H ναυαρχίδα της BMW, η M8 θα είναι οκτακύλινδρη


Δεν εχουν κυκλοφορησει επισημες λεπτομερειες για τη νεα BMW M8, αλλα ολα δειχνουν οτι θα φορα τον V8 4.4 λιτρων twin-turbo κινητηρα απο την M5 και οχι τον θηριωδη V12 των 6.6 λιτρων απο την M760 κατατασσοντας την ετσι στην κατηγορια της 911 . Με αυτο τον τροπο το βαρος θα κρατηθει σε πιο χαμηλα επιπεδα ειδικα πανω στον μπροστινο αξονα, οπου η υπερβολικη μαζα προκαλει και την υποστροφη. Οι ανθρωποι της Bmw μας λενε οτι θα ειναι μια πραγματικη μηχανη οδηγησης προερχομενο απο την πιστα για το δρομο με βασικους ανταγωνιστες την Mercedes-AMG GT και την Porsche 911. Ομως ανεξαρτητα απο το κινητηρα που θα φορα , τα παντα στη σειρα 8, απο το μεγεθος της μεχρι το εσωτερικο της, φαινονται να προσανατολιζονται για την ανεση στα μεγαλα ταξιδια οπως κανουν τα μεγαλα GT, βλεπε Aston Martin Vanquish και S-Class Coupe, αντι των δυνατοτητων της AMG GT η της Porsche 911 στην πιστα. Υποθετουμε οτι θα πρεπει να περιμενουμε για να το διαπιστωσουμε…

Παραλληλα με τη συνεχιζομενη εξελιξη της στανταρ Σειρας 8, οι μηχανικοι της BMW M εργαζονται πυρετωδως πανω στην Μ εκδοση του μοντελου. Ενα πρωιμο, πληρως καμουφλαρισμενο πρωτοτυπο της μελλοντικης BMW M8, θα παρουσιαστει, κανοντας τα πρωτα του χιλιομετρα, στον 24ωρο αγωνα του Nürburgring στα πλαισια του προγραμματος υποστηριξης απο τη BMW. Κλασικα στοιχεια Μ, οπως μεγαλυτεροι αεραγωγοι, τροποποιημενα φρενα και σπορ εξατμιση με τετραπλες αποληξεις, υποδηλωνουν τη σημαντικα αυξημενη ισχυ και τις δυνατοτητες του αυτοκινητου στο δρομο, ανοιγοντας την ορεξη για μια εμπειρια οδηγησης πλουσια σε συγκινησεις.

«Η συλληψη και η εξελιξη της BMW Σειρας 8 και του μοντελου M τρεχουν παραλληλα», μας εξηγει ο Frank van Meel, Προεδρος της BMW M Division. «Η μελλοντικη BMW M8 θα ειναι φτιαγμενη απο τα γονιδια της Σειρας 8 και θα διευρυνει το DNA της με καλυτερες δυνατοτητες στην πιστα και με γενναιοδωρες δοσεις ξυραφενιας σπορ αισθησης, ακριβειας και ευελιξιας. Ολα αποσκοπουν σε μια εμπειρια οδηγησης επιπεδου BMW M και στην ικανοποιηση των υψηλων απαιτησεων των πελατων μας».

Σε φαση εξελιξης βρισκεται και ενα αγωνιστικο αυτοκινητο – η BMW M8 GTE – το οποιο θα ‘οδηγησει’ την επιστροφη της BMW Motorsport στο Le Mans: «Το προγραμμα εξελιξης της BMW M8 GTE για την επιστροφη μας στο Le Mans ειναι σε πληρη αναπτυξη», λεει ο Διευθυντης της BMW Motorsport, Jens Marquardt. «Η εξελιξη ενος αγωνιστικου αυτοκινητου ειναι παντα μια συναρπαστικη εμπειρια και στη περιπτωση της BMW M8 GTE οι προσδοκιες ειναι ακομη μεγαλυτερες. Δεν μπορουμε να δειξουμε ακομη καποιες φωτογραφιες, ομως μπορω να σας υποσχεθω οτι η BMW M8 GTE θα ειναι ακρως εντυπωσιακη σε εμφανιση. Προγραμματιζουμε να κανουμε τις πρωτες δοκιμες στο πρωτο εξαμηνο της φετινης χρονιας και στοχος μας ειναι το αυτοκινητο να κανει το ντεμπουτο του στις 24 Ωρες της Daytona, στα τελη Ιανουαριου του 2018».


Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!