Πλήρωσε τον καφέ σου με ηλεκτρική ενέργεια!

Με αφορμη την επιτευξη 3 δισεκατομμυριων “ηλεκτροκινητων” χιλιομετρων απο ιδιοκτητες του LEAF σε παγκοσμιο επιπεδο, η Nissan λανσαρει μια νεα ψηφιακη πλατφορμα με την ονομασια “Electrify The World” αλλα και ανοιγει ενα πρωτοποριακο Café στο Παρισι οπου οι θαμωνες πληρωνουν τον καφε με… ενεργεια! 

Στο Nissan Electric Café, οι πελατες του εχουν τη δυνατοτητα να χρησιμοποιησουν τεχνολογια αιχμης και να παραγουν τη δικη τους ενεργεια. Στη συνεχεια, η παραγομενη ενεργεια χρησιμοποιειται ως αντιτιμο για να πληρωσουν αγαθα και υπηρεσιες, βιωνοντας με αυτο τον τροπο εναν διαφορετικο, “ηλεκτρικο” τροπο ζωης. Η συμβολικη πληρωμη ενος φλιτζανιου καφε με  ενεργεια ηταν διαθεσιμη για το κοινο για περιορισμενο χρονικο διαστημα, με σκοπο να αναδειξει τη σπουδαιοτητα του οραματος της Nissan για τη Εξυπνη  Κινητικοτητα / Intelligent Mobility.


Το Café  διαθετει μια σειρα απο νεες τεχνολογιες, συμπεριλαμβανομενης μιας μοναδας xStorage Home, που αναπτυχθηκε απο την παγκοσμια εταιρια διαχειρισης ενεργειας, Eaton, σε συνεργασια με τη Nissan.  Αποτελουμενο απο μπαταριες ηλεκτροκινητων μοντελων της Nissan, το xStorage Home ειναι ενα συστημα αποθηκευσης ενεργειας που  εχει σχεδιαστει για να δωσει στους καταναλωτες μεγαλυτερο ελεγχο για το πως και ποτε χρησιμοποιουν την ενεργεια στα σπιτια τους. Το συστημα ερχεται τωρα σε εξι διαφορετικες παραμετροποιησεις, προσφεροντας στους καταναλωτες περισσοτερες επιλογες για να καλυψουν τις ενεργειακες τους αναγκες. Ηδη οι καταναλωτες στο Ηνωμενο Βασιλειο, τη Γερμανια, τη Νορβηγια και τη Γαλλια μπορουν  να προ-παραγγειλουν το xStorage Home.


Για την ευρυθμη λειτουργια του Café, η Nissan εχει εφαρμοσει αρκετες πρωτοποριακες τεχνολογιες. Οι επισκεπτες μπορουν να περπατησουν κατα μηκος ενος διαδρομου που λειτουργει με ηλεκτρο-μαγνητικη επαγωγη  για την παραγωγη ενεργειας, αλλα και  να δοκιμασουν το photo-pod, οπου πηδωντας πανω σε ειδικα διαμορφωμενα πανελ, παραγουν αρκετη ενεργεια για να βγαλουν μια φωτογραφια.  Το Café  διαθετει επισης το πρωτοποριακο συστημα καθισματων μπαρ WeWatt, οπου οι καθημενοι μπορουν να περιστραφουν γυρω απο τον εαυτο τους προκειμενου να δημιουργησουν ενα αποθεμα ενεργειας, ικανο να τους “ανταμειψει” με ενα ποτο της επιλογης τους. 

Δειτε το video με το Nissan Electric Café

.embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=r-uUEauT2v0]

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!