2020 : H χρονιά ορόσημο για τη Fiat, με ρεκόρ πωλήσεων και το ξεκίνημα για μια νέα εποχή

 


  Το 2020 αποτελεσε για τη Fiat μια χρονια γεματη νεα προϊοντα, αλλα και σημαντικα εμπορικα επιτευγματα, τα οποια δημιουργησαν τη βαση για ενα αισιοδοξο 2021. Με αφορμη αυτη την ιδιαιτερη, αλλα και ξεχωριστη χρονια για την Fiat, o κ. Luca Napolitano, Επικεφαλης των Fiat, Lancia & Abarth για την περιοχη ΕΜΕΑ, σχολιασε σχετικα:

 


   «Το 2020 ηταν μια δυσκολη χρονια για ολους μας. Για τη Fiat ομως ηταν και μια χρονια ανανεωσης, με πολλα νεα προϊοντα και πολλα νεα ρεκορ. Απο αυτα ξεχωριζει η πορεια των 500 και Panda, των δημοφιλεστερων αυτοκινητων πολης στην Ευρωπη, τα οποια μαζι κατεκτησαν το 35,6% της αγορας, με αυξηση 3% για το καθε μοντελο. Παραλληλα το 2020 γιορτασαμε Τα 40α γενεθλια του Panda, το οποιο πετυχε ιστορικο ρεκορ με 17,8% μεριδιο αγορας στην Ευρωπη και 47,8% στην Ιταλια. Την ιδια στιγμη και το 500 εκοβε το νημα με ρεκορ, κατακτωντας το καλυτερο μεριδιο στην ιστορια της μαρκας εκτος Ιταλιας με 19,3%.

 


  Η χρονια ξεκινησε με την παρουσιαση των υβριδικων εκδοσεων των 500 και Panda τον Φεβρουαριο, τα οποια εγιναν αμεσως τα bestseller υβριδικα αυτοκινητα πολης, επιτυγχανοντας 110.000 πωλησεις, καθως και τη 2η θεση στα υβριδικα ανεξαρτητου κατηγοριας. Αυτο ηταν και το πρωτο κομματι του παζλ στην πορεια μας προς την εξηλεκτρισμενη κινηση, με το 60% των αυτοκινητων της Fiat το 2021 να ειναι διαθεσιμα με τετοιες εκδοσεις, ποσοστο υψηλοτερο απο το μεσο ορο της αγορας. Αυτη η χρονια επανεκκινησης χαρακτηριστηκε αναμφιβολα και απο την παρουσιαση του νεου αμιγως ηλεκτρικου 500. Μεσα σε μολις δυο μηνες περισσοτεροι απο 10.000 αγοραστες επελεξαν το νεο μας μοντελο, δινοντας σχεδον αμεσα την πρωτοπορια στις πωλησεις ηλεκτρικων αυτοκινητων στην Ιταλια. Παραλληλα στο τελος του ετους παρουσιασαμε τα ανανεωμενα Panda και Tipo, με το νεο Tipo Cross να προσφερει να ξεχωριστη επιλογη για τους αγοραστες. Ολα τα παραπανω μας επιτρεπουν να κοιταζουμε με ιδιαιτερη αισιοδοξια τη νεα χρονια.»

 


  Οι παραπανω νεες εξελιξεις που εφερε το 2020, σε συνδυασμο με τις επιπλεον νεες προτασεις που ετοιμαζει η μαρκα, οπως η ανανεωμενη γκαμα του 500, δινουν την καλυτερη αφετηρια για μια εξαιρετικη χρονια για τη Fiat.

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!