Χρήσιμες συμβουλές για τους οδηγούς που θα ταξιδέψουν αυτό το τριήμερο


Αυτο το τριημερο ολοι οι ανθρωποι του πνευματος θα εχουν την ευκαιρια να ταξιδεψουν σε καποιο αγαπημενο προορισμο. Αν και εσεις ειστε ενας απο αυτους, απολαυστε με ασφαλεια το ταξιδι σας και μεινετε σε εγρηγορση πισω απο το τιμονι ακολουθωντας τις συμβουλες του οδηγου αγωνων της Ford Performance Andy Priaulx.


ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ!

Χρησιμες Συμβουλες απο τον οδηγο αγωνων της Ford Performance για να ειστε σε εγρηγορση στο τιμονι το τριημερο του Αγιου Πνευματος 


Ετοιμαζεστε για τη μεγαλη αποδραση του Τριημερου;  Ενω θα ειστε καθηλωμενοι στην κινηση αυτο το Σαββατοκυριακο, ο Andy Priaulx, οδηγος αγωνων της Ford Chip Ganassi Racing, θα ετοιμαζεται για το μαραθωνιο του Le Mans 24 Hour στη Γαλλια,  κανοντας δοκιμες πριν τον αγωνα. Δειτε τι μας συμβουλευει για ενα πολυωρο ταξιδι πισω απο το τιμονι:

Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΥΠΝΟΥ

Ειτε ταξιδευεις στον αυτοκινητοδρομο, ειτε κινεισαι με 300 km/h στην ευθεια Mulsanne στην πιστα του LeMans – η οδηγηση απαιτει συνεχη συγκεντρωση. Και αυτο επιτυγχανεται σαφως καλυτερα μετα απο ενα καλο νυχτερινο υπνο.

Οταν τα παιδια μου ηταν μικροτερα και με ακολουθουσαν τα Σαββατοκυριακα του αγωνα, συνηθως ειχα δικο μου δωματιο στο ξενοδοχειο για να εξασφαλισω ενα καλο υπνο πριν τον αγωνα.  

ΚΑΛΟ ΠΡΩΙΝΟ ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Ο ανεφοδιασμος του οργανισμου σας με ‘καυσιμο’ πριν απο ενα μεγαλο ταξιδι ειναι ζωτικης σημασιας. Πιθανον η ικανοτητα συγκεντρωσης σας για παρατεταμενο χρονικο διαστημα μειωθει αν ξεκινησετε με χαμηλα ποσοστα γλυκοζης στο αιμα.

Επιλεξτε ενα ολοκληρωμενο πρωινο που να απελευθερωνει ενεργεια με αργο ρυθμο, οπως ομελετα σε φρυγανισμενο ψωμι ολικης αλεσης η κουακερ με καρυδια και μπανανα σε φετες

ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΥΔΑΤΩΜΕΝΟΙ

Η αφυδατωση μπορει να προκαλεσει αισθημα κοπωσης  και απωλεια συγκεντρωσης.

Συνηθως χανουμε πολλα υγρα κατα τη διαρκεια του αγωνα. Εχουμε ενα σωληνακι μεσα στα κρανη ωστε να πινουμε ποτα με ηλεκτρολυτες και νερο ενω οδηγουμε. Αποφυγετε ποτα με γλυκαντικες ουσιες. Η υπεργλυκαιμια συνεπαγεται αναποφευκτη απωλεια ενεργειας και συγκεντρωσης.

ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΑΛΚΟΟΛ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΒΡΑΔΥ
Ισως πιστευετε οτι ειστε μια χαρα για να οδηγησετε την επομενη μερα, αλλα ξερατε οτι στη Βρετανια 1 στις 10 συλληψεις μεθυσμενων οδηγων γινεται μεταξυ 6:00 και 8:00 το πρωι;

Το αλκοολ επηρεαζει σοβαρα την ικανοτητα σας για ασφαλη οδηγηση.

Αναρωτιεστε αν οι οδηγοι αγωνων απολαμβανουμε κανενα ποτακι; Ασφαλως, αλλα ποτε το βραδυ πριν τον αγωνα.

ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΧΕΙΡΑ ΜΕΡΙΚΑ ΣΝΑΚ

Τα φρεσκα φρουτα δεν προσφερονται για ταξιδι, τα αποξηραμενα ενδεικνυνται περισσοτερο σαν σνακ στη διαδρομη. Αναμικτοι ξηροι καρποι και σποροι προσφερουν καποια πρωτεϊνη και το απαραιτητο λιπος για ενεργεια μεγαλης διαρκειας.

Αποφυγετε τα γλυκα. Η υπεργλυκαιμια  επηρεαζει αρνητικα την αντοχη σας.

ΚΑΝΕΤΕ ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑΤΑ

Ακομα και οι οδηγοι αγωνων κανουν διαλειμματα – πολυ μικρα βεβαια, που ονομαζονται pit stops. Κατα τη διαρκεια του 24ωρου αγωνα του Le Mans μπορει να περασουμε μεχρι 14 ωρες πισω απο το τιμονι, ευτυχως οχι συνεχομενες!

Στο τελος καθε διαδρομης, ειτε ειναι μιας, δυο η τριων ωρων, ενας αλλος οδηγος παιρνει τη θεση μας κι εμεις κοιμομαστε, τρωμε και – ασφαλως κανουμε ενα διαλειμμα ξεκουρασης εαν χρειαστει!

Επισης, οι διατασεις μας ανανεωνουν σωματικα για το επομενο σκελος.

ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΝΑ ΣΑΣ ΑΠΟΣΠΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ

Η Ford διαπιστωσε οτι το 11% νεαρων οδηγων παρακολουθουσε βιντεο κατα τη διαρκεια της οδηγησης. Αυτο ειναι απιστευτα επικινδυνο και δεν πρεπει να αφηνετε ποτε το τηλεφωνο να αποσπα την προσοχη σας απο το δρομο

Χρησιμοποιηστε ενα συστημα hands-free, εαν εχετε, η διαφορετικα, βαλτε το τηλεφωνο μακρια σας.

Κατα τη διαρκεια του αγωνα, χρησιμοποιουμε μονο τον ασυρματο για επικοινωνια με τους τεχνικους οταν πραγματικα ειναι απαραιτητο, ωστε να ειμαστε συγκεντρωμενοι στην οδηγηση.  Και η ομαδα παντα επιλεγει προσεκτικα τη στιγμη που θα μας μιλησει, για να μην διασπασει την προσοχη μας.

Καλο ταξιδι, προπαντων με ασφαλεια


Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!