και ο προφυλακτηρας εχει επανασχεδιαστει. Οι προβολεις ομιχλης και τα LED φωτα ημερας ειναι στανταρ, ενω ο φωτισμος κατευθυνσης προαιρετικος. Τα φλας ειναι ενσωματωμενα στους εξωτερικους καθρεπτες που ειναι ειτε μαυροι ειτε στο χρωμα του αμαξωματος. Οπως πρωτοπαρουσιαστηκε στο ολοκαινουργιο SCALA, στην πισω πορτα υπαρχει πλεον ολογραφως η επωνυμια της εταιριας ‘SKODA’ ενω υπαρχει και το λογοτυπο CITIGOe.

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!