8 μετατροπές που κάνουν το αμάξι σου καγκούρικο

Εχεις ενα αυτοκινητο. Και, ναι, θελεις και εσυ να ξεχωριζεις απο το πληθος. Η, καλυτερα, θα ηθελες να εχεις ενα αλλο αυτοκινητο, που να ειναι τοσο καλο, ωστε να ξεχωριζεις. Και, επειδη τα λεφτα για να αγορασεις μια Pagani δεν βγαινουν, σκεφτεσαι να το ριξεις στις μετατροπες. Σου εχουμε κακα νεα: Η γραμμη που χωριζει ενα βελτιωμενο αυτοκινητο απο τη γελοιοτητα, ειναι πολυ λεπτη. Αν δεν ξερεις τι κανεις, καλυτερα να το αφησεις ετσι. 


Υπαρχουν πολλοι, δεκαδες τροποι για να ξεχωρισεις με το αυτοκινητο σου απο το πληθος, γελοιοποιωντας εαυτον και τα αλλα ατυχα πλασματα που θα ειναι μεσα σε αυτο. Αλλα, η γελοιοποιηση, δεν ειναι το χειροτερο. Το χειροτερο ειναι οτι αυτη η καγκουρια, μπορει να σου κοστισει για να την δημιουργησεις (εργο τεχνης γαρ) και να σου κοστισει και σε κληση, ας πουμε, της Τροχαιας. Η, το ακομα χειροτερο, ειναι οτι μπορει η χαζη καγκουρια σου να προκαλεσει καποιο ατυχημα. Να σκοτωσει ανθρωπους, ας πουμε. 

8. Φωτα Χenon


Ολοι θελουμε να βλεπουμε καλυτερα τη νυχτα. Αλλα, ας αρχισουμε απο τα βασικα. Να βλεπουμε ολοι. Η τελευταια \”μοδα\” θελει πολλοι να αγοραζουν λαμπες του εμποριου με μπλε χρωματισμο, η να αντικαθιστουν τις λαμπες των φαναριων τους με \”xenon\”, πολυ ισχυροτερες, χωρις τους απαραιτητους καθρεφτες στο φαναρι. Το αποτελεσμα ειναι να φεγγουν οπως να ναι, ο,τι να ναι. Ο καγκουρας/ηρωας οδηγος νομιζει οτι εχει κι αυτος Xenon, αλλα το μονο που καταφερνει, ειναι να τυφλωνει τους απεναντι, η οποιους εχουν την ατυχια να ειναι μπροστα τους και νομιζουν οτι προσγειωθηκε εξωγηινο σκαφος. Παρα το βρισιμο που ακουν, επιμενουν να τα χρησιμοποιουν, επειδη ο μπαρμπα-Μητσος που τα τοποθετησε, προφανως ξερει καλυτερα απο τον κατασκευαστη του αυτοκινητου τους που ξοδευει χρονια για να εξελιξει τα φωτα καθε μοντελου.

SOS: Αν εισαι ανιατη περιπτωση, βγαλε τα \”xenon\” και ξαναβαλε τα μπλε/ροζ/κοκκινα λαμπακια  στα πιτσιλιστιρια. Κι ετσι, μοιαζει με διαστημοπλοιο τη νυχτα, αλλα δεν ενοχλει.


7. Bodykits/αεροτομες


Υπαρχουν tuners, οι οποιοι εξελισσουν bodykits και αεροδυναμικα βοηθηματα για συγκεκριμενα μοντελα αυτοκινητων, οχι μονο για αισθητικους λογους. Η αεροδυναμικη, ειναι επιστημη. Και, ναι, ενα τοσο δα μικρο αεροδυναμικο βοηθημα, μπορει να αλλαξει δραματικα τη συμπεριφορα του αυτοκινητου. Αν ειναι ομως μελετημενο. Εαν βαλεις ενα bodykit απο πολυεστερα… απλα δεν θα σχολιασουμε. Αν βαλεις μια αεροτομη χωρις να εισαι σιγουρος οτι οντως σου κανει, μπορει σε ενα φασμα ταχυτητων απλα να μειωνεις την προσφυση (για παραδειγμα, ανασηκωνοντας το εμπρος μερος του αυτοκινητου σου) η απλα να το ταλαιπωρεις, αυξανοντας την αεροδυναμικη αντισταση. 

