10 σημεία που κάνουν τα Volvo S60 και V60 την πληρέστερη πρόταση

Τα Volvo S60 και V60 ειναι απο τα αδιαφιλονικητα best-sellers της ελληνικης αγορας τα τελευταια χρονια. Συνδυαζουν μοναδικα την πολυτελεια και την υψηλη τεχνολογια σε εντυπωσιακα αμαξωματα και με την κορυφαια ασφαλεια που προσφερει η Volvo. Αν και τυπικα ανηκουν στην κατηγορια των μεσαιων οικογενειακων, το μεν S60 εκφραζει το σκανδιναβικο design με γραμμες που θυμιζουν περισσοτερο κουπε, προβαλλοντας μια ιδιαιτερα σπορ εξωτερικη εικονα ενω το V60 ειναι αναμφισβητητα ενα απο τα πιο ομορφα sport wagon που εχουν σχεδιαστει ποτε, με τον τριτο ογκο να δενει αρμονικα με το υπολοιπο αμαξωμα.

Το επιτυχημενο face-lift και η προσθηκη στη γκαμα του βενζινοκινητηρα 1.498 κ.εκ., ισχυος 152 ιππων, ανεβασαν τα S60 και V60 σε αλλο επιπεδο. Πλεον, σε μια απο τις πιο δημοφιλεις κατηγοριες της ελληνικης αγορας απο αποψη κυβισμου, η Volvo προσφερει δυο μοντελα που συνδυαζουν τις παραδοσιακες αξιες της μαρκας με μοναδικη οδηγικη εμπειρια. Τοσο ο ανησυχος οδηγος που αναζητα σπορ συγκινησεις οσο και ο οικογενειαρχης που πρωταρχικο του μελημα ειναι η ασφαλης μετακινηση των αγαπημενων του προσωπων, σε μικρες η μεγαλες αποστασεις, θα νιωσουν απολυτα ικανοποιημενοι πισω απο το τιμονι των S60 και V60.



Επιπροσθετα, σε μια εποχη που το “value for money” ειναι πολυ ψηλα στις προτεραιοτητες του καταναλωτη, ακομα και στην premium κατηγορια, τα Volvo S60 και V60 αποτελουν σημερα τις  πιο ελκυστικες προτασεις για εναν επιπλεον λογο: Με ιδια τιμη εκκινησης, τα € 24.300 για την εκδοση Kinetic, τα Volvo S60 T3 1.5 Auto και V60 T3 1.5 Auto προσφερουν το πιο πληρες πακετο εξοπλισμου της κατηγοριας σε τιμη σημαντικα μικροτερη απο τα αντιστοιχα μοντελα του γερμανικου – και οχι μονο – premium ανταγωνισμου.

Αυτο, οσον αφορα τον ιδιωτη αγοραστη. Γιατι αν η αντιστοιχη προσεγγιση γινει για το χωρο των εταιρικων πωλησεων και τους εταιρικους χρηστες, που σημερα αποτελουν πολυ μεγαλο ποσοστο της συγκεκριμενης κατηγοριας, τοτε η πλαστιγγα γερνει ακομα περισσοτερο υπερ των S60 και V60. Οι δυο εκπροσωποι της Volvo στην κατηγορια ειναι τα μονα premium μοντελα της αγορας τα οποια εχουν φορολογικο συντελεστη 14% κατα τον υπολογισμο της επιπροσθετης φορολογησης του χρηστη για το εταιρικο του αυτοκινητο (φορος παροχης σε ειδος – benefit in kind). Ολα τα υπολοιπα premium μοντελα της μεσαιας κατηγοριας φορολογουνται με τους αμεσως ακριβοτερους συντελεστες, ητοι 18% η και 22%. Κατι που σιγουρα αποτελει ενα πολυ σημαντικο πλεονεκτημα των S60 T3 και V60 T3, για οσα στελεχη επιλεγουν/δικαιουνται εταιρικο αυτοκινητο απο την premium μεσαια κατηγορια.

