H Bmw παρουσιάζει το εσωτερικό των αυτοκινήτων του μέλλοντος


HoloActive Touch : Το μελλον για τον ευκολο χειρισμο των συστηματων στο cockpit
Με πρωτοποριακες φιλοσοφιες και επαναστατικες τεχνολογιες για το εσωτερικο των αυτοκινητων του μελλοντος δινει το BMW Group το παρων στην Εκθεση Καταναλωτικων Ηλεκτρονικων Προϊοντων 2017 (CES) στο Las Vegas.

H Bmw θα προσφερει μια ακομα γευση απο το εσωτερικο των αυτοκινητων του μελλοντος στην Εκθεση Καταναλωτικων Ηλεκτρονικων Προϊοντων – Consumer Electronics Show (CES) 2017 στο Las Vegas με μια γκαμα πρωτοποριακων φιλοσοφιων και επαναστατικων τεχνολογιων. Το συστημα BMW HoloActive Touch θα κανει το ντεμπουτο του στην Εκθεση. Αυτη η καινοτομος διεπαφη μεταξυ οδηγου και οχηματος λειτουργει σαν μια εικονικη οθονη αφης (touchscreen). Η ανεξαρτητη οθονη δεχεται εντολες μεσω κινησεων των δακτυλων, ενω τις επιβεβαιωνει παρεχοντας στον οδηγο απτικη αναδραση. Το BMW HoloActive Touch αποτελει τμημα της μελετης BMW i Inside Future, που μυει τους επισκεπτες της CES ( 5 – 8 Ιαν 2017) στην εμπειρια μετακινησης του μελλοντος με μονιμα συνδεδεμενα και αυτονομα οχηματα.

Το BMW HoloActive Touch συνδυαζει τα πλεονεκτηματα του BMW Head-Up Display, του συστηματος αναγνωρισης χειρονομιων BMW και της αμεσης  λειτουργιας της οθονης αφης, ενω με την προσθηκη εξτρα χαρακτηριστικων δημιουργει μια μοναδικη διεπαφη χρηστη. Για πρωτη φορα, οι λειτουργιες μπορουν να ελεγχονται χωρις φυσικη επαφη με υλικα, αλλα η τεχνολογια επιτρεπει την ορατη και χειροπιαστη διαδραση οδηγου-οχηματος, γνωστη απο τις συμβατικες οθονες αφης. Το BMW HoloActive Touch επιτρεπει την προσβαση σε μια ευρεια γκαμα υπηρεσιων του BMW Connected. Η ομαλη ενσωματωση του προσωπικου, ψηφιακου βοηθου μετακινησης αναδεικνυεται ακομα περισσοτερο με την ακρως διαισθητικη διαδραση.

Η BMW εχει προϊστορια στην παρουσιαση καινοτομων φιλοσοφιων απεικονισης και λειτουργιας σε προηγουμενες εκδοσεις της CES. Το συστημα αναγνωρισης χειρονομιων της BMW που αποκαλυφθηκε εκει το 2015 διατιθεται τωρα με τις νεες BMW Σειρα 7 και BMW Σειρα 5. Το συστημα AirTouch που παρουσιαστηκε στη CES 2016 σηματοδοτει μια περαιτερω εξελιξη. Εδω, ο χρηστης χρησιμοποιει απλες χειρονομιες με ανοιχτη παλαμη για την ενεργοποιηση παραθυρων ελεγχου σε μια μεγαλη πανοραμικη οθονη στο ταμπλο, χωρις να απαιτειται αγγιγμα της διεπαφης.

Το BMW HoloActive Touch προαγει τη διαχειριση αυτων των λειτουργιων και τη διαδραση με το οχημα σε αλλο επιπεδο, Οπως στο Head-Up Display, μια εγχρωμη οθονη δημιουργειται με την εξυπνη χρηση αντανακλασεων – αλλα τωρα σε ελευθερη μορφη στο εσωτερικο και οχι με προβολη στο παρμπριζ. Προβαλλονται ευελικτα παραθυρα ελεγχου που ο οδηγος μπορει να βλεπει διπλα στο τιμονι στο υψος της κεντρικης κονσολας. Μια καμερα ανιχνευει τις κινησεις των χεριων του οδηγου μεσα σε αυτη την εργονομικη περιοχη και καταγραφει κυριως τη θεση των ακρων των δακτυλων. Μολις το ακρο του δακτυλου ερθει σε επαφη με μια επιφανεια εικονικου ελεγχου,  μεταδιδεται παλμος και ενεργοποιειται η σχετικη λειτουργια.

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!