5 αστέρια για το Hyundai Kona στο crash test

Δεν ηταν δα και μεγαλη εκπληξη για την κορεατικη εταιρεια που κανει, οχι βηματα, αλλα αλματα προοδου σε ολους τους τομεις: ο Νεο Hyundai Kona, το ολοκαινουργιο B-SUV της Hyundai που αναμενεται σε λιγους μηνες και στην Ελλαδα, κατακτα κορυφαια βαθμολογια ασφαλειας στο νεο, αυστηροτερο Euro NCAP, αφου οι τεχνολογιες ενεργητικης ασφαλειας Hyundai SmartSense™ και τα εξελιγμενα συστηματα υποβοηθησης πληρουν τα υψηλοτερα ευρωπαϊκα προτυπα ασφαλειας. 


Αυτο το αποτελεσμα αναδεικνυει το νεο B-SUV της Hyundai ως ενα απο τα ασφαλεστερα οχηματα, εχοντας διακριθει και στις τεσσερις κατηγοριες: : “Ενηλικων επιβατων”, “Παιδιων”, “Πεζων” και “Συστηματων υποβοηθησης ασφαλειας”.

«Η κατακτηση των πεντε αστερων απο τον Euro NCAP για το Νεο Hyundai Kona αποδεικνυει οτι το νεοτερο SUV της Hyundai ανταποκρινεται στα υψηλοτερα προτυπα ασφαλειας των πελατων μας», σχολιασε ο , Chief Operating Officer της Hyundai Motor Europe, Thomas A. Schmid.

Με κυριο στοχο να συμβαδισει με τα υψηλοτερα ευρωπαϊκα προτυπα ασφαλειας, το Νεο Kona διαθετει ενα ευρυ φασμα χαρακτηριστικων ενεργητικης ασφαλειας, οπου μεταξυ αλλων συμπεριλαμβανει συστηματα οπως:
To συστημα υποβοηθησης διατηρησης της λωριδας (Lane Keeping Assist-LKA) συνεβαλε στην αξιολογηση των 5 αστερων περνωντας με επιτυχια ολες τις δοκιμες. Το συστημα προειδοποιει τον οδηγο σε μη ασφαλεις κινησεις σε ταχυτητες ανω των 60 km / h ανιχνευοντας τη θεση του αυτοκινητου. Μια ηχητικη προειδοποιηση ακουγεται πριν το αυτοκινητο μετακινηθει πανω απο τις διαχωριστικες γραμμες και προειδοποιει τον οδηγο ηχητικα και οπτικα πριν απο την διορθωτικη κινηση επαναφορας της διευθυνσης του οχηματος σε ασφαλη θεση.

Το συστημα υποβοηθησης αποφυγης προσκρουσης (Forward Collison Avoidance Assist – FCA), αποτελει ενα προηγμενο χαρακτηριστικο ενεργητικης ασφαλειας που ειδοποιει τους οδηγους σε καταστασεις εκτακτης αναγκης και, εαν απαιτειται, φρεναρει αυτονομα, λειτουργωντας σε τρια σταδια. Αρχικα προειδοποιει τον οδηγο οπτικα και ακουστικα, ελεγχει το φρενο συμφωνα με το σταδιο κινδυνου συγκρουσης και εφαρμοζει τη μεγιστη δυναμη πεδησης για να αποφευχθει η συγκρουση η να ελαχιστοποιηθουν οι ζημιες σε περιπτωση που μια συγκρουση ειναι αναποφευκτη.

Το συστημα ενεργοποιειται οταν ενα οχημα η ενας πεζος βρεθει μπροστα απο το αυτοκινητο και λειτουργει σε εξαιρετικα χρησιμο ευρος ταχυτητων, ηδη απο τα 8 km/h. Επιπλεον των τεχνολογιων που δοκιμαστηκαν απο τον Euro NCAP, το Νεο Hyundai Kona διαθετει συστηματα οπως : High Beam Assist (HBA), Driver Attention Warning (DAW), Blind-Spot Collision Warning (BCW), Rear Cross-Traffic Collision Warning (RCCW).

 Επιπροσθετως των τεχνολογιων ενεργητικης ασφαλειας Hyundai SmartSense ™, το Hyundai Kona διαθετει επισης πραγματικες ικανοτητες SUV, χαρη στην επιλογη της τετρακινησης. Ο προηγμενος και δυναμικος χαρακτηρας του αυτοκινητου υπογραμμιζεται περαιτερω απο τις τεχνολογιες αιχμης που διαθετει στον τομεα της συνδεσιμοτηταςτα συγχρονα χαρακτηριστικα συνδεσιμοτητας του.

Τεχνικα Στοιχεια Kona
Κινητηρες βενζινης
1.0 T-GDi (120 PS) : Καταναλωση καυσιμου μικτη : 5.2 -5.4 l / 100 km
2WD 6MT Εκπομπες CO2: 117 -125 g/km
1.6 T-GDi (177 PS) : Καταναλωση καυσιμου μικτη : 6.7 l / 100 km
4WD 7-DCT Εκπομπες CO2: 153 g/km

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!