H Caterham θέλει να φτιάξει νέο μοντέλο!

Αν αγαπας τα αυτοκινητα και τη σπορ οδηγηση, σιγουρα εχεις ονειρευτει τον εαυτο σου μεσα σε ενα Caterham Seven, να επιτιθεσαι σε στροφες, πιστες, ορεινες ονειρικες διαδρομες και να τιμωρεις supercars. Και, θα το ειχες βαλει στη wishlist σου, αν το Caterham δεν ηταν ετσι οπως ειναι: Χωρις οροφη, χωρις πορτες και, γενικως, με οχι και τοσο ομορφα looks. 


Οι Βρετανοι το ξερουν αυτο και προβληματιζονται απο το γεγονος οτι δεν πουλανε οσα θα επρεπε (δεδομενων των ικανοτητων του αυτοκινητου τους) διεθνως. Γι\’ αυτο το λογο και ειναι αποφασισμενοι να δημιουργησουν ενα νεο μοντελο με τα ολα του: Με σκληρη οροφη, πορτες και εξοπλισμο ανεσης ενος σπορ αυτοκινητου. Και καπως ετσι, αν βεβαια το καταφερουν, θα μπουν δυνατα στο παιχνιδι. 

Ετσι θα ηταν το νεο Caterham, αλλα τελικα εγινε μονο Alpine.

Οι πληροφοριες αναφερουν οτι η Caterham ειναι αποφασισμενη να προσθεσει αυτο το νεο μοντελο στη σειρα της, \”οσο το δυνατο γρηγοροτερα\”. Και, αν δεν μπορεις να φανταστεις πως θα ειναι το επομενο Caterham, δεν εχεις παρα να ριξεις μια ματια στο νεο μοντελο της Alpine. Γιατι, αυτο που δεν ξερεις, ειναι οτι η Renault το εξελιξε σε συνεργασια με την Caterham και την βρετανικη σχεδιαστικη εταιρεια Drive, με την προθεση να βγει ενα κοινο μοντελο σε διπλη βερσιον, αλλα η συνεργασια \”εσπασε\” και τελικα ειδαμε μονο το Alpine (δες εδω το ρεπορταζ για το Alpine A120 ). 

To C120 project

Αυτο, βεβαια, δεν σημαινει οτι η συνεργασια εληξε εκει. Ο CEO της Caterham, Graham MacDonald, λεει (στο Autocar) οτι η ληξη της συνεργασιας με τη Renault \”ηταν σε φιλικο κλιμα\” και πως \”ειμαστε διατεθειμενοι να συνεργαστουμε μαζι τους ξανα\”. 


Ο λογος ειναι οτι η Caterham δεν εχει τη δυνατοτητα και τις εγκαταστασεις για να δημιουργησει ενα δευτερο μοντελο, αρα χρειαζεται τη συνεργασια ενος κατασκευαστη. \”Το καλυτερο πραγμα\”, λεει ο MacDonald, \”θα ηταν ενα joint venture. Οποιοδηποτε νεο προϊον θα ηταν μια μεγαλη επενδυση για μια μικρη επιχειρηση οπως εμεις. Θα ειμαστε περισσοτερο απο ευτυχεις να καθισουμε σε ενα τραπεζι και να μιλησουμε (σ.σ. για μια συνεργασια) με οποιονδηποτε\”. 

Πολλες αγορες δεν λογιζουν το Caterham Seven καν ως αυτοκινητο. Γιατι αραγε;

Και τι θελει να φτιαξει η Caterham; \”Θελουμε να φτιαξουμε ενα full-bodied sports car\”, λεει ο MacDonald, \”επειδη οταν παρουσιαζουμε το Seven σε καποιες απο τις αναδυομενες αγορες, δεν το αναγνωριζουν καν ως αυτοκινητο, λογω της εμφανισης του. Αυτο που δεν προκειται σιγουρα να κανουμε, ειναι να βαλουμε οροφη και πορτες σε ενα Seven. Θελουμε να ειναι λιγο πιο ανετο στο εσωτερικο του και η εισοδος σε αυτο να ειναι πιο ευκολη. Ομως, ειναι σημαντικο να πουμε οτι πρεπει να βρουμε τον καταλληλο κινητηρα και να φτιαξουμε το καταλληλο προϊον για τους πελατες μας. Πρεπει να εχει DNA απο Caterham\”…

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!