Φέρτε πίσω τα pop ups: 12 πάμφθηνα αυτοκίνητα που τα χουν

Αν αναρωτιεσαι: Γιατι πλεον οι αυτοκινητοβιομηχανιες δεν δημιουργουν αυτοκινητα με τα φοβερα και τρομερα pop up φωτα που, οπως και να χει, αρεσουν σε ολους μας (ενταξει στο 90%); Δυστυχως, οι αυτοκινητοβιομηχανιες δεν εχουν το δικαιωμα να βγαλουν πια αυτοκινητο με τα -κορυφαια, θεωρω εγω- φωτα που \”ξεπηδανε\” απο το καπο. Γιατι; Επειδη απαγορευθηκαν, για λογους ασφαλειας (των πεζων, αναβατων δικυκλων κ.α.). Και, ενταξει, οσο δικιο και να εχουν (;) αυτοι που τα απαγορευσαν, εμεις δεν μπορουμε να σταματησουμε να τα αγαπαμε και να φωναζουμε: \”Φερτε πισω τα pop ups\”! Παρακατω, το topspeed.gr σας παρουσιαζει καποιες επιλογες (μεταχειρισμενων) που μπορειτε να αποκτησετε (λεμε τωρα) με λιγα λεφτα, για το fun που προσφερουν. Και φυσικα, ολα εχουν pop ups. 

Mazda MX-5

Σοβαρα τωρα. Θες συστασεις; Φτηνο, μικρο, βολικο, πισωκινητο, αθανατο, cabrio. To MX-5 πρωτης γενιας ειναι ενα διθεσιο πολυεργαλειο δημιουργιας χαμογελων. Τα 1.600 κυβικα του δεν βαζουν φωτια στο δρομο, ομως παντιαζει για πλακα. Θα βρεις μπολικα στις αγγελιες, σε τιμες απο 1.500 ευρω (φροντισε να μην ειναι χρεπι, παντως). 


Nissan 200SX


Θα μπορουσε να ειναι το απολυτο. Δεν εχει μονο pop ups. Εχει γενικοτερα looks απο supercar, χωρους, κινηση στον σωστο αξονα. Ο 1,8 turbo που φορα απο τη μανα Nissan δεν το κανει ακριβως γρηγορο, λογω και του αυξημενου βαρους του. Σκεψου οτι μπορεις να του κουμπωσεις εναν SR20DET, η ακομα και εναν RB25 και να του δωσεις ψυχη απο Skyline. Μπορεις να βρεις απο 5, μεχρι 25.000 ευρω. Ειναι λιγακι \”τσιμπημενο\”. 


Toyota AE86


Κι εδω δε θες συστασεις. Το απολυτο driftαμαξο, ο μυθος της Ιαπωνιας και, τα τελευταια χρονια του υπολοιπου πλανητη. Τελειο ζυγισμα, πισωκινητο, λιτο, πανεμορφο. Το προβλημα ειναι οτι δεν βρισκεις ευκολα και, αν βρεις, οι ιδιοκτητες τους θα σου ζητησουν μεχρι και… νεφρο για να στο πουλησουν.

Toyota MR2


Η δευτερη γενια του πισωκινητου, κεντρομηχανου targa coupe της ιαπωνικης φιρμας, ειναι αυτο που λεμε \”supercar τσεπης\”. Δεν θα βρεις πολλα, αν βρεις θα το βρεις φθηνα (κατω απο πεντοχιλιαρο). Εχει το ντεζαβανταζ οτι το βρισκεις μονο διλιτρο, which means τελη, ασφαλεια κλπ. Παντως, ειναι κουκλι…


Mazda RX-7


Ελα, το ξερω οτι αναστεναξες. Ιδιαιτερα για την τελευταια γενια του φοβερου και τρομερου ροτορα. Τρομερη σιλουετα, πισω κινηση, τουρμπινα και ηχος που ειναι βγαλμενος απο τα πιο τρελα σου ονειρα και σεβασμος απο τους petrolheads ολου του πλανητη. Αναλογα με το βαλαντιο, η γενια και τα αλογα. Η \”ιδιαιτεροτητα\” εδω ειναι οτι πρεπει να ξερεις τι παιρνεις. Ειδαλλως, μην το παιρνεις καθολου. Θαυμαζε το απο μακρια.

