Ford Focus RS Option Pack Edition : Το τέλειο βελτιώθηκε!

Το νεο Ford Focus RS Option Pack Edition αναβαθμιζει την οδηγικη εμπειρια με την προσθηκη ενος μηχανικου διαφορικου περιορισμενης ολισθησης στον εμπρος αξονα του Ford Focus RS που επιτρεπει την απολυτη αξιοποιηση των 350 ιππων του εξαιρετικου κινητηρα 2,3L EcoBoost σε συνθηκες πιστας.
Το μηχανικο διαφορικο περιορισμενης ολισθησης (LSD) της Quaife υποσχεται να μας χαρισει ακομα περισσοτερα χαμογελα και μας κανει να ανυπομονουμε να το …αγαπησουμε στις πιστες!

Η νεα εκδοση του Ford Focus RS προσφερει μοναδικο στυλ, οροφη και καλυμματα καθρεπτων σε μαυρο ματ χρωμα (matte black), εντυπωσιακο εξωτερικο χρωμα Nitrous Blue, και διχρωμα μπακετ καθισματα Recaro


Το Focus RS Option Pack Edition ειναι η τελευταια προταση της Ford Performance, που παρουσιασε την πιο συγχρονη γκαμα της στο Σαλονι Αυτοκινητου της Γενευης 2017. Επιβεβαιωνοντας τη δεσμευση της στη Ford Performance στην Ευρωπη, η Ford δημιουργησε τη θεση του Ford Performance Director, την οποια ανελαβε ο Leo Roeks.


«Το νεο μας Focus RS Option Pack Edition αντιπροσωπευει τις προσιτες επιδοσεις στην καλυτερη εκδοχη τους,» δηλωσε ο Roeks. «Η βελτιωση της κορυφαιας δυναμικης συμπεριφορας του Focus RS δεν ηταν ευκολη υποθεση – αλλα οι μηχανικοι της Ford Performance δημιουργησαν ενα συστημα μεταδοσης ικανο να αξιοποιει και την τελευταια σταγονα ισχυος του κινητηρα EcoBoost με τους 350 ιππους.»


Παθος για επιδοσεις
Εξελιγμενο απο τους μηχανικους της Ford Performance και δοκιμασμενο σε ολο τον κοσμο, το Focus RS Option Pack Edition βελτιωνει περαιτερω το κορυφαιο κρατημα και την αποκριση αυτου του hatchback υψηλων επιδοσεων, χρησιμοποιωντας ενα μηχανικο διαφορικο περιορισμενης ολισθησης (LSD) της Quaife για τον εμπρος αξονα.

Το μηχανικο LSD περιοριζει τη ροπη του κινητηρα που μεταφερεται σε ενα τροχο με μειωμενη προσφυση και τη κατανεμει σε αυτον με τη μεγαλυτερη προσφυση για να εξουδετερωσει την ολισθηση που μπορει να επηρεασει την επιταχυνση και την ευσταθεια.

Ελεγχοντας την κατανομη  ροπης σε καθε τροχο, το Quaife LSD του Focus RS Option Pack Edition, επιτρεπει στους οδηγους να αξιοποιουν πληρως την ισχυ του κινητηρα 2.3L EcoBoost αποδοσης 350 ιππων και συνεργαζεται αριστα με ολα τα συστηματα του Focus RS που προσφερονται στανταρ, οπως:

Το Ford Performance All Wheel Drive που μεταβαλει την κατανομη ροπης εμπρος – πισω συμφωνα με τις οδηγικες συνθηκες – παρακολουθωντας δεδομενα απο αισθητηρες του οχηματος 100 φορες / δευτερολεπτο και στελνοντας μεχρι το 70% της ροπης στον πισω αξονα
Το Dynamic Torque Vectoring που χρησιμοποιει ηλεκτρικα ελεγχομενους συμπλεκτες στον πισω αξονα για να μεταφερει μεχρι το 100% της διαθεσιμης ροπης σε καθε πισω τροχο και μπορει να αλλαξει κατανομη μεσα σε 0,06 δευτερα
Το Torque Vectoring Control (TVC) που ασκει αυτοματα μικρη πιεση πεδησης για να περιορισει την ολισθηση των τροχων στον εμπρος αξονα


«Για τους σκληροπυρηνικους της σπορ οδηγησης, το προσθετο μηχανικο διαφορικο της Quaife LSD θα αυξησει ακομα περισσοτερο την ταχυτητα στις στροφες μιας πιστας, μεγιστοποιωντας την επιταχυνση στην εξοδο. Το νεο σεταρισμα παρεχει επισης καλυτερη ευσταθεια και ελεγχο στο δυνατο φρεναρισμα και θα βοηθησει τους οδηγους να προετοιμασουν το αυτοκινητο για υπερστροφη ισχυος μεσω του Drift Mode,» σχολιασε ο Roeks. «Το Focus RS Option Pack Edition προαγει τη φιλοσοφια που εχουμε στη Ford για οδηγικη απολαυση σε νεα επιπεδα για ενα καθημερινο αυτοκινητο δρομου.» 

Το Focus RS Option Pack προσφερει επιλεξιμα Προφιλ Οδηγησης (Drive Modes) που περιλαμβανουν το πρωτο στη βιομηχανια Drift Mode για ελεγχομενες υπερστροφη ισχυος (ντριφταρισμα) σε συνθηκες πιστας, το Launch Control για απολυτες επιδοσεις κατα την εκκινηση απο σταση και επιταχυνση 0-100 km/h σε 4,7 δευτερολεπτα.


Μοναδικη σχεδιαση
Το τολμηρο και δυναμικο στυλ του Focus RS Option Pack Edition ντυνει το εξωτερικο αμαξωμα σε χρωμα Nitrous Blue με μοναδικες λεπτομερειες, οπως οροφη και καλυμματα καθρεπτων σε μαυρο ματ χρωμα (matte black). Η πισω αεροτομη οροφης βαφεται επισης σε matte black, ενω μπλε λογοτυπα RS κοσμουν τις πλαϊνες καθετες πτερυγες.



Στανταρ προσφερονται:
Μαυρες ματ ζαντες 19 ιντσων απο σφυρηλατο αλουμινιο που προσφερουν αυξημενη αντοχη στις ανωμαλιες του οδοστρωματος
Τετραπιστονες δαγκανες Brembo με χαρακτηριστικο μπλε χρωμα RS και λογοτυπο Brembo 
Μπακετ καθισματα Recaro με αποκλειστικα δερματινα διακοσμητικα σε χρωμα Nitrous Blue


Ford Performance
Το νεο Focus RS Option Pack Edition φερει την υπογραφη της πολυβραβευμενης ομαδας Ford Performance, το τιμονι της οποιας στην Ευρωπη ανελαβε προσφατα ο Leo Roeks.

«Ειναι προνομιο να ηγουμαι της διακεκριμενης ομαδας της Ford Performance στην Ευρωπη,» δηλωσε ο Roeks. «Η γκαμα μοντελων υψηλων επιδοσεων της Ford ειναι ισχυροτερη απο ποτε και αυτο επιβεβαιωνει η διψα των πελατων για τα αυτοκινητα μας – πουλησαμε 60% περισσοτερα οχηματα Ford Performance στην Ευρωπη περσι συγκριτικα με το 2015.»

Η γκαμα της Ford Performance στην Ευρωπη περιλαμβανει τα νεα Fiesta ST, Focus ST, Focus RS και το υπερ-υψηλων επιδοσεων Ford GT.

.embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=S_IVKYjctiw]

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!