SOS: Αν ψαχνεσαι για πολυεστερικο bodykit, υπαρχουν πολλα απο το Πατρινο Καρναβαλι. Ολο και καποιο θα βρεις σε τιμη ευκαιριας. Και θα ξεχωριζεις, πραγματικα. 

6. Fart cans


\”Δεν το καταλαβα δηλαδη; Γιατι αυτος με την Μ3 να ξεσηκωνει τον κοσμο και εμενα να μην ακουγεται τιποτα\”; Η απολυτη επιλογη ειναι να βαλεις ελευθερας εξατμιση στο παντοδυναμο τερας το 120 ιππων. Οι τροχονομοι σε περιμενουν με ανοιχτες αγκαλες, οι κατοικοι των πολυκατοικιων με τις παντοφλες ανα χειρας και, στην πραξη, πιθανοτατα να μην κερδισες ουτε μισο ιππο. 

SOS: Στην Ελλαδα, ειναι πολυ συνηθισμενο στα διτροχα. Αν δεν σε ξυπνησει μια καλοκαιρινη νυχτα ενα παπακι με Sebring, δεν εισαι στην Ελλαδα. 
SOS2: Να ξερεις οτι στα κοριτσια φαινεται τρομερα αστειο οτι \”αυτο το αμαξι κανει τοσο θορυβο και σχεδον μενει στο ιδιο σημειο\”.

5. Ηχοσυστημα


Υπαρχουν ανθρωποι που ασχολουνται επαγγελματικα με τον ηχο στο αυτοκινητο. Κατεβαινουν σε διαγωνισμους, εχουν μερακι, φτιαχνουν κατασκευες ολοκληρες για shows. Αυτους, τους καταλαβαινεις, γιατι εχουν την (καλως εννοουμενη) \”αρρωστια\”. Αλλα, πραγματικα: Ποιος ειναι ο λογος να βαλεις subwoofers και ηχεια 150 τρισεκατομμυριων Watt στο αυτοκινητο σου και να ερθεις κατω απο το σπιτι μου να παιζεις Κιαμο; Η οποιοδηποτε ξενο; Γιατι να πρεπει να τρεχω να πιασω τα βαζα που πεφτουν, το σκυλι που ουρλιαζει, το μωρο που κλαιει, την πεθερα που γκρινιαζει, τα τζαμια που τριζουν, το ποτηρι με το νερο που φευγει, το αυτοκινητο μου που χτυπαει ο συναγερμος του; Εκτος αυτων, ξερεις οτι σε ενα τρακαρισμα τα ηχεια που εχεις \”φυτεψει\” με (τι αλλο) πολυεστερικες κατασκευες γυρω γυρω στο σαλονι του αυτοκινητου σου θα ερθουν πανω σου; Και τοτε, δεν θα κανει \”μπουμ\” το μπασο, αλλα \”μπαμ\” το κεφαλακι.

SOS: Στα μπουζουκια, ραινουν τους τραγουδιστες με λελουδα. Τα τελευταια χρονια, καποιοι κατοικοι πολυκατοικιων εχουν αρχισει να ραινουν τους ενοχλητικους με τα μπασα στα ξημερωματα με αυγα, ντοματες και αλλα ζαρζαβατικα. Γι\’ αυτο, κρατα τα παραθυρα σου κλειστα. 

4. Αυτοκολλητα


Αν εχεις BMW, ο,τι και αν ειναι αυτη, επιβαλλεται να βαλεις το σηματακι ///Μ. Επειδη οι γνωστες δεν θα καταλαβουμε αν ειναι Μ3, η 316. Η, θα βαλεις ενα γιγαντιαιο αυτοκολλητο στο πισω παρμπριζ (ποσο 90s;). Η, ακομα καλυτερα θα \”ντυσεις\” ολο το καπο, ολη την οροφη, η συγκεκριμενα σημεια του αυτοκινητου σου με \”carbon\”. Φυσικα, οταν αρχισει να ξεφλουδιζει (γιατι θα γινει και αυτο) θα γελανε μεχρι και οι βαλβιδες απο τα ελαστικα σου. 