Lotus Elan


Τι ειναι 5-6 χιλιαρικα για μια cabrio Lotus; Ενταξει, ειναι προσθιοκινητη, πολυ μικρη, πολυ παλια, εχει απαιτησεις. Στον αντιποδα ομως, εχει υποδειγματικο στησιμο, το 1.600αρι μοτερ του ειναι πολυ δυνατο και… ειναι Lotus. Ετσι, δεν θα σε λεει καγκουρα το αισθημα και θα βρει \”συμπαθητικη\” την επιλογη σου.


Porsche 944


Μπορεις να βρεις απο 2.500 ευρω. Μπορεις να βρεις διλιτρη, η την πιο δυνατη Cup η την ακομα πιο δυνατη Turbo S με τα 330 αλογα που \”σκοτωνει\” (εχει 0-100 σε 5 δευτερολεπτα). Ειναι πισωκινητη, ειναι Porsche και, οπως αντιλαμβανεσαι, θελει τη φροντιδα της. 

Toyota Celica


Τη δεκαετια του \’90 ηταν το ονειρο των περισσοτερων μικροαστων. Σημερα, μπορεις να τη βρεις απο 1.500 ευρω. Ναι, ειναι προσθιοκινητη. Με κατι παραπανω απο 7-8 χιλιαρικα βρισκεις την τετρακινητη GT-4. Με δεδομενο οτι βρισκεις τετρακινητα κτηνη σε καλες τιμες, σου προτεινω να δοκιμασεις μια 1.600αρα. Ντεζαβανταζ, οτι ολοι θα σου λενε πως εχεις \”Τογιοτα Τσελιγκα\”. Σιγα μην εχω και γιδοβοσκο.

Mitsubishi 300GT


Σουπερ σπανιο. Σουπερ δυνατο. Σουπερ ψαρωτικο. Θα γελας καθε φορα που θα σε ρωτανε \”τι Ferrari ειναι\”. Δυσκολα θα βρεις τον κτηνωδη προγονο των Evo\’s και, αν το καταφερεις, θα ειναι στο ψυχολογικο οριο των 10.000 ευρω. 


Fiat X1/9 Bertone


Της δεκαετιας του \’80, σχεδιασμενο απο τον Bertone, πισωκινητο, πισωμηχανο. Ειναι ιδανικο, αν ψαχνεις κατι διαφορετικο και ρετρο. Μικρος κυβισμος (1,3 λιτρα) μικρη δυναμη (75 ιπποι). Καποτε κυκλοφορουσε ενα τετοιο στην Αθηνα με μοτερ απο Fiat Coupe Turbo και… σηκωνε σουζες! Ασχετο: Η Diablo που φαινεται στο βαθος, στη φωτο, δεν ειναι… subliminal μηνυμα. Εχει κι αυτη pop ups. Αλλα δεν μπορεις να την αγορασεις, ε; (Αν μπορεις, παρε μας ενα τηλεφωνακι που σου χουμε μια προταση να γινεις χορηγος μας).


Honda Prelude


Το Prelude της δεκαετιας του \’90 δεν ηταν ξεχωριστο επειδη ειχε pop ups, μονο. Αλλα και επειδη ειχε ενεργητικη τετραδιευθυνση. Θυμαμαι να το παρακολουθω να στριβει, προσπαθωντας να δω τους πισω τροχους του να στριβουν, εστω ανεπαισθητα. Παμφθηνο. Σπανιο. 


Mazda 323F


Για στασου! Γιατι δηλαδη τα pop ups να ειναι προνομιο μονο των σπορ και των διθεσιων/ διπορτων αυτοκινητων; Ο οικογενειαρχης εχει επισης ψυχη και αυτο το φτωχο πλην τιμιο Mazda ειναι… ταμαμ. Ο θρυλος λεει οτι ο σχεδιαστης που το φτιαχνε δημιουργησε το πανεμορφο εμπρος μερος, σηκωθηκε για καφε και, οταν επεστρεψε, εφτιαξε το πισω, εχοντας ξεχασει τι σχεδιαζε…




Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!