Το Nissan GT-R50 κάνει… πασαρέλα στο Τόκιο

Το Nissan GT-R50 απο την Italdesign, η απολυτη “εκφραση”  του supercar Nissan GT-R, θα εκτεθει για περιορισμενο χρονικο διαστημα στο Nissan Crossing,  στην Ginza του Τοκιο.


Το πρωτοτυπο μοντελο συνδυαζει τις  θρυλικες επιδοσεις  του GT-R με την Ιταλικη κατασκευαστικη τεχνικη. Η Nissan συνεργαστηκε με τη  Italdesign που εδρευει  στο Τορινο,  για να δημιουργησει ενα μοναδικο μοντελο, βασισμενο στο τελευταιο Nissan GT-R NISMO,  που μνημονευει τις επετειους των 50 ετων τοσο για το  GT-R, οσο και για την  Italdesign. 


Το αυτοκινητο  φτανει στο Nissan Crossing μετα απο σχετικες εμφανισεις στην Ευρωπη και τις Η.Π.Α., συμπεριλαμβανομενου του παγκοσμιου ντεμπουτου του στο Goodwood Festival of Speed στην Αγγλια τον Ιουλιο. Στον χωρο του Nissan Crossing θα βρισκεται μεχρι τις 25 Νοεμβριου.


Το Nissan GT-R50 διαθετει ενα ξεχωριστο χρυσο εξωτερικο στοιχειο που εκτεινεται σε ολο σχεδον το πλατος του οχηματος. Το καπο ειναι εμφανως διογκωμενο τονιζοντας την ισχυ του αυτοκινητου, ενω  οι λεπτοι προβολεις LED εκτεινονται απο τους θολους των τροχων,  μεχρι το χειλος πανω απο τις εξωτερικες γριλιες της εισαγωγης του αερα. Κατω απο το νεο σχημα του Nissan GT-R50 απο την Italdesign, κρυβεται ενας πραγματικος θησαυρος!  Βασιζομενη στην εμπειρια των αγωνων GT3 της Nissan, η NISMO ενισχυσε τον συναρμολογημενο στο χερι κινητηρα V638RETT V6 3.8 λιτρων, που για την περισταση αποδιδει 720ps και 780 Nm ροπης.


Η μεγαλη θετικη αποδοχη του πρωτοτυπου απο το κοινο, εχει βαλει σε σκεψεις τις δυο εταιρειες για μια εκδοση παραγωγης.  Σε μια τετοια  περιπτωση, η Italdesign δεν θα κατασκευασει πανω απο 50 μοναδες, οπου καθε αυτοκινητο θα ειναι προσαρμοσμενο στις απαιτησεις του τυχερου ιδιοκτητη του. Οσο για την τιμη του αυτοκινητου, αυτη  υπολογιζεται οτι θα προσεγγιζει τις 900.000 ευρω περιπου. 

Παραλληλα με το Nissan GT-R50, η Seiko Watch Corp. θα παρουσιασει στο Nissan Crossing ενα ρολοϊ, αποκλειστικα σχεδιασμενο  για το μοντελο :  το GMT Seiko Sports Collection Spring-Drive Chronograph GMT. 


Στο Nissan Crossing θα εκτεθει και το Nissan Skyline 2000 GT-R  του 1974, ενα διασημο μοντελο – “προγονος”  του GT-R50,  που ειχε κατασκευαστει ειδικα για το Σαλονι Αυτοκινητου του Τοκιο, το 1972. Φυσικα, στο Nissan Crossing, θα ειναι και το  Nissan Concept Vision 2020 Gran Turismo, ενα απο τα αγαπημενα των απανταχου φιλων της Nissan. 

Απολαυστικα στιγμιοτυπα απο την κατασκευη του μοναδικου Nissan GT-R50, μπορεις να δεις εδω  

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!