Αν καποιος θα ηθελε να απομονωσει τα 10 σημεια που κανουν τα S60 και V60 να ξεχωριζουν απο τον ανταγωνισμο, αυτα ειναι:

Το μοναδικο τους σκανδιναβικο design. Κομψο, στιβαρο και οσο χρειαζεται σπορτιφ εξωτερικα, μοντερνα πολυτελες, hi-tech και πολυ χαλαρωτικο στο εσωτερικο. Ο τροπος που οι Σουηδοι συνδυαζουν την ομορφια και την απλοτητα του σκανδιναβικου design με τη λειτουργικοτητα και η απουσια «φλυαριας» – ιδιαιτερα στο εσωτερικο – προσφερουν ενα πολυ φιλοξενο περιβαλλον που σε συνδυασμο με τα πιο αναπαυτικα καθισματα στην αυτοκινητοβιομηχανια χαριζουν ανεση ακομα και σε πολυωρα ταξιδια.

Ο κινητηρας βενζινης 1.498 κ.εκ. και 152 ιππων. Ενας κινητηρας τελευταιας τεχνολογιας απο την οικογενεια κινητηρων Drive-E της Volvo, που συνδυαζει την υψηλη ισχυ με ροπη που συνηθως χαρακτηριζει πετρελαιοκινητηρες (25,5 χλγρμμ. σε ευρυ πεδιο στροφων, 1.680-4.020 rpm). Ταυτοχρονα, παραμενει πολυ οικονομικος, με τη μεση τυποποιημενη καταναλωση μολις 5,8 και 5,9 λιτρα/100 χλμ., για το S60 και V60 αντιστοιχα.

Το αυτοματο κιβωτιο ταχυτητων 6-σχεσεων, αποτελεσμα της ερευνας, σχεδιασμου και εξελιξης της Volvo στα κινητηρια συστηματα της οικογενειας Drive-E, το οποιο ανηκει στο βασικο εξοπλισμο των S60 T3 και V60 T3. Με τις αλλαγες ταχυτητων να εκτελουνται στη βελτιστη περιοχη στροφων, εξασφαλιζονται υψηλες επιδοσεις συνδυαστικα με χαμηλη καταναλωση. Φυσικα, υπαρχει διαθεσιμη και σπορ λειτουργια η δυνατοτητα χειροκινητης επιλογης για ακομα πιο δυναμικη οδηγηση.

Το συστημα City Safety, που επισης ανηκει στο βασικο εξοπλισμο των δυο μοντελων. Προκειται για το κορυφαιο συστημα αποφυγης συγκρουσεων στην αυτοκινητοβιομηχανια. Στα S60 και V60 λειτουργει σε ταχυτητες εως 50 χλμ./ωρα, με το αυτοκινητο να φρεναρει αυτοματα αν ο οδηγος δεν αντιδρασει εγκαιρα σε επικειμενη συγκρουση με καποιο προπορευομενο οχημα η εμποδιο.


Το συστημα ανιχνευσης πεζων, δικυκλιστων και μεγαλων ζωων με αυτοματο φρεναρισμα. Ενα συστημα που πρωτη η Volvo παρουσιασε στον κοσμο του αυτοκινητου. Το αυτοκινητο μεσω συστηματος αισθητηρων ανιχνευει την περιοχη εμπρος απο το αυτοκινητο και αν πεζος, δικυκλιστης η ζωο μεγαλου μεγεθους βρεθει στην πορεια του αυτοκινητου και ο οδηγος δεν αντιδρασει εγκαιρα, το αυτοκινητο φρεναρει αυτοματα.

Η νεα υψηλη δεσμη φωτων η οποια ειναι δυνατο να ειναι μονιμα ενεργοποιημενη χωρις να «τυφλωνει» τους αντιθετα διερχομενους οδηγους η να ενοχλει τους οδηγους των προπορευομενων οχηματων! Αυτο επιτυγχανεται με αυτοματη σκιαση μερους της φωτεινης δεσμης. Το περιβαλλον οδηγησης παραμενει εντονα φωτισμενο, διατηρωντας ολα τα πλεονεκτηματα του απλετου φωτισμου της μεγαλης σκαλας φωτων.


