BMW M & Hans Zimmer : Δημιουργούν τον ήχο των ηλεκτρικών M μοντέλων

BMW M & Hans Zimmer : Δημιουργούν τον ηχο των ηλεκτρικων M μοντελων



  Το μελλον της οδηγικης απολαυσης ειναι ηλεκτρικο, απαλλαγμενο απο ρυπους και χαρακτηριζεται απο μια σπορ αισθηση BMW που εκφραζεται οχι μονο στο δυναμισμο αλλα και σε μια ηχητικη εμπειρια με ηχητικη αποκριση. Το BMW IconicSounds Electric προσφερει ενα ασυναγωνιστο portfolio ηχων για τα αμιγως ηλεκτρικα και plug-in υβριδικα μοντελα BMW. Απο τη συνεργασια αναμεσα στο συνθετη & μουσικο επιμελητη Hans Zimmer και τον Renzo Vitale, Δημιουργικο Διευθυντη Ηχου του BMW Group, γεννηθηκε ενα ξεχωριστο soundtrack, που οι πελατες συντομα θα μπορουν να απολαυσουν σε μια εκδοση που προοριζεται αποκλειστικα για ηλεκτρικα μοντελα BMW M. «Καθε BMW εχει το δικο της χαρακτηρα, που αντανακλαται στον ηχο που παραγει», σχολιαζει ο δημιουργος κινηματογραφικης μουσικης και κατοχος ενος Οσκαρ, Hans Zimmer. «Ως εκ τουτου, για τα ηλεκτρικα μοντελα BMW M εχουμε εξελιξει εναν ηχο συστηματος κινησης που προδιδει συναισθηματικη χροια στην οδηγικη εμπειρια και επιτεινει την αισθηση των επιδοσεων».


  Ο Hans Zimmer ειχε συνεργαστει παλιοτερα στη δημιουργια ενος συναρπαστικου soundtrack ‘ready-to-drive ‘ για τα ηλεκτροκινητα μοντελα BMW που γεννα το παθος στην προοπτικη ηλεκτρικης οδηγησης με το πατημα του μπουτον Start/Stop. Το τελευταιο κεφαλαιο αυτης της συνεργασιας καλυπτει ηχους για τις BMW iX και BMW i4, συμπεριλαμβανομενου ενος διαφοροποιημενου ηχου για την εκδοση M της BMW i4.


  Μπορει η αθορυβη λειτουργια ενος ηλεκτρικου συστηματος κινησης να προσφερει ενα απαραμιλλο επιπεδο ανεσης, ομως λειπει το συναισθηματικο στοιχειο απο την οδηγικη εμπειρια. Σε αυτο το σημειο παρεμβαινει το BMW IconicSounds Electric για να φερει το χαμογελο στα προσωπα των πελατων που επιθυμουν να βιωνουν τη Γνησια Οδηγικη Απολαυση με ολες τις αισθησεις. Στο μελλον, η ηλεκτρικη οδηγικη απολαυση θα αυξηθει με ηχητικη αναδραση σε καθε κινηση του πενταλ του γκαζιου. Οπως τα driving modes που επιλεγονται μεσω μπουτον, ετσι και ο ηχος του συστηματος κινησης διαμορφωνεται αναλογα με την εκαστοτε οδηγικη κατασταση και τις προσωπικες προτιμησεις του οδηγου. Στη βασικη του ρυθμιση, το BMW IconicSounds Electric χρησιμοποιει ενα εντυπωσιακο ‘διαφανες ρυθμικο υποβαθρο’ με σφαιρικα χαρακτηριστικα που αναδεικνυει τον χαρακτηρα μιας ηλεκτρικης BMW. Μια ‘εμβυθιστικη’ και ευχαριστη ατμοσφαιρα δημιουργειται αρχικα στην BMW i4 στο COMFORT mode. Αλλα οταν ο οδηγος πατα το γκαζι, γινεται αμεσα αντιληπτη η σχεση του τροπου οδηγησης και των παραγομενων ηχων: η ακουστικη εμπειρια γινεται πιο βαθια οσο το φορτιο και η ταχυτητα αυξανονται. Στο SPORT mode, ειδικοτερα, το ηχητικο φασμα του αυτοκινητου ειναι πιο επιβλητικο και δυναμικο, με τον ηχο να αποτυπωνει συνεχως την οδηγικη κατασταση. Η καθε αλλαγη του συστηματος κινησης αναγνωριζεται αμεσα, με αποτελεσμα η επιταχυνση, οι αλλαγες φορτιου η η ανακτηση ενεργειας να αποκτουν την καταλληλη ηχητικη συνοδεια. Οταν το οχημα βρισκεται σε ECO PRO mode η ακουστικη αναδραση ειναι σχεδον μηδενικη. Εδω, ο αθορυβος χαρακτηρας του συστηματος κινησης υπογραμμιζει την αποφαση του οδηγου να υιοθετησει ενα πολυ αποδοτικο στυλ οδηγησης.

  Στην εκδοση που εχει εξελιχθει ειδικα για τα ηλεκτροκινητα μοντελα BMW M, ο ηχος του συστηματος κινησης της BMW i4 γινεται ισχυροτερος για να διεγειρει ενθουσιασμο. Επιπλεον, η διαφοροποιηση μεταξυ COMFORT και SPORT ειναι ιδιαιτερα ισχυρη. Συνολικα, το ‘ηχοχρωμα’ του συστηματος κινησης προβαλλει ενα λιγοτερο αρμονικο αλλα πολυ συναρπαστικο και τεχνικο ακουστικο προφιλ. Η επιταχυνση αυξανει την ενταση του soundtrack τονιζοντας τον σπορ χαρακτηρα του αυτοκινητου. «Οταν πατας γκαζι σε ενα αυτοκινητο Μ, ξαφνικα νιωθεις ανατριχιλα σε ολο σου το σωμα», δηλωσε ο σχεδιαστης ηχου Renzo Vitale. «Μεταφρασαμε αυτο το συναισθημα σε ηχο συστηματος κινησης που εκφραζει ενα συνδυασμο αφθονης ισχυος και ρεουσας ενεργειας».


  Ο Hans Zimmer και ο Renzo Vitale ειχαν ηδη συνεργαστει στην ηχητικη επενδυση του συστηματος κινησης του μοντελου BMW Vision M NEXT που αποκαλυφθηκε το 2019 και του πρωτοτυπου BMW Concept i4 που παρουσιαστηκε την επομενη χρονια. Χρησιμες γνωσεις που αποκτηθηκαν απο αυτη τη δημιουργικη διαδικασια εφαρμοζονται τωρα στον σχεδιασμο ηχων των μελλοντικων μοντελων παραγωγης.

  Οι νεοι ηχοι συστηματων κινησης που αναπτυχθηκαν σε συνεργασια με τον Hans Zimmer αναμενεται να χρησιμοποιηθουν στις BMW i4 και BMW iX κατα τη διαρκεια του 2022. Το IconicSounds Electric προσφερεται στανταρ με την BMW iX και προαιρετικα με την BMW i4. Σε αυτοκινητα με παλαιοτερη ημερομηνια παραγωγης, οι νεοι ηχοι μπορουν να εισαγονται εκ των υστερων μεσω Remote Software Upgrade, εαν ο πελατης το επιθυμει. Το νεο φασμα περιλαμβανει εναν ηχο ‘ready-to-drive’, εναν ‘stop’, αλλα και εναν ηχο συστηματος κινησης που θα διατιθεται στη σχετικη εκδοση ηλεκτρικων μοντελων BMW και BMW M.



Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!