BMW M2 Coupe : Ένα εργοστασιακό drift car

Μια compact, σπορ BMW υψηλων επιδοσεων ηδη προκαλουσε χτυποκαρδια κλεβοντας την παρασταση οπου εμφανιζοταν πριν απο 40 χρονια. Πραγματι, η BMW 2002 turbo ενσαρκωνε αριστα την προθεση της BMW να προσφερει εξαιρετικη δυναμικη, απαραμιλλη ευελιξια και αριστο ελεγχο. Υιοθετωντας παρομοια στυλιστικη συνταγη για να αποδειξει οτι αυτη η υποσχεση ειναι ακομα ζωντανη, η BMW M GmbH αποκαλυπτει τωρα τη νεα BMW M2. Με εναν υψηλων επιδοσεων εν σειρα εξακυλινδρο κινητηρα, την ευελιξια της πισω κινησης, μια ελαφρια αλουμινενια αναρτηση M Sport και συναρπαστικο στυλ, η νεα BMW M2 Coupe εχει ολα τα συστατικα για να προσφερει την τελευταια λεξη της οδηγικης απολαυσης.

Χαρακτηριστικη σχεδιαση M .
Μια μονο ματια ειναι αρκετη για να επιβεβαιωσει καποιος οτι η νεα BMW M2 Coupe ειναι μελος της οικογενειας BMW M, με το στυλ της να υποδηλωνει τις δυναμικες αρετες της. Εμπνευσμενη απο μοντελα της ιστοριας της BMW στο μηχανοκινητο αθλητισμο, η νεα M2 Coupe δεν κρυβει τις εξαιρετικες της δυνατοτητες. Μια χαμηλη εμπρος ποδια με μεγαλους αεραγωγους, μυωδη πλευρα με χαρακτηριστικα βραγχια Μ, 19αρες αλουμινενιες ζαντες με χαρακτηριστικη σχεδιαση διπλων ακτινων Μ και το χαμηλο, φαρδυ πισω τμημα με συστημα εξαγωγης δυο αποληξεων Μ ολα παιζουν εντυπωσιακο ρολο εδω. Ο διαχρονικος χαρακτηρας των μοντελων M Sport δινει το παρων και στη σχεδιαση του εσωτερικου. H επενδυση Alcantara στις πορτες και την κεντρικη κονσολα μαζι με το πορωδες ανθρακονημα συνθετουν ενα περιβαλλον σπανιας ποιοτητας και εντονα σπορ χαρακτηρα που υπογραμμιζεται απο μπλε αντιθετη ραφη και το Μ χαραγμενο σε επιλεκτες λεπτομερειες. Με σπορ καθισματα, σπορ τιμονι Μ και επιλογεα σχεσεων Μ οι οδηγοι της BMW M2 θα μπορουν να ελεγχουν αριστα το αυτοκινητο τους ανα πασα στιγμη.

Εκρηκτικες επιδοσεις .
Ο νεος, τριλιτρος, εν σειρα εξακυλινδρος κινητηρας της νεας BMW M2 χρησιμοποιει προηγμενη τεχνολογια M TwinPower Turbo για να αποδιδει 272 kW/370 hp στις 6.500 rpm (καταναλωση μικτου κυκλου: 8,5 l/100 km, εκπομπες CO2 στο μικτο κυκλο: 199 g/km) και γινεται νεο σημειο αναφορας στην compact σπορ κατηγορια υψηλων επιδοσεων. Το ιδιο ισχυει και για την καμπυλη ισχυος. Η μεγιστη ροπη των 465 Nm μπορει να φτασει τα 500 Nm στιγμιαια χαρη στη λειτουργια overboost. Ολα αυτα επιτρεπουν στη BMW M2 Coupe με προαιρετικο, επταταχυτο κιβωτιο διπλου συμπλεκτη M Double Clutch Transmission (M DCT) και Launch Control να επιταχυνει απο 0 στα 100 km/h σε μολις 4,3 δευτερολεπτα. Η τελικη ταχυτητα φτανει τα 250 km/h (με ηλεκτρονικο κοφτη). Εν τουτοις, με το κιβωτιο M DCT, η καταναλωση ειναι μολις 7,9 lit* / 100 km με εκπομπες CO2 185 g/km, τιμες που υπογραμμιζουν την εξαιρετικη αποδοση του αυτοκινητου.

