Chevrolet Camaro 1800 ίππων έφερε τούμπες με 300 χιλιόμετρα!

Πολλοι θεωρουμε οτι οι αγωνες dragster και οι κοντρες ειναι κατι ευκολο για τους οδηγους αφου το μονο που χρειαζεται ειναι μια καλη εκκινηση ωστε να βγει η δυναμη στον δρομο και μετα να γινουν γρηγορα και στο σωστο χρονο οι αλλαγες ταχυτητων και αυτο ειναι ολο. Αλλωστε ο μονος αντιπαλος ειναι ο χρονος και μια τεραστια ευθεια. Ομως δεν ειναι ετσι αφου η υψηλη ταχυτητα συνεπαγεται με τον υψηλο κινδυνο και τα περιθωρια λαθους στενευουν δραματικα. Φανταστειτε τι γινετε οταν το αυτοκινητο ειναι ενα αδαμαστο κτηνος με 1800 αλογα στους πισω τροχους.

Ο Nacho Bernal ηταν ο ατυχος που το διαπιστωσε απο πρωτο χερι, οταν κατα τη διαρκεια του drag race με το twin-turbo 1800 ιππων Camaro του, καταφερε και ολοκληρωσε την δοκιμασια αλλα με το που διασχιζει τη γραμμη του τερματισμου και παταει το φρενα, ολα του πανε αναποδα. Η Camaro πλαγιολισθαινει και η τουμπα ερχεται εγγυημενα με την ταχυτητα των 300 χιλιομετρων να ειναι απαγορευτικη για οποιαδηποτε διορθωση. Το αυτοκινητο μετα απο αρκετες τουμπες σταματησε αναποδα με τον οδηγο να ειναι ενταξει αλλα ο συνοδηγος να ειχε χασει τις αισθησεις του απο τις απιστευτες δυναμεις που δεχθηκε το σωμα του. Ευτυχως ο κλωβος ασφαλειας αλλα και ολα τα συστηματα ασφαλειας που διεθετε η Camaro εκαναν το θαυμα τους η μαλλον την δουλεια τους και ετσι βγηκαν αλωβητοι απο αυτο το συγκλονιστικο ατυχημα και ελαβαν τις πρωτες βοηθειες απο τους γιατρους του αγωνα.
Το δυστυχημα συνεβη στους αγωνες NARA (National Airfield Racing Association) οπου προκειται για αγωνες dragster σε ενα κλειστο αεροδρομιο με αυτοκινητα που ειναι νομιμα για τον δρομο αλλα εχουν και τον καταλληλο  εξοπλισμο ασφαλειας για αγωνες dragster.
Στο τελος της ημερας ο Bernal και ο συνοδηγος το πηραν το βραβειο ομως πρεπει να ειναι ευγνωμονες για τα συστηματα ασφαλειας, οπως το roll cage και τις αγωνιστικες ζωνες ασφαλειας  5-σημειων, αφου τους γλιτωσε απο  σοβαρο τραυματισμο η και τα χειροτερα.
Ειναι ενα σοκαριστικο βιντεο αλλα βλεποντας το μπορει να αποκομισουμε ορισμενα σημαντικα διδαγματα.

.embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=beuFXAn5J10]

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!