Ο ψηφιακος πινακας οργανων, ο μεγαλος βαθμος συνδεσιμοτητας (connectivity) και το εξαιρετικο ηχοσυστημα του αυτοκινητου. Η εγχρωμη οθονη τεχνολογιας TFT, δινει τη δυνατοτητα στον οδηγο να διαμορφωσει τον πινακα οργανων οπως επιθυμει καθε φορα, ακομα και εν κινησει. Ο οδηγος μπορει να επιλεξει αναμεσα σε τρια μοτιβα, τα Elegance, Eco και Performance, που του παρεχουν πληροφορηση σε κλασσικο, οικολογικο και σπορ περιβαλλον. Οσον αφορα στη συνδεσιμοτητα, μεσα απο ενα ιδιαιτερα φιλικο interface διατιθεται πληθος εφαρμογων, απο streaming μουσικης εως ευρεση χωρου σταθμευσης, εστιατοριων, εξουσιοδοτημενων συνεργειων κλπ. Παραλληλα, διαθεσιμη ειναι και συνδεση Bluetooth, με κορυφαια ποιοτητα συνδεσης και εξαιρετικο επιπεδο ηχου. Τελος, διατιθεται ενα απο τα κορυφαια ηχοσυστηματα στην αυτοκινητοβιομηχανια, με μεγαφωνα της Harman/Kardon, η οποια εχει κανει και το ολο tuning του συστηματος.

Η εκδοση R-Design. Ξεχωριστες, σπορ διακοσμητικες επεμβασεις στο εξωτερικο σε συνδυασμο με σπορ τιμονι, διακοσμητικες πινελιες και σπορ καθισματα τυπου μπακετ στο εσωτερικο, δημιουργουν ενα μοναδικο R-Design περιβαλλον που προδιαθετει για πιο γρηγορη, συμμετοχικη, απολαυστικη οδηγηση. Υπενθυμιζεται οτι υπαρχει διαθεσιμη και σπορ λειτουργια στο κιβωτιο ταχυτητων, με τις αλλαγες να γινονται σε υψηλοτερο επιπεδο στροφων ενω ανα πασα στιγμη ο οδηγος μπορει να επιλεξει να αλλαζει ταχυτητες ο ιδιος απο paddles στο τιμονι, για επιπλεον ευκολια και μεγαλυτερο ελεγχο.


Ο πλουσιος βασικος εξοπλισμος του μοντελου. Ηδη, στην εκδοση Kinetic που καθε αλλο παρα ως βασικη μπορει να χαρακτηριστει, ο εξοπλισμος ενδεικτικα περιλαμβανει:
City Safety 2ης γενιας
Αεροσακους οδηγου/συνοδηγου, πλευρικους, οροφης
Συστημα προστασιας απο πλευρικες συγκρουσεις
ABS με εκτακτη υποβοηθηση πεδησης
Συστημα δυναμικου ελεγχου ευσταθειας και προσφυσης με προηγμενο συστημα ελεγχου ευσταθειας, ελεγχο υποστροφης/υπερστροφης και σπορ λειτουργια
Ηλεκτρικα υποβοηθουμενο δερματινο τιμονι, ρυθμιζομενο σε υψος/βαθος
Συστημα υποβοηθησης εκκινησης σε ανηφορα
Συστημα αυτοματης διακοπης/εκκινησης κινητηρα (Start/Stop)
Cruise Control
Αυτοματο διζωνικο συστημα κλιματισμου με συστημα ελεγχου του αερα καμπινας
Ηλεκτρικους εξωτερικους καθρεπτες και ηλεκτρικα παραθυρα μπρος/πισω
Φωτα ημερας LED εμπρος
Ηχοσυστημα Performance με ενσωματωμενη εγχρωμη οθονη 5”, CD Player, με 6 ηχεια και χειριστηρια ηχοσυστηματος στο τιμονι
Πακετο εσωτερικου φωτισμου I. Περιλαμβανει απλο και LED φως εμπρος-πισω σε οροφη, φωτα αναγνωσης, χωρο αποσκευων, εμπρος ντουλαπακι, σκιαδια κλπ. 
Ζαντες αλουμινιου με συστημα παρακολουθησης πιεσης ελαστικων


