H Fiat Chrysler φτιάχνει 2λιτρο μοτέρ με 300 ίππους

Το downsizing εχει γινει επιταγη πια, στους καιρους που ζουμε και, απο τον κανονα αυτο, δεν θα μπορουσαν να εξαιρεθουν ουτε και αυτοι που κινουνται με το motto \”το μεγεθος μετραει\”. Ετσι, σιγα σιγα καλα θα κανουμε να αρχισουμε να ξεχναμε τα θηριωδη μοτερ. Πρωτα, ηταν το Viper, τωρα, ερχεται (;) το τελος ενος αλλου διασημου μεγαλου μοτερ, του Pentastar της Chrysler.

Οπως μαθαινουμε, η FCA εξελισσει ενα νεο, τετρακυλινδρο διλιτρο turbo κινητηρα, αποδοσης 300 ιππων. Και γιατι αυτο ειναι σημαντικο; Οι Αμερικανοι λενε οτι θα ειναι το πιο \”stressed\” μοτερ της FCA, καθως θα εχει μεγαλυτερη αποδοση και απο τον 1,75 της 4C (που παραγει 120 ιππους στο λιτρο) καθως θα παραγει περιπου 150 ιππους στο λιτρο. Ενδεχομενως, να μιλαμε για το δευτερο ισχυροτερο διλιτρο μετα απο το εκπληκτικο τετρακυλινδρο της Mercedes AMG που παραγει 375 ιππους.
Στη φωτογραφια, ο V6 της Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio Verde

Και που θα φορεθει αυτο το μοτερ; Πιθανοτατα… παντου. Αν και οι πληροφοριες αναφερουν οτι πρωτο- πρωτο θα το φορεσει το νεο Wrangler. Σκεψου το: Ο πληρως αλουμινενιος κινητηρας θα παραγει περισσοτερους ιππους απο τους 285 του 3,6 λιτρων V6 Pentastar και θα χαριζει σιγουρα καλυτερη επιδοση στην καταναλωση. Περαν αυτου, τα οφελη απο την εξοικονομηση βαρους, θα ειναι τεραστια.

Το πλεον ενδιαφερον βεβαια, μετα απο το Wrangler, να δουμε και σε ποια αλλα μοντελα θα φορεθει αυτος ο κινητηρας. Μηπως, ας πουμε, σε καποια μικροτερη Alfa Romeo QV που ερχεται;

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!