Το Innovation Portal της Volvo, βοηθά στη δημιουργία καλύτερων αυτοκινήτων

 


  Μια τεραστια ευκαιρια για εφαρμογες υψηλης ποιοτητας, πιο ευκολη και πρακτικη ιδιοκτησια και ακομη πιο ασφαλη αυτοκινητα: προκειται για στοχους που η Volvo Cars θελει να πραγματοποιησει με το προσφατο λανσαρισμα του νεου Innovation Portal.

 

  Το portal προσφερει δωρεαν μια ευρεια γκαμα βοηθηματων και εργαλειων, επιτρεποντας σε εξωτερικους developer να δημιουργουν νεες καινοτομες υπηρεσιες και inαυτοκίνητο εφαρμογες.

 

  Με τη βοηθεια ευρυτερης αναπτυξης λογισμικου και υπηρεσιων για τα προϊοντα της, η Volvo Cars στοχευει να αυξησει κατα πολυ τις δυνατοτητες των πελατων της να προσαρμοζουν περισσοτερο τα Volvo τους στις προσωπικες τους προτιμησεις.

 


  Οι ποροι που παρεχει το portalειναι χρησιμοι οχι μονο για προγραμματιστες, αλλα και για ερευνητες, εγκαταστατες smarthome λυσεων και καλλιτεχνες που δημιουργουν μεσω υπολογιστη. Παρεχοντας αυτες τις δυνατοτητες, η Volvo Cars συνεχιζει τη μακρα της παραδοση στο μοιρασμα της γνωσης και της ερευνας, ωστε να συνεισφερει σε πιο ασφαλεις δρομους για ολους.

 

  «Τα αυτοκινητα μας γινονται ολο και πιο εξυπνα, ολο και πιο ασφαλη και ως αποτελεσμα αυξανονται οι αναγκες των πελατων μας για εφαρμογες και υπηρεσιες», δηλωσε ο Henrik Green (Χενρικ Γκριν), Επικεφαλης Τεχνολογιας στη Volvo Cars. «Κανοντας αυτους τους πορους διαθεσιμους σε ολους, υποστηριζουμε τους developer μεσα και εξω απο την εταιρεια μας, και συνεργαζομαστε με τους κορυφαιους των κορυφαιων σε καθε τομεα».

 


  Τα βοηθηματα που ειναι διαθεσιμα στο Innovation Portalπεριλαμβανουν εναν εξομοιωτη ο οποιος αναδημιουργει το Android Automotive Operating System και τις εφαρμογες Google που χρησιμοποιουνται στα νεα Volvo, παρεχοντας με ακριβεια στους προγραμματιστες μια inαυτοκίνητοεμπειρια του συστηματος στους δικους τους υπολογιστες. Αυτος ο εξομοιωτης ειναι ενα χρησιμο εργαλειο για την υποστηριξη των app developer, ωστε να σχεδιαζουν, να εξελισσουν, να δοκιμαζουν και να δημοσιευουν εφαρμογες απευθειας στο Google Play μεσα στο αυτοκινητο.

 

  Η πλατφορμα περιλαμβανει επισης το Extended Vehicle API*, και αυτη ειναι η πρωτη φορα που η Volvo Carsπροσφερει ενα APIστο κοινο.

 

  Με τη συναινεση των πελατων, το APIεπιτρεπει στους developerκαι σε τριτα μερη να εχουν προσβαση σε δεδομενα του πινακα οργανων, οπως τα επιπεδα φορτισης/ καυσιμου και την αποσταση που διανυθηκε, και να τα χρησιμοποιουν για να δημιουργησουν και να προσφερουν νεες υπηρεσιες. Επιπροσθετα δεδομενα και πηγες δεδομενων θα διατιθενται σταδιακα.

 


  Αλλοι ποροι περιλαμβανουν ενα σετ δεδομενων LiDAR και ενα 3D μοντελο αυτοκινητου παραγωγης, του πληρως ηλεκτρικου Volvo XC40 Recharge, που ειναι διαθεσιμο για download.

 

  Το σετ δεδομενων LiDAR λανσαρεται απο κοινου με τη Luminar, τον ηγετη παγκοσμιως στην τεχνολογια λογισμικου και hardware στα αυτοκινητα, και το πανεπιστημιο του Duke. Δημιουργηθηκε με τη χρηση των αισθητηρων LiDAR υψηλης αποδοσης της Luminar, οι οποιοι ανιχνευουν αντικειμενα γυρω απο το αυτοκινητο σε αποσταση εως και 250 μετρων σαρωνοντας το περιβαλλον με παλμους φωτων λεϊζερ.

 

  Το σετ δεδομενων μπορει να βοηθησει τους ερευνητες να βελτιωσουν αλγοριθμους που σχετιζονται με την ανιχνευση μακρας ακτινας LiDAR, ενα κρισιμο στοιχειο για τη δημιουργια αυτονομων αυτοκινητων που ειναι ασφαλη σε υψηλες ταχυτητες και σε πολυπλοκα κυκλοφοριακα περιβαλλοντα.

 


  Το υψηλης πιστοτητας 3Dμοντελο αυτοκινητου εξελιχθηκε σε συνεργασια με την Unity, την εταιρεια που βρισκεται πισω απο την κορυφαια πλατφορμα του κοσμου στη δημιουργια και τη λειτουργια 3D περιεχομενου σε πραγματικο χρονο. Η Unityχρησιμοποιειται απο δημιουργους που εκτεινονται απο game developer εως καλλιτεχνες, αρχιτεκτονες, κινηματογραφιστες και σχεδιαστες αυτοκινητων.

 

  Το μοντελο αυτοκινητου και το συνοδευτικο 3D περιβαλλον ειναι καταλληλα για χρηση στην οπτικοποιηση εφαρμογων, την εικονικη πραγματικοτητα, κινηματογραφικες εμπειριες και configurator αυτοκινητων. Αυτοι οι ποροι διατιθενται επισης ως βασικα εργαλεια στον κομβο της Unity για developer, οπου εκατομμυρια χρηστων Unityεχουν προσβαση σε εκπαιδευτικο υλικο για τη χρηση του υποδειγματος.

 

  Το Innovation Portal θα μεγαλωνει συνεχως, με ολο και περισσοτερους πορους και βοηθηματα να προστιθενται σε αυτο σταδιακα. Μεσα στους επομενους μηνες, ενα πληρως λειτουργικο 3D μοντελο αυτοκινητου θα γινει διαθεσιμο. Θα περιλαμβανει ψηφιακες αναπαραγωγες των φυσικων αισθητηρων του αυτοκινητου, ωστε να επιτρεπει στους χρηστες να δοκιμασουν τα δεδομενα των αισθητηρων για ερευνητικους και εκπαιδευτικους σκοπους. Οι προγραμματιστες θα εχουν επισης τη δυνατοτητα να χρησιμοποιησουν το μοντελο για να φτιαξουν νεες λειτουργιες και υπηρεσιες.

 

Επισκεφθειτε την ιστοσελιδα τωρα ακολουθωντας αυτο τον συνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!