2 νέες εκδόσεις για τα 108 χρόνια της Alfa Romeo!

Στις 24 Ιουνιου, η Alfa Romeo εγινε 108 ετων! Στην πραγματικοτητα, το πρωτο αυτοκινητο που εφερε το σημα A.L.F.A. πανω στο ψυγειο του, η 24 HP, σχεδιαστηκε πριν απο την ιδρυση της Anonima Lombarda Fabbrica στις 24 Ιουνιου του 1910. Η εκδοση της \”Corsa\” εφερε αμεσως αριστα αποτελεσματα σε διαφορους διαγωνισμους.


Η ιστορια 108 ετων της Alfa Romeo, ειναι γεματη απο αγωνες και συνεχη ανταγωνισμο υψηλου επιπεδου, στοιχεια που ειναι μερος του DNA της μαρκας. Αυτο το DNA, αντικατοπτριζεται σημερα στα ειδικα χρωματα της περιορισμενης εκδοσης Nürburgring Giulia Quadrifoglio \”NRING\” και της Stelvio Quadrifoglio \”NRING\”. Δυο εκπληκτικα αυτοκινητα, με μολις 108 μοναδες απο καθε μοντελο, για τα 108 χρονια της Alfa Romeo.




Τα δυο αυτα μοντελα αντικατοπτριζουν την υψηλη ποιοτητα της μαρκας. Συγκεντρωνουν ολα τα χαρακτηριστικα που συνθετουν μια ξεχωριστη εμπειρια για τον υποψηφιο αγοραστη. Το αριστο τεχνικο κομματι, την υψηλη τεχνολογια, τις επιδοσεις και το στιλ. Απευθυνομενα σε συλλεκτες η ηδη πιστους πελατες της μαρκας, μαζι με τις εκδοσεις Quadrifoglio, οι εκδοσεις \”NRING\” διαθετουν πληρεστατο εξοπλισμο αλλα και ενα ειδικο Welcome Kit.


Ο κινητηρας των 510 ιππων, ο 2,9 V6 Bi-Turbo που υιοθετηθηκε στη Giulia και τη Stelvio Quadrifoglio ειναι ο ισχυροτερος κινητηρας Alfa Romeo που διατιθεται σημερα, για χρηση στο δρομο. Ειναι, φυσικα, σε θεση να δειξει την υπεροχη του και στην πιστα. Δεν ειναι τυχαιο οτι η Stelvio Quadrifoglio ειναι το γρηγοροτερο SUV στον κοσμο, κατεχοντας την πρωτη θεση στην κατηγορια στην πιστα του Nürburgring, οπου η Alfa Romeo εχει γραψει ανεξιτηλες σελιδες της μακρας και ενδοξης ιστοριας της. Η Stelvio εκμεταλλευτηκε τη ροπη των 600Nm, την επιταχυνση των 3,8 δευτερολεπτων για τα 0-100km/h και με τελικη ταχυτητα 283 km/h, καλυψε τα 20.832km του Nordschleife σε 7 λεπτα και 51,7 δευτερολεπτα.


Εκτος απο το Nürburgring, αυτη η σεζον σημαδευτηκε απο τη μεγαλη επιστροφη της Alfa Romeo στις πιστες της Formula 1 και το Museo Storico di Arese, για να γιορτασει τα γενεθλια της μαρκας, της ετοιμαζει ενα μεγαλο αφιερωμα για το \”cuore sportivo\”, την αθλητικη της καρδια. Γι\’ αυτη την περισταση μια εκθεσιακη C37 Alfa Romeo Sauber F1 Team, βρεθηκε στο \”La Macchina del Tempo\”, για να αναδειξει τη σχεση του παρελθοντος, με το παρον και το μελλον της μαρκας.


Στο μουσειο στο Arese επισης, εκτιθεται μονιμα, η \”Alfetta\” 158 με την οποια ο Nino Farina κερδισε το πρωτο Πρωταθλημα Formula 1 το 1960 αλλα και η 159 με την οποια ο Juan Manuel Fangio επανελαβε την επιτυχια το επομενο ετος.


Για μια μερα, το ιστορικο αυτο μερος μετατραπηκε σε \”εξεδρα\” απο την οποια οι οπαδοι μπορεσαν να παρακολουθησουν το Grand Prix της Formula 1 στη Γαλλια, σε συνεργασια με το Sky Sports. Για να δημιουργηθει η σωστη ατμοσφαιρα, δεν υπηρχε μονο η γοητευτικη C37, αλλα και οι πρωτοτυπες φορμες που φορεσαν οι οδηγοι της ομαδας της Alfa Romeo Sauber F1, Charles Leclerc και Marcus Ericsson, στους πρωτους αγωνες του πρωταθληματος F1 του 2018, οι οποιες ειναι υπογεγραμμενες απο τους ιδιους.


Η εκδηλωση για τη ζωντανη καλυψη του αγωνα απο το Le Castellet, εγινε στη Sala Giulia, την αιθουσα στην οποια η Alfa Romeo Giulia, το αυτοκινητο που αντιπροσωπευει τη νεα εποχη της Alfa Romeo, παρουσιαστηκε για πρωτη φορα παγκοσμιως στις 24 Ιουνιου 2015.


Επισης στο Museo Storico εκτιθεται και το \”Compasso d\’Oro ADI\”, το πιο εγκυρο βραβειο σχεδιασμου παγκοσμιως, το οποιο απονεμηθηκε στη Giulia απο μια ομαδα εξειδικευμενων εμπειρογνωμονων, σχεδιαστων, κριτικων, ιστορικων και δημοσιογραφων και αποτελει το καλυτερο παραδειγμα της μεγαλης της επιτυχιας.

Η Giulia, οπως καθε Alfa Romeo, κουβαλωντας την μεγαλη κληρονομια της ιταλικης αυτοκινητοβιομηχανιας, δημιουργηθηκε εκφραζοντας με τον καλυτερο τροπο το ιταλικο στυλ, την τελεια ισορροπια αναμεσα σε ταχυτητα και ομορφια. Ετσι, ενσωματωνει ολα τα χαρακτηριστικα γνωρισματα της Alfa Romeo, τα οποια φερει με εξαιρετικη συνεπεια εδω και 108 χρονια. Αψογες αναλογιες, απλοτητα, υψηλης ποιοτητας φινιρισμα σε καθε εκατοστο της επιφανειας της, πρωτοποριακο σχεδιασμο, πιστο στη μεγαλη της παραδοση.

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!