Ακομα μεγαλυτερο ενδιαφερον παρουσιαζει η εκδοση Livstyl. Περιλαμβανει προσθετο εξοπλισμο, επιπλεον της εκδοσης Kinetic, ο οποιος προφερεται σε ιδιαιτερα προνομιακη τιμη. Ο εξοπλισμος που διαθετει η εκδοση Livstyl, που ερχεται να προστεθει σε αυτον της Kinetic, ειναι ο εξης:
Ενεργοι κατευθυντικοι προβολεις με τεχνολογια Dual-Xenon
Ψηφιακος πινακας οργανων με εγχρωμη TFT οθονη 8” υψηλης αναλυσης
Αυτοματοι αντιθαμβωτικοι καθρεπτες, εξωτερικοι και εσωτερικοι
Ηλεκτρικα αναδιπλουμενοι εξωτερικοι καθρεπτες με φωτισμο εδαφους
Συστημα πλυσιματος προβολεων υψηλης πιεσης
Αισθητηρες παρκαρισματος στον πισω προφυλακτηρα
Ηχοσυστημα Sensus Connect High Performance με εγχρωμη οθονη 7”, με DVD player, Bluetooth συνδεση και 8 ηχεια
Συστημα πλοηγησης Sensus Navigation
Πακετο εσωτερικου φωτισμου II. Επιπλεον του πακετου I περιλαμβανει φωτα LED στις εμπρος πορτες, στις θηκες και χαμηλα στη βαση, στις εμπρος ποτηροθηκες και στη δευτερη σειρα καθισματων
Τελος, αυτο που σιγουρα αξιζει να αναφερθει εκ νεου, ειναι αφενος η τιμη στην οποια προσφερονται τα Volvo S60 Τ3 και V60 T3, αφετερου – πολυ σημαντικο οπως διαρθρωνεται το αγοραστικο κοινο της συγκεκριμενης κατηγοριας – ο χαμηλος φορολογικος συντελεστης των μοντελων για εταιρικους χρηστες. Με προτεινομενη τιμη λιανικης τα € 24.300 για την εκδοση Kinetic και € 27.330 για την εκδοση Livstyl και φορολογικο συντελεστη μολις 14%, τα S60 Τ3 και V60 T3 αποτελουν την καλυτερη προτασης της premium μεσαιας κατηγοριας σημερα, σε σενταν και sport wagon αμαξωματα αντιστοιχα, τοσο για ιδιωτες οσο και εταιρικους χρηστες. 

Αναλυτικοτερα οι προτεινομενες τιμες λιανικης για το Volvo S60 στον πινακα που ακολουθει. Σημειωνεται οτι στην εκδοση Τ3 με τον βενζινοκινητηρα των 1.498 κ.εκ. των 152 ιππων και το στανταρ αυτοματο κιβωτιο ταχυτητων εξι σχεσεων, τα S60 και V60 εχουν ιδια προτεινομενη τιμη λιανικης για αντιστοιχες εκδοσεις εξοπλισμου:

VOLVOS60 – ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟΣ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ
ΙΣΧΥΣ (HP)
CO2 (grms)
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΤΙΜΗ ΛΙΑΝΙΚΗΣ
(EURO)
T3 Auto
Βενζινη
S60/V60 1.5 T3 FWD Auto 6speed Kinetic
S60/V60 1.5 T3 FWD Auto 6speed Livstyl

S60/V60 1.5 T3 FWD Auto 6speed R-Design

152
134
(V60: 138)
24.300
27.330
28.210
T6 FWD
Βενζινη
S60 2.0 T6 FWD Auto 8speed Momentum

S60 2.0 T6 FWD Auto 8speed R-Design

306
149
46.990
50.010
T6 AWD
Βενζινη
S60 2.0 T6 AWD Auto 8speed Momentum

S60 2.0 T6 AWD Auto 8speed R-Design

306
161
49.400
52.420
D4
Diesel
S60 2.0 D4 FWD Manual 6speed Kinetic
S60 2.0 D4 FWD Auto 8speed Kinetic
S60 2.0 D4 FWD Manual 6speed Livstyl
S60 2.0 D4 FWD Auto 8speed Livstyl
S60 2.0 D4 FWD Manual 6speed R-Design

S60 2.0 D4 FWD Auto 8speed R-Design

190
99/109
30.600
32.800
33.740
35.970
34.180
36.320
D5
Diesel
S60 2.0 D5 FWD Auto 8speed Kinetic
S60 2.0 D5 FWD Auto 8speed Livstyl

S60 2.0 D5 FWD Auto 8speed R-Design

225
119
45.300
48.640
48.540

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!