H Audi ανακαλεί 5.000 αυτοκίνητα

Περιπου 5.000 αυτοκινητα στην Ευρωπη, ανακαλει η Audi, προκειμενου να διορθωσει το λογισμικο τους, καθως διαπιστωθηκε οτι εκπεμπουν υπερβολικα πολλα οξειδια του αζωτου, το ρυπογονο αεριο μειγμα που η μητρικη εταιρεια Volkswagen ειχε αποκρυψει απο τις αμερικανικες ρυθμιστικες αρχες με αποτελεσμα να ξεσπασει το 2015 το σκανδαλο \”dieselgate\”.

Η αυτοκινητοβιομηχανια ανακοινωσε σημερα πως ενημερωσε για το θεμα τη γερμανικη αρχη οδικων μεταφορων KBA. Συμφωνα με τις πρωτες πληροφοριες, οι ρυποι εκπεμπονται κατα τη διαρκεια κρυας εκκινησης.
Η Audi εξηγησε πως θα προχωρησει σε εκσυγχρονισμο του λογισμικου σε 4.997 αυτοκινητα Α8 με κινητηρες ντιζελ V8 2,4 λιτρων, απο τα οποια 3.660 βρισκονται στη Γερμανια και εχουν κατασκευαστει απο τον Σεπτεμβριο 2013 μεχρι τον Αυγουστο 2017.

Οι ενημερωσεις του λογισμικου θα ειναι πιθανον διαθεσιμες το πρωτο τριμηνο του 2018 αφου πραγματοποιηθουν χειμερινες δοκιμες. Η Audi λεει οτι \”αναμεσα σε αλλα, η αναβαθμιση του λογισμικου θα βεβαιωσει οτι μετα απο τα cold starts, ο κινητηρας θα φτανει πιο γρηγορα στις επιθυμητες συνθηκες λειτουργιας για το συστημα εκπομπης ρυπων, ετσι οι ρυποι θα βελτιωνονται σε πραγματικες συνθηκες οδηγησης. Κατα τη διαρκεια των δοκιμων, θα βεβαιωσουμε οτι το νεο λογισμικο δεν θα εχει μειονεκτηματα για τους πελατες, σε ο,τι αφορα την καταναλωση καυσιμου, η την αποδοση\”.

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!