Το HONDA E Γίνεται Το Πρώτο Ιαπωνικό Μοντέλο Που Κερδίζει Το Τίτλο ‘Γερμανικό Αυτοκίνητο Της Χρονιάς’

 


  Το Honda e, το πρωτο ηλεκτρικο οχημα της Honda για την Ευρωπη, ανακηρυχθηκε ‘Γερμανικο Αυτοκινητο της Χρονιας 2021’ στο θεσμο ‘Car of the Year’ και γινεται το πρωτο μοντελο Ιαπωνικης μαρκας που κερδιζει ενα τετοιο βραβειο. Επισης, αναδειχτηκε νικητης στην κατηγορια ‘New Energy’.

 

  Ο νεος τιτλος ερχεται να προστεθει σε μια σειρα βραβειων που εχει κατακτησει το Honda e απο την Ανοιξη του 2020 που λανσαριστηκε, αναμεσα τους και η κορυφαια διακριση του Red Dot Design.

 

  Τα βραβεια ‘German Car of the Year’ απονεμονται απο μια κριτικη επιτροπη που απαρτιζεται απο κορυφαιους συντακτες του Γερμανικου ειδικου Τυπου. Τα μελη της επιτροπης δοκιμαζουν και αξιολογουν τα τελευταια μοντελα και τα κατατασσουν αναλογα με τη χρηστικοτητα, τα χαρακτηριστικα οδηγησης, τη συναφεια τους με την αγορα και το επιπεδο καινοτομιας τους. Στη συνεχεια, οι νικητες σε πεντε κατηγοριες – Compact, Premium, Luxury, New Energy και Performance – δινουν μαχη ‘σωμα με σωμα’ οπου κρινεται ο τελικος νικητης.

 

  «Ειναι μεγαλη τιμη για το Honda e να αναδεικνυεται το πρωτο Ιαπωνικο ‘Γερμανικο Αυτοκινητο της Χρονιας’ και νιωθουμε απιστευτα περηφανοι γι’ αυτο» προσθεσε ο Katsuhisa Okuda, CO & Προεδρος της Honda Motor Europe. «Η αποκριση των πελατων και των μεσων ενημερωσης στο Honda e απο τοτε που παρουσιαστηκε για πρωτη φορα ειναι συντριπτικα θετικη. Το Honda e ειναι το τελειο παραδειγμα ενος προϊοντος με μοναδικη σχεδιαση, τεχνολογια αιχμης και προηγμενη ευφυη συνδεσιμοτητα ωστε να εντασσεται στην καθημερινη ζωη των χρηστων. Ειμαστε πραγματικα ευγνωμονες γι’ αυτο το βραβειο.»

 

  «Το Honda e αντιπροσωπευει ενα νεο ειδος μετακινησης, οπου το αυτοκινητο παιζει κεντρικο ρολο στη δημιουργια ‘αδιαλειπτης συνδεσιμοτητας’ για τις απαιτησεις της καθημερινοτητας των χρηστων του»  σχολιασε ο Tomofumi Ichinose, Large Project Leader του Honda e.

 


  «Στοχος για το Honda e ηταν να δημιουργησουμε το πιο φιλικο προς το περιβαλλον μεσον καθημερινης μετακινησης κυριως για τις αστικες περιοχες. Η εξελιξη του Honda e ηταν μεγαλη προκληση, ταυτοχρονα ομως ηταν απολαυστικο να οραματιζομαστε ενα ομορφο και πιο εξυπνο μελλον, στο οποιο το Honda e να διαδραματιζει το δικο του ρολο. Τα μελη της ομαδας και εγω με ιδιαιτερη χαρα παραλαμβανουμε αυτο το βραβειο, ως αναγνωριση της αξιας του οραματος που ενσαρκωνει αυτο το μοντελο.»

 

  Η νεα διακριση του Honda e ακολουθει το σερι επιτυχιων που εχει καταγραψει το μοντελο σε ολη την Ευρωπη. Στη Μ. Βρετανια, το Honda e θριαμβευσε στα Βραβεια ‘Britain’s Best Car’ 2020 του Autocar, στην κατηγορια ‘Best Car Tech’, ενω προσφατα ονομαστηκε ‘City / Small Car of the Year’ στο θεσμο News International Motor Awards 2020.

 

  Στη Γερμανια, εκτος απο τον τιτλο του Γερμανικου Αυτοκινητου της Χρονιας, το Honda e απεσπασε τη διακριση EuroCarBody 2020 του Automotive Circle, λιγους μηνες αφοτου κατεκτησε δυο περιοπτα βραβεια Red Dot για την εξαιρετικη του σχεδιαση, και της κορυφαιας διακρισης ‘Best of the Best 2020’. Απο τοτε, το Honda e εκτιθεται στο παγκοσμιου φημης Μουσειο Σχεδιασης Red Dot στο Εσσεν στη Γερμανια.

 

Στο Βελγιο, το αστικο ηλεκτρικο σουπερ μινι της Honda προταθηκε για ενα βραβειο Autogid Magazine, στην κατηγορια ‘Electric Small’, ενω ειναι υποψηφιο και για τον τιτλο ‘Ουγγρικο Αυτοκινητο της Χρονιας’, εχοντας ηδη ανακηρυχτει ‘Most Exciting Novelty/New Car’ απο το Vezess.hu περσι. Στην Ισπανια, το Honda e απεσπασε μια υποψηφιοτητα στην κατηγορια ‘Μικρα αυτοκινητα’ των Motor Awards της Axel Springer, ενω στην Ιταλια εχει προταθει για τον τιτλο ‘Car of the Year’ του Quattroruote. Τελος, στη Δανια, βρισκεται μεταξυ των φιναλιστ για την αναδειξη του Αυτοκινητου της Χρονιας 2021 στη χωρα αυτη.

 

Το Honda e λανσαριστηκε πριν απο μερικους μηνες και αποτελει ενα σημαντικο μοντελο της Honda στη δεσμευση της εταιρειας να εξηλεκτρισει το 100% των Ευρωπαϊκων mainstream μοντελων της μεχρι το 2022. Εγκαινιαζοντας νεα προτυπα συγχρονης αυτοκινητιστικης σχεδιασης και προηγμενης ηλεκτρικης μετακινησης (e-mobility), το Honda e εχει σχεδιαστει χωρις συμβιβασμους με εμφαση στη λειτουργικοτητα και τη χρηστικοτητα. Ενα κομψο και μοντερνο οχημα, με τεχνολογιες αιχμης και προηγμενη, εξυπνη συνδεσιμοτητα που υποστηριζει την ψηφιακη ζωη οσων το αποκτησουν.

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!