Αγωνιστικη τεχνογνωσια .
Με τους ελαφριους αλουμινενιους εμπρος και πισω αξονες των μοντελων BMW M3/M4, σφυρηλατες 19αρες ζαντες αλουμινιου με διαφορετικα ελαστικα εμπρος / πισω, συστημα διευθυνσης M Servotronic με δυο ρυθμισεις και αποτελεσματικα, συνθετικα φρενα Μ, η νεα BMW M2 Coupe εχει ανεβασει για μια ακομα φορα τον πηχη στην compact σπορ κατηγορια υψηλων επιδοσεων στον τομεα της δυναμικης συμπεριφορας. Το Ηλεκτρονικα ελεγχομενο Ενεργο Διαφορικο Μ (Active M Differential), που βελτιστοποιει την ελκτικη προσφυση και κατευθυντικη ευσταθεια, παιζει επισης σημαντικο ρολο εδω. Τελος ακομα μεγαλυτερη οδηγικη απολαυση επιφυλασσει η ενεργοποιηση του M Dynamic Mode (MDM) του συστηματος Dynamic Stability Control system. To MDM επιτρεπει ολισθηση του τροχου και επομενως ελεγχομενες υπερστροφες ισχυος (drift) στην πιστα.


Ευφυης συνδεσιμοτητα κατ’ επιλογη.
Η νεα BMW M2 Coupe διατιθενται με μια εκτενη λιστα στανταρ εξοπλισμου που υποστηριζει τις υψηλες επιδοσεις της. Το επταταχυτο M Double Clutch Transmission (M DCT) με Drivelogic, που διατιθεται προαιρετικα, αλλαζει σχεσεις με εξαιρετικη ταχυτητα αλλα χωρις διακοπη στη ροη ισχυος. Επισης, διατιθεται ευρεια γκαμα συστηματων υποστηριξης οδηγου και υπηρεσιων μετακινησης της σειρας BMW ConnectedDrive. Η σειρα ConnectedDrive Services αποτελει τη βαση για εκτενη συνδεσιμοτητα του οχηματος και παραλληλα επιτρεπει τη χρηση καινοτομων εφαρμογων, που ενσωματωνονται απευθειας στο αυτοκινητο με τη βοηθεια της τεχνολογιας BMW ConnectedDrive. Για παραδειγμα, η εφαρμογη GoPro επιτρεπει στον οδηγο να καταγραφει γρηγορους γυρους στην πιστα με μια action camera τοποθετημενη στο ταμπλο, που επικοινωνει με τα iDrive Controller και Control Display. Εξαλλου, το ατομικο στυλ του οδηγου στο τιμονι μπορει να αναλυθει εαν το επιθυμει με την εφαρμογη M Laptimer. Πληροφοριες για ταχυτητες και σημεια φρεναρισματος προσφερονται ευκολα μεσω e-mail η Facebook.

Ισχυρο γενεαλογικο δεντρο.
Η νεα BMW M2 δεν ειναι μονον αμεση διαδοχος της επιτυχημενης BMW Σειρας 1  M Coupe, αλλα και (συμφωνα με τη φιλοσοφια της) απογονος των πρωτων E30 BMW M3 και BMW 2002 turbo. Η τελευταια προκαλεσε αισθηση 40 και πλεον χρονια πριν, ενσαρκωνοντας την υποσχεση της τωρινης BMW M GmbH για εξαιρετικη δυναμικη, ασυναγωνιστη ευελιξια και βελτιστο ελεγχο αυτοκινητου.


Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!