SOS: Αυτοκολλητο απο τη Λεβεντογεννα Κρητη για να ξερουν οι αλλοι οτι θα παιξει βεντετα αν σε πειραξουν. Η, καλυτερα, αυτοκινητο για \”μωρο στο αυτοκινητο\”, ωστε, οταν παραβιασεις το STOP, ο αλλος να σε δει και να πει \”α, ενταξει, δικαιολογειται ο ανθρωπος\”.

3. Βαμμενες δαγκανες φρενων

Παντα ηθελες να φορεσεις Brembo στο αυτοκινητο σου. Ναι, ποιος δεν θα ηθελε; Ελα ομως που ειναι ακριβες; Και, αντι να δωσεις εναν σκασμο λεφτα να αλλαξεις φρενα, λες, δεν τα βαφω; Με κοκκινο αστραφτερο, επειδη η απομιμηση ειναι παντα καλυτερη απο το αυθεντικο. 

SOS: Οι καλυτεροι ειναι αυτοι που εχουν ταμπουρα πισω και βαζουν ψευτικους δισκους, για να φαινεται οτι εχουν δισκοφρενα. Κλαμα. 

2. Camper/χαμηλωμα/dragster look


Το να αλλαξεις τη γωνια camper των τροχων του αυτοκινητου σου για \”να φαινεται πιο ωραιο\”, ειναι απλα εγκληματικο. Γιατι η επαφη του ελαστικου σου με το οδοστρωμα ελαχιστοποιειται. Απο την αλλη, πολλοι κανουν το εγκλημα να χαμηλωνουν τα αυτοκινητα τους οπως να ναι. Ναι, υπαρχουν αμορτισερ και ελατηρια που μπορουν πραγματικα να ριξουν το υψος και να βελτιωσουν τη συμπεριφορα του αυτοκινητου σου. Ομως, χρειαζεται μελετη. Σου κανουν; Κανουν για το αυτοκινητο σου; Για το οδηγικο σου στυλ; Για τους δρομους που κινεισαι; 

Αν, για παραδειγμα, η διαδρομη σου εχει ελαχιστη διαδρομη, στους φοβερους δρομους που εχουν παραδωσει στην κυκλοφορια οι κυβερνησεις μας, ειτε θα μετρας πλευρα, ειτε θα μετρας ζημιες, ειτε απλα θα χανεις προσφυση σε καθε \”χασιμο\” η λακουβα του (ειπαμε, φοβερου) δρομου. 

Αλλη \”μοδα\”, ειναι το dragster look. Δηλαδη, χαμηλωνεις το εμπρος μερος και ψηλωνεις οσο παει το πισω. Δεν χρειαζεται να εισαι επιστημονας για να καταλαβεις οτι αλλαζει δραματικα η συμπεριφορα του αυτοκινητου σου. Προς το χειροτερο. Πολυ χειροτερο. 

1.Αποστατες

Οι αποστατες τροχων ειναι κατι που χρησιμοποιειται ευρεως για αισθητικους κυριους λογους και, απο καποιους για να φαρδυνει το μετατροχιο του αυτοκινητου, αρα και να παταει καλυτερα. Ειναι ομως ετσι; Βαζεις ενα \”ξενο σωμα\” στους τροχους σου και δεν φοβασαι την επικινδυνοτητα του; Εισαι σιγουρος οτι το τιμονι σου δεν θα χασει ενα ποσοστο της αμεσοτητα ς του; Οτι δεν θα \”ψαρευει\” σε επιταχυνσεις και φρεναρισματα; Οτι δεν θα ταλαιπωρησει και φθειρεις τα ρουλεμαν των τροχων και ολους τους ελαστικους συνδεσμους της αναρτησης σους; 

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!